Loxias Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Şu olayda beni en üzen, bu açılımın dini simgelere özgürlük diye değil de sadece türban'a özgürlük diye getirilmesi. Laik devlet.
laledevri Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Selam, benim akrabalarımında bazıları türban takıyor ama fethullah gülenden para almıyorlar. varsa bi form falan dolduralım maksat bedavadan para kazanmak. teşekkürler, iyi forumlar.
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Oyunu taahhüt edersen baya iyi para kazanabilirsin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Fetullah gülen cemaati bal gibi de insanları ya beyinlerini yıkayarak ya da para kaynağı sağlayarak türbana falan sokuyor. Her türlü üçkağıdı yapıyorlar. Buradaki fetocuları öpüyorum, aile içinde direk olarak yaşadığım tatsız anılar sebebiyle gayet iyi biliyorum nelere kadir olduklarını. Cemaat/tarikat gibi dil oyunları pek bir işe yaramaz, adamın yaptıkları ortada. Yaşadığım için biliyorum
Asgard Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ben diyorum bizimkilere çarşafı-türbanı hazır edin yakında zorla giydirecekler diye mhm.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ya nereye zorla giydiriyorlar :) ha belki eyaletlere bölündüğümüzde yerel kanunlar geleilir oda mikimde olmaz
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 bu konu Bone'a katılıyorum hiç bişeyleri yokken, bu F'lere kız verip birden zenginleşen, altlarına son model mercedezleri çeken uzak akrabalarım var.
Asgard Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 kaptan öle şeyler oluyoki adamlar 1 gecede rejim yıkıyolar.Yani bunada şaşırmam ben
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 said: YÖK, öğrencinin "disiplin yönetmeliğine aykırı" durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağını; çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağını duyurdu. http://www.ntvmsnbc.com/id/25137527/ beyler sınıfta istediğinizi yapıp derse devam edebilirsiniz. türban ne ki?
Suark Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 rejim yıkılır o ayrı, halk isterse yıkar rejimi. Da bizde hepimizin birleştiği bir başlık yok ayrıca ülkede ki mutlak fiziksel güç askerin elinde ayrıca 20+ çoğu gencin eli g3 tutmasını biliyor. Çok zor değil gidip guy fawkes olmak, attırmasınlar tepemi :).
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 futhullahçılığın nakşibendilikle zerre alakası yok. fethullahçılık nurculuk denen ve "tarikat dönemi kapanmıştır" diyen said nursi'nin kurduğu akıma başlıdır. nakşibendilik ise 1000 sene kadar önce şahı nakşibendi isimli zat tarafından ebubekir kolundan öğretiler üzerine -bunun aksine çoğu tarikat ali öğretileri üzerine kuruludur- kurulmuş bir tarikattır. tarikatçılarla türbanın ilişkisi konusunda hemfikiriz derken neyi kastettin anlamadım. ama eğer kastettiğin "türban takan herkes ya tarikatlerle ya da fetoyla ilişkilidr" ise hayır hemfikir değiliz. bunların hepsi türban takar ama türban takanların hepsi bunlar değildir. hiçbir cemaat tarikatle zerre ilgisi olmayan birsürü insan da türban kullanıyor.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 sg-1 said: said: YÖK, öğrencinin "disiplin yönetmeliğine aykırı" durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağını; çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağını duyurdu. http://www.ntvmsnbc.com/id/25137527/ beyler sınıfta istediğinizi yapıp derse devam edebilirsiniz. türban ne ki? Ben bu habere çok sinirlendim ya Koskoca İÜ rektörü kendi başına karar veremeyip yök'e sormuş. Ki çok ufak bir mesele bu. Yök'de sadece İÜ ye özel bunu demiş, dün konuştu zaten adam genel bişi yok diye. Ayrıca düzelteyim, adam dedi ki "öğrenci dersten mahrum bırakılamaz, dersten sonra disiplin kuruluna verilebilir ve soruşturulur". Ben haberde art niyet aradım
