Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uncharted Waters Online

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

bunu hala oynayan var mı? ingilizim tutları falan bitirdim, intermedits kurslar başlamadan para nasıl yaparız, sewing ve cooking de aldım.

alakasız tipler için oyun baya iyi. en büyük eksisi ağır ilerlemesi. harita baya büyük, ayrıntı çok fazla oyunda. ticaret yapayım çayımı kahvemi yudumlarken dünyayı gezeyim diyenler varsa denesin.
Sosyal ağlarda paylaş

biraz geliştiridm karakteri ya ogreniyorum yavaş yavaş bayağı ayrıntılı olduğu için. bugün intermediate class'ı bitirdim, yarın oxford'a başvurup & cooking kasıcam bakalım. süveys kanalına kadar açılma hakkım var ama daha hala kuzey avrupadayım bakalım. keyifli oyun ama çok ayrıntı var ve biraz ağır ilerliyor, o olmasa.
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç geldi. Biraz anlatın bakalım P:

eski mesajları okumak istemiyorum, üstünden baya zaman geçmiş. Halen "shop" dan birşeyler almak mecburimi bu da önemli.

ek: olay tembellik değil. Okumamamın nedeni "4 expansion" çıkmış. Herşey değişmiştir. Oradaki bilgilere güvenipte başlamak hata olur diye düşündüğümden =)

edit 3 :P : bi videoya bakıyodumda hoş göründü :D. Gemiler ile top atışları yaptı, daha sonra gemisiyle adama çarptı üstde "melee fight" gibi birşeyler yazdı. =)
Sosyal ağlarda paylaş

expler content eklemiş pek mekanikleri değiştirmemiş sanırım.

sandbox oyun üç sınıf var. tacir, gezgin ve asker. fakat diğer iki sınıfında skilerni alabiliyosun. oyuna başlarken 6 milletten birini seçip haritada ona göre startı veriyosun.

tacirsen pazar fiyatlaroını karşılaştırıp al sat yapabilir veya ham maddeden ürünleri ortaya çıkarıp ciddi karlar edeblirsin. gezgin keşif yapmak için gez haritayı keşif yap bunları gerekli mercilere bildir ve ün para kazan. askerde bildiğin asker korsan veya ülkeni gururlandıran bi amiral olabilirsin.

oyunda ev alabiliyosun. fame diye bir olay var ün buna göre kıtanın diğer bölgelerine gitmeye hak kazanıyosun. osmanlı var oyunda başlarda seçemiyosun ama gereken şartları yerine getirebilirsen katılıyorsun, 7. oynanayabilr millet.

kara ve deniz savaşları var. dungeon'lar var oyunda bildiğimiz mmolardaki gibi dinamikleri yok tabii ki.

kılık kıyafetine dikkat etmen gerekiyor sağda solda, kıyafet ne kadar iyyise o kadar ciddiye alıyorlar, dil ogrenmen gerekiyor. gittiğin her şehirde ticaret yapmak istiyosan ya da konuşmak istiyosan dil ogremen lazım, o olmaz vücüd dili skilli var.

oyun çok ayrıntılı anlatmakla bitmez. p2w değil ama store'da satılanlar kozmetik eşyalar olmaktan öte. oyuna gir zaten görürsün kocaman oyun adam senden %10 hızlı gemi almış vs end game'de yani alsa ne olur, devasa bi harita var.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

kılık kıyafetine dikkat etmen gerekiyor sağda solda, kıyafet ne kadar iyyise o kadar ciddiye alıyorlar, dil ogrenmen gerekiyor. gittiğin her şehirde ticaret yapmak istiyosan ya da konuşmak istiyosan dil ogremen lazım, o olmaz vücüd dili skilli var.

Şu olay...

Bir keresinde bir fransız şehrinin kontesi idi galiba, görüşmeye gitmiştim, üstümde okul üniforması olduğu için kadın ciddiye almamıştı beni bildiğin liseli muamelesi yapmıştı.

Yine aynı şekilde doğu akdeniz şehirlerinden bir tüccar, onların dilini bilmediğim ve sadece vücut dili ile kendimi ifade etmeye çalıştığım için güvenemeyip/kaale almayıp istediğim baharatları satmamıştı bana.

Çok zoruma gitmişti bu hareketleri, hepimiz insanız sonuçta.
:(
Sosyal ağlarda paylaş

sehirlere invest olayi kacta aciliyor, town officialler ile konustugumda. cekil basimdam gormek istemiyorum seni diyorlar, hatta bazilari drekt sehri terk et diyor. ne ile alakasi var bu olayin fame az diye mi invest yapamiyorum? ya da formality mi dusuk yoksa level ile mi alakasi var ?

