rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 borcumuzun artması cari işlemleri açık veren türkiye gibi bir ülke için kötü bir şeydir. sarmalın içersine giriyorsun demektir. ha gg oluruz olmayız, konjektürel bir şey o. ama akp nin ülkeyi nasıl finanse ettiğini kabaca açıklar. şu da doğru bu gidişi kırmak için ekonomiyi küçültmek gerekebilir, daha başka can sıkıcı tedbirler almak gerekebilir, bunlar enflasyon artışına yol açabilir. bu da kötü. ekonomiyi yönetenler bunu tercih etmiyorlar. kendi hesapları açısından haklı olabilirler. ama sorunları ötelemekten başka bir işe de yaramaz bu.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 bugun bizim istatistige giren hoca buna rageledi istatistik yalan solemez ama istatistigi yanlis kullanan insanlar yalan soler, istatistik bilimi yalan diildir diye cok dertlendi lan
mani Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 said: Statistics are like mini-skirts .. they give you good ideas but hide the most important parts http://www18.gazetevatan.com/fotogaleri/act/3066_4899_22042008_1.jpg
smarthan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Bone said: "iyi" diye seçenek yok. onu işaretlicektim.
fede Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 bireysel olarak kendimi değerlendirdim az önce baya güçlüyüm ben de
smarthan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 pek anlamıyorum bu konudan viktor üstüme gelme o yüzden ama borcun artmasına ekonominin büyümesi sebep olmuyor mu? yani misal benim 10 lira borçlanmam rahatsız ediyor beni (evet fakirim) ama bi sabancı 234234234234 lira borçlansa adama tınlamaz ?
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 sen 81279817893 lira borçlanırsan sen yaşayamazsın o da var
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 bu tabloya göre endonezyaya bakıp gıpta etmemiz gerekiyor, ve oyları basalım ki çok şükür abd ingiltere gibi fakir borçlu olmayalım :(:(:(
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 smarthan said: pek anlamıyorum bu konudan viktor üstüme gelme o yüzden ama borcun artmasına ekonominin büyümesi sebep olmuyor mu? yani misal benim 10 lira borçlanmam rahatsız ediyor beni (evet fakirim) ama bi sabancı 234234234234 lira borçlansa adama tınlamaz ? o kadar cok faktor varki isin icinde konu uluslararasi mali sistem olunca, icinden iktisatcilar cikamiyor, reform yapicakalr yapamiyorlar yuakrdaki istatistik tablosunun herkezin anliyabilicegi birsey olabilmesi icin A-)tam rekabet sartlari olucak (fiksdir zaten, ve hicbirzaman olmaz bu) B-)butun o ulkeler ayni para birimini kullanicak (ki amerikan dolari, daha once izah ettigim mali sistemi gectim tek bir para biriminden yazmislar borclari, sen japonyaya japon yeni borclaniyorsan misal is tamamen degisiyor, ama gidip bu tablo dolar cinsine ceviriyor onu) C-) faiz odemeleri ile vadeler yok piyasada D-) gene para biriminden ama GMSF ustunden bu istatistigi verirsen LAN ZATEN BU KADAR ISLEM OLUYOR, ODERIZ GIDER HAP KADAR BORC seklinde birsey doguyor, turkiyenin para birimi dolar degil ama, siz yurt icinde para yaratirken veya para basarken dolar basmiyorsunuz, 100 armut borcun varken 150 elma uretiyorum ben bu borc bana koymaz demek bu direk, istatsitik burda diyorki 100 birim borcu var, 150 birim uretiyor, aradaki veri kaybini gordunuzmu? elmami armutmu belirtmedi ha eger hala ulkelerin gidip doviz burosundan dolar aldigini, aga bak ben TL vericem dolar alicagim seklinde kolay bir skeilde bu para degisiminin yapildigini sanan varsa zaten hic konusmayalim doviz konseptini burodan alinan birsey sanan, bu tablodaki veri kaybini atliyan adam icin cok guzel oysa, bugun kanal 24 deki adam ove ove bitiremedi ve bu tablonun guzelligini 12 eylulde askeri ve ayrgi vesayetinin kaldirilmis olmasina filan bagladi
Öne çıkan mesajlar