Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 bu güne kadar hiç kredi kartı ihtiyacım olmadı, çıkartmadım bilmiyorum da ne işe yarar... fakat şimdi bu taksit olaylarından yararlanmak için lazım bişidir diye düşündüm, almak fikri girdi aklıma Lakin: -istediğim herşeyi taksitlen alabiliyom mu? -limit neye göre belirleniyor, -aylık limit 100 lira desek 101 liralık bi malı alamaz mıyım illaki? -aylık limit 100 lira ise 101'i taksite bölüp alsak? filan falan işte nedir bunun olayı? Neyime yarar?
fede Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Oce4n said: -istediğim herşeyi taksitlen alabiliyom mu? -limit neye göre belirleniyor, -aylık limit 100 lira desek 101 liralık bi malı alamaz mıyım illaki? -aylık limit 100 lira ise 101'i taksite bölüp alsak? taksit yapıyolarsa alırsın senin gelirine ve isteiğine göre. gelirin düşükse onlar belirler genelde alamazsın alamazsın
sinad Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 - anlaşmalı mağazalardan alabiliyorsun. Hemen hemen her mağazanın anlaşması var. Çorap bile taksitle alınabiliyor. -limit senin maaşına yada gösterdiğin gelire göre belirleniyor. -aylık limitin üzerinde bir mal alamazsın. Limit yetersiz gelir. Ancak yine anlaşmalı bankaların extra limit yüksetlme hedeleri var. -100 liralık aldığın malı 5 taksitte de alsan. 100liran bloke oluyor. Sen her ay 20 lira ödedikçe bloke olan para düşmeye başlıyor.
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Daha başka sorular gelirse ben cevaplamak istiyorum.Okulunu okuyorum bu işin gjkasgnfm
fede Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 ah tolga ah. ben de nası hevesliydim 1. sınıfta sflkjsflkjs
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 2ye geçtim abi ben :( hala hevesliyim bak
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 tamam daha sonra staj var zaten kaçar hevesim gidince staja.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Dartanian said: Daha başka sorular gelirse ben cevaplamak istiyorum.Okulunu okuyorum bu işin gjkasgnfm o zaman: 100 lira limit var aylık 90 taksit yaptım 3'e o ay içinde harcayabileceğim miktar ve diğer ay harcayacağım miktar nedir ? aynı ay içinde 2 tane 90'lık bi eşyayı 3 taksitle alamıyommu yani şimdi ben ?
fede Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 10 lira limitin kalıyo sonraki ay 40 sonra 70 sonra yine 100
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 sinad said: -100 liralık aldığın malı 5 taksitte de alsan. 100liran bloke oluyor. Sen her ay 20 lira ödedikçe bloke olan para düşmeye başlıyor. Burda açıkladı arkadaş.. aman 10tl kalır işte limitin diğer ay 30 lira yatırcağın için limitin 40lira olur..
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 kredi kartı çıkarma kredi kartı çıkarma KREDİ KARTI ÇIKARMA Tüketim toplumunda yaşıyoruz, bir nevi tüketim bulandırmacası, insanların kafalarına sokuyorlar -tüket- komutunu, sömürüyorlar. Hayır ne kadar bilinçli olsanda elbet o bilinç kırılacaktır misal sevgiline gezdiğin bir sırada isteğini kıramayıp olur dediğin an istersen 10 tl olsun aldığın şey, bitersin. Aslında insanlara kredi kartı verilmeden önce psikolojik test yapmaları lazım, uygun mu değil mi diye. Hah pardon tabi ben kime diyorum :) Eğer bankalar sömürmezse nasıl kazanacaklar değil mi ? =)
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Bi dönem yoldan anket yapar gibi çevirip kredi kartı veriyolardı sen diyosun psikolojik test :D Kullanması zor değil ama asgari falan diye girer tamamını ödemezsen ne olduğunu anlamadan batarsın yemin ediyorum. Aylık ödeyebilceğin maksimum bütçeyi belirliceksin ve onun üstüne ne olursa olsun(sağlık hariç) çıkmıcaksın. Mesela şuan öğrenciyim ve aylık maksimum 200tl ödeyebilirim kartıma.Bu nedenle taksitlerimi 200ü geçirmiyorum..Azalana kadar da alışveriş yapmıyorum.. Hee bi de yemek gibi ihtiyaçlara kartı kullanırsan gg
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 peki şimdi 51 puanlık büt sorusu geliyor: limitim 500 lira. kredinin hesabına 600tl para yatırdım. en fazla ne kadarlık bir eşyayı taksit ile alabilirim ?
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 o zaman çok gereksiz bişiy bu kredi kartı.... bi taksit yapıyo sözde onun üstüne de para bindiriyo banka kazanıyo. bankacılıkta ii para var yaw...
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 hsbc den bi kartım vardı borcunu kapadım 4-5 ay önce.0ladım yani borcu.şimdi msg geldi asgarisini ödeyin diye.13 tl mi ne ama demekki gene durduk yere bişeyler gecirmişler asgarisi 13 olduna göre borcuda wardir 100.saçmalik...
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 limitin yeterli değilse taksitlide alamıyorsun. atıyorum 1000 TL limitin var ama ürün 1005 TL, sen taksitli almak istesende alamıyorsun. Çünkü limitinden fazla oluyor alacağın ürün. Şöyle de açıklayayım, 300 TL limitin kaldı ama ürün 500 TL, gene alamıyorsun çünkü limitinde o kadar hakkın olmadığı için. Taksitlide olsa ürünün bedeli kadar limit aranıyor kart. garip bi sistem ama böyle. Ben çok patladım bu yüzden. üye mağazalar da hep taksit var.
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 en kötüsü ilerki tarihli taksitler o ay bitene kadar limitten yiyor, hadi 2-3 ayı sileyim de limit artsın diyemiyorsun
scorch Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 birde atıyorum 100liralık limitinin 90 lirası ile 3 taksite ürün aldın ilk ay 30 lira yatırdın 40 lira limitin olması gerekirken alış veriş faizi dolayısı ile 37 lira limitin oluyor ikinci ay 70 lira limitin olması gerekirken 65 lira limitin oluyor vs.. peşinen yatırmadığın müddetçe her daim alış veriş faizi yiyorsun her ay.
Norak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Oce4n said: -aylık limit 100 lira desek 200 liralık bi malı alamaz mıyım illaki? bunu yapabilirsin, aradaki farkı gidip karta yatırırsan olur, bidaki ay 100tl borcun olur, kart limitinin 2 katına kadar kullandımdı ben, taksit denemedim onu bilmiyorum, ama netten bi sürü bişi alıyorum ben böle.
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Oce4n said: peki şimdi 51 puanlık büt sorusu geliyor: limitim 500 lira. kredinin hesabına 600tl para yatırdım. en fazla ne kadarlık bir eşyayı taksit ile alabilirim ? limitin 500TL, Kullanılabilir Limitinde 500 TL ise, 1100 TL'lik harcama yapabilirsin. İster taksit, ister tek çekim.
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 kullanılabilir limitin 100TL Alacağın ürün 101 TL ise, 1 TL kredi kartına aktarıp limitini 101 TL yapabilirsin ve ürünü satın alabilirsin.
Öne çıkan mesajlar