Gimli Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 O kadar net ki olay. Türkiyedeki genel problemler suan sporun da çok kötü durumda olmasına sebep. Ben aynı sıkıntıyı müzik sektöründe de yaşıyorum. Çünkü spor ve müzik, rekabet olmadan, competitive bi durum olmadan insanların gelşiemediği alanlar. Türkiyeye bakacak olursak: - Futbolcu eğitiminin ne olduğunu kimse bilmiyor. - Çoğu en iyi ihtimal paravan üni. ler okuyorlar, herhangi düzgün bir bilgi birikimleri olmuyor, yabancı dil zaten yıj - Büyük bir kısmı bir sporcunun nasıl yaşaması gerektiğini bilmiyor. Uyku saati, beslenme, özel hayat, çalışma rutini gibi konularda ciddi anlamda allaha emanetiniz (bakınız atletizm). - Çalışma disiplini yok, hem yönetim anlamında hem oyuncu anlamında. - Organizasyon kültürümüz yok. Belli köklü kurumlarımız yok. Bunların alışılageldik, sonuç veren çalışma şekilleri yok. A kişisi başa gelince kafasına eseni yapar B kişisi gelince kafasına eseni yapan. - Futbolcu temsili, menejerlik muamma. Mali konular tamamen amatörce. Ödemelerde hiçbir profesyönellik yok. Cidden yani şunlara bi bakın; Ben Everton'ın başında olsam niye gelip türkiyeden oyuncu alırım? - Dil konuşamaz anlaşamaz. - 7 tane menejeri çıkar ortaya ve sonunda fiyatı pahalıya patlar - Kendine bakmasını bilmez, doğru düzgün kendinden verim almasını bilmez - Sahada bazı şeyleri çok düzgün yapar ama bazı futbolun abc'si sayılabilecek konularda inanılmaz amatördür (bknz ibrahim kaş, serhat akın, selçuk şahin vb). Sonuçta almam tabiiki türkiyeden oyuncu. Bu saydıklarıma istisna adamlar var tabii türkiyede, özellikle tugay ve nihat gibi. Ama onun dışında sayabileceğim adamların büyük kısmı alman kültürüyle yetişmiş adamlar zaten. Zor yani Bu kafayla olacak işler değil bunlar. Teknik direktör değiştirmek değil başbakan bakan değiştirmek lazım. Eğitim sistemini değiştirmek lazım. Çalışma kültürünü ülkece geliştirmek lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 senelerdir duyuyoruz mesela geçen yine bi tane daha gördüm.yine bi sporda 3 kez dunya bilmemkaçıncısı olmuş adamın ayakkabası bile yokmuş sponsoru yokmuş bişiyi yokmuş :) yani hep duyuyoruz bunları.hala bi gelişme olmadı duymaya devm edicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 kader abi, yazılmamışsa boş uğraşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar