Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 dunya ustunde kac tane imapratorluk kurulmus, bu kadar devlet var roma imapratorlugu, pers imapratorlugu, cin imparatorlugu say babam say bitanesinde bile devlet tek ailenin tekelinde degil oysa osmanli bastan fail, bildiginiz semih imparatorlugu lan iste adsffdsa semih cumhuriyeti diyince guluoz, adamlara semih ve semihin ogullari imparatorlugu kurmus microchip uretsin diyen yok, anadoludan vergiyi toplayip istanbulda yemis anadoludan askeri toplayip savasa surmus, onun kazandigi parayi getirip istanbulda yemis elalemin kraliyet aileleri sahsi varliklairni demiryoluna hem ulkelerine fayda saglamak hemde yarin oburgun iktidardan olursa kendi soyuna gelir getirsin diye yatirirken bizim semihler gitmis dis borcla saray yaptirmis, lale ekmis mucevher almis ilk demiryolunu bile yabancilar yapiyor bu ulkeye, burdan somurdukleri mallari kolay tasiyabilmek icin cunki zahmet edip atlyapi yatirimi yapicagina osmanoglu ailesi 500 metre aralikla cami yaptirmayi daha uygun gormus saka gibi geliyor ama acin okuyun az, kurtulus savasi yapilirken en buyuk sorun anadolunun bildiginiz ortacagi yasayan zamandan kopmus bir mekan olmasi, hani herkes civ oyniyroya, adamlar diil zahmet edip railroad cikmayi road bile yapmamislar balkanlarda osmanli yapialri vardir misal, savas kaybedip anlasma imzlayip baska ulkelerin zoru ile yaptilar onlarida zoraki, hayir hadi istanbulu aldi cCc fatih reizz cCc de bir fatihe karsilik 5 tane deli ibrahim var bu ailede isin daha komigi senelerce koyun gibi gudulup devletin asker ihtiyacini ve hunkarin saraylarini karsilamak disinda degeri olmayan sevgili anadolu turklerinin OSMANLIIII ECDADIMISSSS diye kendini yirtmasi, yabanci develtlerin oldurdugunden daha cok turku osmanoglu ailesi katletmistir anadoluda, acin okuyun celali isyanlarini devlet bu zerre onem vermedigi asker/para kaynagi "biz parayi ve canimizi sana veriyoruz, sen buraya civi cakmayip ustune daha cok para talep ediyorsun" diyen gercek ecdatlarimiza neler yaptigini kim reis ve proleter monarsisi bile kuzey kore halki icin daha cok calismistir lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 karşılaştırdığın şeylere bak allah aşkına. son 200 senesi osmanlı diye devlet mi vardı? rusya'ya savaş açarken bile ingilizlerden icazet alan bir devlet haline gelmişti işte. hatta komiktir meşhur katarina mevzusununu aslı astarı budur. osmanlı aldığı her rus halesini yıkacak, kars'tan ileriye toprak almayacak. sonradan çükünün keyfine savaşa giden paşa diye adı çıkıyor adamın bizde. komikse en bi komik bu bence. osmanlıyı övmek bana burda birşey kazandırmıyorsa, yermek dee bir başkasına kazandırmıyor ya da kaybettirmiyor. fede'nin dediği gibi, gelmiş geçmiş kaç sene; amma adam sen beğen ya da beğenme senin tarihine bir vurguyla çıkıyor oraya. şunu bile ne saçma sapan tartışma konusu yapıyoruz burada. osmanlı zaten süper olsa bugün hala osmanlı olurdu. senin kafa buna basıyor da, benim kafa mı basmıyor? e osmanlıyı eleştir, bin türlü yerden vurursun haklı olduğun. her konu osmanlıya geldiğinde ortaya çıkan komik iddialara benim itirazım. hadi ben unuttum osmanlıyı, dünya unutmuyor. lan hadi dünya da unuttu, e biz bugün neyiz? nasıl olacak arkadaşlar bu iş? adam dünya şampiyonu, kendini istediği gibi ifade etmiş. nedir burada bazılarının ağrına giden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Okumadigim icin "kesinlikle" anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HosH Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 odiflame said: büyük eserler bırakmışlar gerçekten gördükçe hatırlıyoruz osmanlıyı. en son eseri türel bıraktı şarampol çallıya. her gün hatırlıyorum. geldikleri gibi giderler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor cami, saray falan yapmasını niye böyle abartıyosun anlamış değilim ya. Saray diyosan on katı Fransa'da var. Lüksün boku çıkarılıp yapılmışlar, kilise diyosan İtalya'da her şehirde 3er 5er yapılmış. Her gelen hanedan kendine ait kilise, eserler vs... yaptırıyo yani. Bu sadece Osmanlı'ya özgü bişey değil ki. Sadece son zamanlarında avrupalılar gayet güzel endüstrileşmiş, biz yapamamışız. Burdaki sorun bu, yoksa merak etme övdüğün devletler de kendi sınırları içinde, müthiş bi halk refahı içinde gelişmemişler. Afrika'yı sömürüp ordan gelen paralarla, hayvan gibi ekonomiye yatırım yapmışlar. Zaten şu saray, cami, çiçek dikme vs.. düşmanlığını da hiç anlamıyorum. Sanki sc oynuyoruz herşeyi ekonomiye, savaşa yatırıcaksın direk yükseliceksin. Böyle şeyler kültür seviyesini de arttırır, refahı da arttırır. He halk açken bunları yapmak saçmalık diyenler çıkıcaktır tabi ama her ikisini birden yapmak daha mantıklı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor un cami olayına laf etmesinin sebebi bütün yatırımların istanbulda harcanması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Başka kentler cazibe merkezi haline getirilsin. İstanbul dışı bir sürü şehri var bu ülkenin. Pist için İstanbul'un sınırında bir yer yerine, başka bir şehre yapılabilir misal. Orası kalkınır. İstanbul patladı patlayacak artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 istanbulu terkedecek her apaçi ve kıroya 5 lira vericem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 10000 versen kabul etmezler Reha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 fransiz gidip parisede aytirim yapiyor ama marsilyayada yapiyor, altyapidan bahsediyrouz bruda illa gokyuzunu delen camilerden katedrallerden bahsetmiyoruz, yol yaparsin, liman yaparsin, asayisi saglarsin, vatandasin canini ve malini korursun, kervansaray yapar ticareti guclendirirsin vs vs vs ki fransiz demisken, bourbon hanedanliginin egemenligini tuketende bizzat 14. louis dir,avrupanin en meshur kralalrindan biri olan "gunes krali" louis devri fransanin altin cagi kabul edilir ancak hanedanin israfi, sahsiyet ustune ego yuzunden yapilmis savaslar (ki tarihcileri gectim louis kendini elestirebilmis o donem, hatta cogu tarihciden sert elestirir kendisini, bizde oz elestiriyi gectim hanedan icindeki en manyak padisahalra biel sahip cikmistir osmanogullari) ve tabikide versay sarayi versay sariyi parisin direk icinde degildir misal, halktan ve sehirden uzakta kurulmustur (bugun parisin banliyosu gerci), butun bu gereksiz harcamalar ve halk fakir durumdayken versayda yapilan partiler fransiz ihtilalinin temelini atmistir osmanlininda gerileme devri altincaginda baslar ayni sekil, daha kanuni tahttayken "kefedilicek hersey ikesfettik, butun bilinen dunya kontrolumuz altinda, artik avrupali bizi istesede gecemez" seklinde bir ruhsal masturbasyona girmisler italya ornegi sacma olmus, italyanin roma dagildiktan sonra uzuuun bir sure siaysi birligi olmamiski, sehir devletleri hep ronesansda bu sehir develtlerinin birbiri ile sidik yaristirmasi sonucu yapilmis o binalar, bu mini handedanlar ve soylualr arasindaki rekabet zaten bu kadar gelismeye on ayak olmustur selcuklu gelenegide misal boyle, bugun anadolunun her yerinde selcukludan izler gorebilirsiniz, yollar, cesmeler, kervansaraylar, camiler, kaleler, kuleler selcukogullarinin osmanogullarindan farki bu iste yonetimde, osmanlida baslangicta tabiki les degildi, tahta rekabet gelmesin diye turk ailelerden kiz almayai birakmalari hanedanin sonunu getiren sey oldu, TURK imparatorlugu diyoruuz ancak padisahlarin hicbiri turk degil, turklerlede evlenmiyorlar