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 sonradan disiplin kuruluna verecek olan öğretim üyesi bkz: Şekil 1A said: "Bir öğretim üyesi türbanlı öğrenciyle ilgili tutanak düzenlediği zaman, 'türbana karşı' diye baskı görecek" diyen Yeşildere, "Şu anda üniversite rektörlüklerinden, kendi görüşünden olmayan öğretim üyelerine karşı baskılar var. İngiltere’de çok önemli bir üniversitede 3 aylığına görev alacaksınız ama rektör bunu uygun bulmuyor. Bu bir baskıdır. Her üniversite öğretim üyesinin yurt dışına gitme ve bilimini geliştirme hakkı vardır.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 nileppezdel said: Cemaat/tarikat gibi dil oyunları pek bir işe yaramaz kendilerine tarikat diyenlere gidip bi sor bence nilep, ne düşünüyorlar feto hakkında. geleneksel tarikatlerle fethullah gülen'in said nursi'den taşıyıp büyüttüğü anti-tarikat anlayışının çekişmesi bilinen bir konu. bundan 10-15 sene öncesine kadar daha görünür biçimdeydi bu çekişme ama şimdilerde tarikatler yenilmiş görünüyorlar. gündemde olmaması -dolayısıyla çoğu yeni nesilin haberdar olmaması- bu yüzdendir.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Zamanında üniversitede ikna odaları varken herşey çok daha demokratikti, çimler daha yeşildi. Evet.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 birsürü sebebi olabilir suark, rekabet de olabilir. ama konu bu değil.
mani Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 bir erkek olarak çarşafa bile girmeye razıyım para veriyorlarsa. nerde başvuru bürosu ? nakit mi çek mi nedir.
laledevri Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Selam, rekabet değilde, tarikat olanlar aman bunlar dinimizi elimizden alırlar ılımlı davranıyorlar diye korkarken, diğerleride bunlar aşırı olup insanları korkutuyolarlar, aslında islam hoşgörü dinidir diyip yumuşak takılıyorlar. ikisi de ideolojilerine ters olan bu durumu sevmiyorlar. teşekkürler, iyi forumlar.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 @sufi, yani nil orda cemaat/tarikat farketmiyor demeye getirmiş, aynı kafada iki şirketin rekabetinden farkı ne nakşibendi/feto rekabetinin? Gelir kaynakları ortak sonuçta
laledevri Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 mani said: bir erkek olarak çarşafa bile girmeye razıyım para veriyorlarsa. nerde başvuru bürosu ? nakit mi çek mi nedir. altıma jeep ev vericeklerse mini etek bile giyerim :P
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Ooo parasıyla herşeyi yapacak bir topluluğumuz var burda. Ne güzel.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Suark said: @sufi, yani nil orda cemaat/tarikat farketmiyor demeye getirmiş, aynı kafada iki şirketin rekabetinden farkı ne nakşibendi/feto rekabetinin? Gelir kaynakları ortak sonuçta bu söylediğine itirazım yok. benim karşı çıktığım şey bone'un yazısında ağır biçimde kendini gösteren türkiye'deki islami yaşam tarzı akımının fethullah gülen'e indirgenmesi anlayışı. fetoculuk bütün tarikatleri tek tek geçmiştir, doğru. belki tarikatlerin toplamını da geçmiştir (aslında böyle bi toplamdan bahsedemeyiz çünkü özünde öyle olmasa da tarikatler birbirlerini münafık olmayla suçlayacak kadar birbirlerinden haz etmezler). ama bu büyüme bile türkiye'deki islami anlayışı tek başına ifade etmeye yetmez. yani "türban var çünkü feto var = yanlış" söylediğim bu.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ha evet o yanlış, bide fetocuların eşleri falan türbanlı olmayabiliyor
Öne çıkan mesajlar