formalityim yuksek aslinda su an 46 ayrica social skillim var. problem ne anlayamadim. ha param yok invest yapacak ama 20 tane QMP var satsam tanesinin 500kden ciddi para edecek, lvl11 olmayi bekliyorum tezgah acmak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

npclerle cok is var. playerler kiyafete bakmiyor zaten combat olarak genelde denizde karsilasiyorsun, he orda gemine bakiyorlar. guild bu oyunda company diye geciyor, ticareti company shoplarda da yapabiliyorsun diger oyuncularla. onun haricinde wtb olayi falan donuyor. party kuruyosun fleet diye geciyor oyunda. orada bayagi bi etkilesim var diger oyuncularla hatta adventure calssi icin fleet kurmak sart. sende olmayan skill baskasinda olsa mesela istanbula gittin sen turkce bilmiyosun fleetteki biliyor, o konusuyor sana tercumesi geliyor vs. fleet olayi baya iyi. follow atiyosun aciliyosunuz denizlere. beraber gemi savaslari veya dungeonlara girme o tarz seyler var. player etkilesimi bayagi yogun oyunda kisacasi fakat gordugum kadariyla ticaretin buyuk bir kismi npc yoluyla oluyor, yanlisim varsa daha iyi bilenler duzeltecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
iki sene sonra up.

bu real time gps (sağ üstte knot olarak hızım bile var dfs)

http://i.imgur.com/ZNUQ8tr.jpg

bu güncel harita

https://mapshack.files.wordpress.com/2014/09/lionofnorth_desktop.png

eheh bune lan hızmış meh basıyon gidiyo biz yer miyiz diyenlere tuto

http://www.youtube.com/watch?v=0pIa9FcVXKo

neyse öyle yani paylaşayım dedim ben nargile içiyorum birazdan bye.

http://i.imgur.com/BINgIUD.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben tarihsever ve craftseverim o yüzden alternatifsiz benim için. bir de settingi falan hoşuma gidiyor zaten görüntü de görece iyi olduğu için öyle "öff vurdum kan çıktı"dan ziyade içerik adamları oynuyor.

kurmadan forumlarına baktım, netmarbleda iken daha çok ağlama vardı burda insanlar memnun. para vermeden zibilyon gemi yaptım diyen var ben 400$(oha) veriyorum doyumsuzum diyen var.

yalnız aynı ip'den birden fazla insan oynayabilmesi için onay çıkarmış ogp. onun tartışması dönüyor o ilginç. adam kendine char açıyo peşine takıyo diyen var, biz karı kocayık oynamayak mı diyen var.

ha şöyle diyeyim 10$ atarsan hayat standartların artar. üç item fazla çantana koyarsın, beş mil daha ileri gidersin. kapitalist düzen arkadaşım. bu millet boşuna denizlerde eritmiyor yelkenleri.

bir dipnot daha, oyunun steam'e eklenmesinden sonra in cin top oynayan şehirlerde inin cinin top oynamadığını görüyorum. toplarını şehir bakkalı kesmiş. o biraz değişik geldi.

sub'a çevirseler de ne kadar oynayanı olur o meçhul. çünkü donanımhaber tayfası gibi bi tayfası var oyunun. kendi özünde elit çocuklar ama böyle bi para!! dendi mi bırakıp gidivereceklermiş gibi.

zaten böyle iyi.. çünkü hadi endgame kasıp pvp atalım gibi bi olay yok. hani günümüz mmo'ları olur ya basarsın aylık 50 lira, 10 günde levellanır maxa. sonra of abi nasıl vuruyorum giriyorum eğleniyorum olur. kassan kaç aya içeriği bitirirsin bilmem. bi değişik abi bu oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela şimdi bir şey gördüm daha önce fark etmemiştim.

famagusta'dayım şu an. türkçesi mağusa. kuzey kıbrısın doğusunda.(gazi ünvanı verilmiş gazi mağusa falan olmuş klasik türk şeyleri işte)

dedim bi rakı içelim yahu. menü istiyorum dedim. ikinci seçenekte

http://i.imgur.com/BWyjbHn.jpg

abi herifler Hors D'oeuvre yazmayı düşünmüş oraya lan. allahtan cahil değilim de ahaha ordövr lan bu dedim. sonra 1.main 2.main desert istiyor.

başarılı sıralarsan tayfanın fatigue gidiyor.

özet: cahiller oynamasın. nerde ne yenir tatlı kaşığı tabağın neresindedir bilenler oynayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu 1-2 ay oynamıştım geçen sene, baya da sevmiştim. Sonra niye bıraktım hatırlamıyorum da kendi halimde ticaret falan yapıyodum şehirler arasında baya eğleniyodum. Settingi çok hoşuma gitmişti. Voyage Century gibi, onu da çok oynardım ilk zamanlarında.

Bot olayını niye sordum çünkü hangi free sandbox-vari bi oyuna girsen bottan, multiboxdan geçilmiyor. Adam kendine 10 tane char açıp takıyo peşine mesela yada afk kasıyor. Hoş değil tabi. Hack değil de hani Eve'deki sistem gibi. Tek bilgisayarda legit birden çok client açma olayı.

Sen de ondan bahsediyosun sanırım ip meselesinde?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...