aman bize rakip cikmasinlar diye sivrilen sermaye biriktirebilen butun turk ailelerini yok etmisler, hayir kendin halkin arasian inmiyorsun halkin arasinda senin beceremediklerini yapabilenleri ne diye avliyorsun devlet icin yararli birsey yapmanin suc olmasi osmanlidan gelir bize, calisan ve ureten adami sevmez osmanoglu ailesi, sivrilen askerin kariyerini bitirir, koyune camii mi yaptirdin? o camiyi elinden alir heyete birakirki servetin bi sonraki kusaga gecmesin ingiliz surda kibrista kac sene kaliyor, ama kibrisda ne altyapi yatirimi yapmis misal osmanli ise yonettigi topraklari zerre onemsememis yagma ve tazminat icin savasmis vergi toplamasi icin vali gondermis asker toplamasi icin asker gondermis osmanlinin toprak ve ustunde yasiyanla olan butun iliskisi bundan ibaret, vergi ve asker verdikleri surece toprakalra dokunmamis, ne bi uretimi denetlemis nede hammaddeyi, bugun bile cozulmez durumda olan toprak reformundan tutun kendi haline birakip can ve mal guvenligi saglamadigi toprakalrda kendiliginden ortaya cikip vergi ve asker verdigi surece dokunulmiyan, gunumuzekadar gelmis asiretlere kadar hepsi osmanoglu ailesinin eseridir isin daha kotusu sarayi komple dis dunyadan izole etmisler, cariyeler arasinda tahta kimin oglu gecicek rekabeti sonucu odalara kapatilip izole buyutulen, kendilerine ne ogretilirse dunyayi oyle tanimis padisahlar yetismis, bakiyoruz sehsadelere osman bey in cengizhanla konyada 1v1 duel atip patakladigini, cengiz hanin son anda vanish basip sprintleyerek kactigini filan ogretmisler, ulenin sinirlarini gectim EVRENIN YONETICISISIN diye egitim veriyorlar avrupali prensler genc yastan halkla karisirken, bu carpik sistemde kanuni doneminde baslamistir hani sunu anlatamiyorum, osmanli bir turk devleti degil, tek bir ailenin tekelinde olan bir imparatorluk "AMA AVRUPA HANEDANLARI GAK GUK" dersen avrupadaki kraliyet modelinede inerim direk, avrupada daha basindan soylular yonetime ortak, krali hem vatican hemde soylular denetliyor osmanoglu hanedani ise enerjisini halkina claismaay harciycagi yerde rakip olarak gordugu herkezi elimine edip saltanati surdurme pesinde, topraksa toprak kelle ise kelle her turlu bedlei odemeye hazir devlet = osmanoglu ailesi cunki, ustunde yasiyan halk degil, develtin devamliligindan cok ailenin devamina oncelik vermisler her konuda vergi yuku ve savaslar altinda ezilen anadolu koylusu sesini yukseltince insanlik tarihindeki en kanli isyan basitrma operasyonalri gerceklesmis, 110 senelik celali isyanlarini acin okuyun neden cikmis, nasil gelismis, devlet kimleri hedef almis hicbirzaman barisik olmadigi ortaasyadan gelip milli kimligini unutup osmanli tebaasi olamamis turkmenler ile "sunnimi siimi belli degil ne ayak" diye hor gordugu alevilerdir hedef direk o gurur duyulan EJDADIMIZZ osmanli, devsirme kuyucu murat pasayi yolluyor, adam ortalama 50.000 kisiyi katlediyor ve toplu mezari bile cok gorup kuyulara attirmis cesetleri anadolu halkinin osmanli yonetiminden bu kadar bikmis olmasinin baska bir ornegide kavalali mehmet ali pasa isyan edip istanbula yurudugunde anadolu halkinin direnmeyi gectim adami davul zurna ile karsilamasi, adam elini kolunu salliyarak kutahyaya kadar geliyor ve EJDADIMISS osmanoglu ailesi gidip once ingiltereden sonra fransadan yardim istiyor, olumlu cevap alamiyinca rusyadan yardim istiyor ve "ezeli dusman" olan rus donanmasi elini kolunu salliyarak gelip istanbula demirliyor ingiltere ve fransa ruslar bunlarin basian cokucek, aman bogazlar rusa gidiyro diye panikliyip araya giriyor, kutahya antlasmasi hazirlaniyor hemen sahsi saltanatini korumak icin vatanini hemen hemen her firsatta satmis bir aile, vahdettin tukaka oldu hani hic