Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzaktan Erişim

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben bu uzaktan erişim olayını hiç ama hiç bilmiyorum. Şimdi okuldayım ben, okulda böyle ders aralarında lab'a gelip evdeki torrentlerimi falan kontrol etmek istiyorum.

Bunu netten araştırarak da bulabilirdim belki ama size sorup sizin kullandıklarınızı öğrenmek istedim. En basit düzeyde bir şey işimi görür galiba. Var mıdır tavsiye edeceğiniz böyle bir servis, uygulama ya da her neyse?
Sosyal ağlarda paylaş

logmein, teamviewer, showmypc gibi programlar var ki hepsini de kullanması çok kolay. okulda bloklu değillerse, indirip çalıştırmak kadar kolay neredeyse..

ya da "sadece torrent takip edeceğim" diyorsan, utorrent webui var.. torrent'lerini internetten yönetebiliyorsun.

edit: şerif haklı olabilir. logmein mantığındaki gibi logmein sunucularından pc'ne ulaşıyorsan, bloklu olabilir yine de.. sen yine de dene önce ;)
Sosyal ağlarda paylaş

logmein her turlu en basarilisi. browser olan herhangi bir bilgisayardan hicbir yukleme yapmadan kullanabiliryorsun.

ayrica racta'nin dedigi gibi, eger sadece torrent'lere erismekse amac pek cok torrent client'in web arayuzu var. onu acip direkt evindeki bilgisayara da baglanabilirsin. hatta bunu cep telefonundan bile yapabilirsin, iste o en guzeli olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

logmein ismi daha çok geçiyor sanırım. onu deneyeyim. bizim okulda çıkışlar da bloklu olabilir. yurttaki arkadaşlar bu sene portların kapalı olduğundan yakınıyorlardı. bizim başarısız bim'e belli olmaz. ama denemekten zarar gelmez :p

bu arada genelde torrentlerimi kontrol edicem ama yapmışken desktopa ulaşımım tam olsun istiyorum. ne olur ne olmaz.

telefonla torrente ulaşmak iste bambaşkaymış. onu araştırayım çok işime gelir :d
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer torrent için web interface olan bir program kullanacaksan.
Unutulmaması gereken bir kaç ufak konuda;
1:Modem üzerinde port forwarding veya DMZ (programın web sunucu portuna) yapılması.
2: (static ip olmadığı varsayılarak)Ve programın ddns özelliği yoksa harici bir ddns aplikasyon ile pc ipsi yerine dinamik alan adı ile uzaktan bağlanma yöntemi.
Sosyal ağlarda paylaş

logmein yıllardır kullandım en iyisi bence de.
çalışma şekli şöyle:
bilgisayarına 1 defa yüklüyosun sağ altta icon olarak kalıyo o sürekli.
istediğin zaman istediğin yerden browser üzerinden bilgisayarına bağlanabiliyosun.

teamviewer ise ayar gerektirmeden birisine bağlanmanın en kolay yolu...
programı bi taraf çalıştırıyor şifreyi diğer tarafa veriyor diğer taraf da bilgisayara giriyor.
tabiki program yüklemek gerekiyor burada. setup'ı kurmana gerek kalmadan direk çalıştırma imkanı da var programın.

ikiside güzel bağlantı araçları diyebilirim. ikisi de kullanılabilinir hangisi senin işine yarıyosa onu kullanacan tabiki...
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

abi logmein port filan kullanmıyoki.
direk browser üzerinden siteye girer gibi bilgisayarına giriyosun işte...
direk siteyi de engellemezlerse ne güzel.
işteyken logmeinden pc'im içerisinde msn filan takılıyodum ben :D
yani ona bakarsan ben işyerimde (herşey kapalı)
bilgisayarıma istediğim gibi bağlanıyorum, bilgisayarımın internetini işte kullanıp her siteye giriyorum, bilgisayarda administrator yetkisi verilmemesine karşın hiç yoktan var edip istediğimi yükleyebiliyorum.

da olay o değil :) şirketler genelde logmein'i direk yasaklar, sayfayı açabilsen bile logmein in kullanman zorunda bıraktığı addon'ları yüklettirmez, activex uygulamasının çalışmasını bloklar.

senin iş yerinin it'si dandikse ben ne yapayım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...