deginmiyorum ona herkes biliyor sonucta osmanli kaka dan cok bu hanedanliga insanlarin bu akdar sahip cikmasina kiziyorum, turk halkinin sirtindan asalak gibi gecinmisler 700 sene, saltanati oybirligi ile kaldirmisiz, osmanli donemi tarihimizdir tabiki bizim ona itiraz eden yok ama bu demek degilki osmanoglu hanedanida bu cercevede saygi duyulucak, halki icin cefa cekmis iyi insanlar 1 fatihe 5 deli ibrahim var yahu, 1 yavuza karsi 5 1. mustafa var ki fatihten sonra iyice yozlasmaya baslamistir zaten hanedanlik (ki fatihde akilli degildir cok, fazla tarih okuyup gaza gelmekten hafif usutmustur, mektuplari filan ANADOLU SEZARI diye imzalayip tek hayali romayida alip roma imparatorlugunu yeniden kurabilmekti, son italay seferi ile hayalciligi damgalaninca bizi bu delimi yoneticek lan diye zehirlenmistir zaten, ha cok severim fatihi o ayri, deha ile delilik arasindaki cizgi zaten cok incedir, her deha gibi fatihde delidir normal insanlara gore iste eheuehu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 10000 lirayı bana versinler ben gidiyim o zaman. viktor baya imba bi adamsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 snarveien said: odiflame said: victor güzel demiş. harbi antalyalıyım osmanlı eseri arıyor gözelerim. bir yivli miz var selçukludan, kesik minare var selçukludan, üç kapılar romadan v.s. osmanlı neredeydin domine ederken son bin yılı 500 sene boyunca. be osmanlı neredeydin. bende harbi antalyalıyım 3 5 osmanlı eserlerinden başka hiçbişey yok gerçekten bi antalyalının şuna katılmaması mümkün değil zaten.roma'dan kalma bile taş gibi yapılar varken şehirde bi tane osmanlı eseri göremiyorsun.osmanlı mimarisini görmek için balkanlara gitmek gerek.sen anadoluyu sadece asker ve vergi deposu olarak görüceksin,orada insan varmış yokmuş kaale bile almicaksın ondan sonra da insanlar neden ecdadına sahip çıkmıyor diceksin,oldu canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 viktor gene sayfanın 4 de 3'ünü kaplamış sgsgs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Çok uzun yazmışsın ya :) Gerçi okudum tamamını da ben söylemek istediğimi tam söylememişim. Osmanlı'nın da tabiki bi sürü hatası var. Hatası olmasa çökmezdi zaten. Ama Osmanlı'ya olan nefret kabul edersin ki söylediğin sebeplerden değil aslında. Cumhuriyet kurulurken ki kötü geçiş dönemi vs.. gibi şeyler çok daha etkili. Kaldı ki altyapı yapılmaması sorun olsaydı bugün yaşadığımız cumhuriyette de aynı sorun tamamen aynı devam ediyo :) Açıkçası ben İskandinav olsam mesela viking helmiyle çıkardım, türk olunca da padişah kavuğu(doğru adını unuttum da neyse :P ) takınca kafasına hoşuma gitti. İlla her döneminin müthiş olmasına gerek yok, Fatih'i falan koymuş kaskına gayet hoşuma gitti benim de. Bu olayı kim büyütmüş bilmiyorum ama bence hiç büyütülcek bi yanı yokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 enginarın rakibi viktor. xD kaç kitap oldu? dsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor said: Joker said: şu osmanlı korkusu nedendir anlamamışım. 1000 yılın yarısını adamlar domine ederek geçirmişler.. yıkılması 5 asır sürmüş. hata yokmuymuş varmış.. şuan hata yokmu var.. hata olmadan gelişme olmaz. hata yapılcak ama doğrusunu görmemezlik olmaz. şimdi deseler osmanlı gelcek referandum'a girelim. evet veririm. eğer saltanatlık gelicekse, müslümanların parası eskisi gibi gelecekse evet veririm.. hala anlayamadınız mı? birileri bunu istemediği için sizin çocukluktan beri bilincinize işletti bunları.. siz hala osmanlıya öcü diye bakın. osmanlı zamanında cıgara çevirildiğini şarapların sular seller gibi gittiğini unutmayın. olay parada arkadaşlar. o paralar geri gelcekse osmanlıyı en önce savunan ben olurum. hala kapitalist bi dünyada yaşadığınızı unutuyorsunuz.. ya yöneten olucaz ya yönetilmeye devam edicez.. yada ülkeyi satıp yönetenlerin ülkesine gidicez.. tercih sizin.. hadi biseyi savunuyorsun bari neyi svaundugunu ogren lol osmanlinin o zenginliklerinin neredeyse tamami harac ve yagma uzerinden, savasip savasip girdigi yerlerdeki zenginlileri buraya getirip dokup sacmis, savasarak para kazanamiycak duruma geldiginde ise batmis, ticaret yollarindan haracimi aliyim diyip piri reisin haritasinin bati kismi yirtilirken o DOMINE olan gavurlar gidip amerika kitasini bulmus, paraya para dememis ECDADIMISSS yagmalayarak kazandigi paralarla istanbulun her kosesine EN BUYUK BENIMKI OLJAAAK diye cami yaptirip gidip havuza inci sacip cariyelerle gununu gun ederken o DOMINE olan gavurlar sanayi devrimi diye bisi yapmislar, sermaye biriktirmisler farbikalara kurmuslar, uluslarinin refah seviyeleri arttirip sadece baskente degil imparatorluklarinin her kosesine hizmet goturmusler osmanlicilik oynamak cok kolay aga, tutmayalim biz seni sokaga cikiyorsun, ilk gordugun adama bicagi cekip cuzdanini aliyorsun elinden, seni patakliycak birileri karsina cikana kadar devam edebilirsin, milletten gasp ettigin paralari borsaya filan yatirmiycan, biriktirip bankaya koymican ama direk kariyla kizla yicen, gununu gun edicen o paralarla ailene zirnik koklatmiycanki birgun alasagi olursan butun serseriliklerinin bedelini ve zorbalilla gasp ile insaat ettigin o unun bedelini cocuklarin odesin elin ingilizi topu topu 100 sene kalmadigi yerlerde bile ne altyapi yatirimi yapmis, gidin bakin anadoluya cogu sehirde osmanli doneminde cakilmis civi bulamassiniz lol aboo vurun kafire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 İmparatorluğu Karamanoğulları kursaydı daha iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor'un bu yazılarını cCc cilere atıcan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor WIN again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 viktor baba adam gibi konuş kırarım bak ağzını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Viktor genel olarak haklı, ama avrupa'nın da bu zenginliğini nasıl kazandığını bir anlatsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 somuru ile kazandi? analticak neyi var bunun? kendinden gucsuz ulkelere yerlesti, onlarin hammadde ve isgucunu somurdu goturdu kendi ulkesine tasidi bu zenginlikleri osmanli nasil kazandi? yagma ve harac ile, kurulu sehirleri basip talan edip zenginlikleri istanbulda padisaha goturduler, yenilen ulkeleri haraca bagladilar etik olarak ikisi arasinda bir fark goremiyorum, en azindan avrupali somurdugu ulkeye medeniyet goturmus, osmanli kurulu medeniyeti yakip yikmis, kadinlari paketliyip cariye olarak istanbula getirmis, erkekleri devsirme olarak alip asimile etmis kole gibi kullanmis avrupali reroro demeden once kendi tarihinizle yuzlesin once, istanbulun fethi konsepti ve bunu kutlamak bile turnusol kagidi oluyor direk, dagdan gelip bagdakini kovmusuz ve bununla ovunuyor, her sene kutlamasini yapiyoruz ondan sonra avrupaliya somurgecilik ve emperyalizm yuzunden barbar diyoruz, kucuk bakiyoruz, niye bize barbar diyor bunlar diyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 evropa ticaret ve üretimi harmanlamış ve gelişimi daimi kılmış yalnız. afferin onlara, otursunlar. hepsine 5vereceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Medeniyet götürmüş? Sen hiç afrikayı dolaşmadın herhalde. Yazılarından Viktor gözümün önünde Ekonomi/işletme bitirmiş, 26-28 yaşlarında bilgisayar başından kalkmayan biri olarak görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 tarih okumuştu sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar