Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reflu ilac ile tedavi edilebiliyor mu ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Reflu genelde mide kapakcigi ile ilgili bir sorun. Proton pompasi inhibitoru ise verilen ilaclarin en yaygini fakat net'te cevabini bulamadigim bir sorum var;

bu proton pompasini duzenli sekilde kullandigimda reflu'm iyilesecek mi acep ? yoksa illa cerrahi mudahale mi gerekecek ? senelerdir mevcut ve zaman zaman kullaniyorum bu mereti, kullandigim vakitler iyiyim ama sonrasinda sikca tekrarliyor maalesef.
Mesaj tarihi:
Küçük sarı haplar mı? sdfg adını hatırlamıyorum ben de baya uzun süre önce 1 kutu bitirmiştim. Sonrasında ara ara tekrarladı ama çok uzun süredir rahatsız etmiyor beni reflü. Sabahları kusma, göğsünün yanması falan yok hiç. Geçti mi bilmiyorum ama yediklerime de dikkat ettiğim pek yok, özellikle son 6 aydır falan.. Benim düşüncem geçebilitesinin olduğu yönünde :P
Mesaj tarihi:
Evet doğru bilmişim, proton pompası inhibitörü mide suyunun asitliğini düşürmeye yarayan bişey. Yani mide kapakçığındaki temel sorunla ilgili bi yararı bulunmuyor. Sadece mide suyunun asitliğini düşürerek yakıcılığını azaltıyor. Benim gastrit hapları da böyle. Kullanmazsan ve yüklenirsen yine devam ağrı, yanma.
Mesaj tarihi:
Reflu zaten oyle her dakka pusuda bekleyen bisey degil. Cogu zaman belli bir miktar birikim gerekiyor sanirim. Bende genelde 3-4 ay cok rahat gezip sonra yeme-icme olayini abarttigim bir ara bir, bir bucuk ay iskence cekiyorum. Sonra yine ayni rutin.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Evet doğru bilmişim, proton pompası inhibitörü mide suyunun asitliğini düşürmeye yarayan bişey. Yani mide kapakçığındaki temel sorunla ilgili bi yararı bulunmuyor. Sadece mide suyunun asitliğini düşürerek yakıcılığını azaltıyor. Benim gastrit hapları da böyle. Kullanmazsan ve yüklenirsen yine devam ağrı, yanma.

Iste her durumda o cerrahi mudahale gerekiyor mu esas merak ettigim o. Yani ben midemi rahatlatip biraz dinlendirirsem vucudum hasari tolere edebiliyor mu ?
Mesaj tarihi:
Zannetmiyorum, gerçi doktor daha iyi bilir lakin..

Kapak yapılarında oluşan hasarı düzeltebileceğini düşünmüyorum ya. Cerrahiye kayıyor o, yani tahminimce.
Mesaj tarihi:
Kapaklar hasarli diye dusununce dedigin mantikli lakin zamaninda gittigim doktor ameliyata gerek olup olmadigina endoskopi sonucu karar vericez demisti, sonra yatti tabi endoskopi icin.

O yuzden her vaka ameliyatlik degil cikarimini yaptim, sonra da sorumu sordum =P
Mesaj tarihi:
düzenli ve sağlıklı beslenme + ilaç yeterlidir sanıyorum. kötü beslenme ve -boşver sen beslenmeyi aslında- stress sonrası oluyor hani.. stress yoksa bişi olmuyor. temiz temiz duruyor arkadaş kendi halinde.
Mesaj tarihi:
Bu inhibitör olan ilacın adı PULCET. Tedavi edici özelliği var diye biliyorum ben ama olmayadabilir. Ben kafama estikçe sabahtan atıyorum bir tane o gün ne yaparsam yapayım rahat geçiriyorum. Ha onun dışında her zaman Rennie var zaten yanımda acil durumlara karşı, öyle geçinip gidiyoruz işte.
Mesaj tarihi:
Her vakaa ameliyatlık değil tabii ehehe

Ama bi endoskopi yaptır derim, mide şakaya gelmez abi. Tamam çok iğrenç birşey ama lazım, endoskopi, kolonoskopi candır. Hayat kurtarır o derece.
Mesaj tarihi:
Abi reflu o kadar cok seye sebep oluyor ki, sadece miden yanmiyor, hayatin karariyor resmen. Bogazda tahris ve akinti mi istersin, kalp cevresinde agri mi istersin, nefes darligi ve geceleri bogulur gibi uyanmalar mi istersin, ne ararsan var.

Benden iyi bilen yoktur kotuluklerini =)
Mesaj tarihi:
Ben hortumu büyük seçtiriyorum bilerek abi, hmmmggh..

Olm bi yanda kolon kanseri/mide kanserinden sürünerek ölüp gitmek var, diğer yanda erkekliğe bi kez bok sürdürmek. Bi kereden bişey olmaz beyler, zaten prostata da baktırıcaksınız, hazırlık olur.
Mesaj tarihi:
kolon kanseri olursan gorurum ben seni Allah korusun tabii

di'cim reflun bildigim kadari ile ameliyat sart bir olayi yok. ama cok sik tekrarliyorsa kendini barett ozefagusu sendromu oluyor. (ne oluyor bu derseniz asiri asit yuzuden yemek borusunun skuamoz epitelinin kolumnar epitele donusmesi oluyor.)

benim gittigim doktor yaslilara PPI verip gencleri ameliyat ediyoruz demisti cok sikayetci olanlari tabi..

bende bir donem cok kotu cektim bu meretten ordan biliyorum zaten bunlari sdf. Benimkini etkileyen tek etken stress. Normalde ne duzenli ne saglikli besleniyorum ama biraz stress olsun bende kivranmalar gece gece bogazda bir aci ile uyanmalar basliyor.

su 3 gun icinde yeni bir senior project bulmak zorunda kaldigim icin sapik gibi stress var ustumde, su an bi taraftan da reflu ve ulser ile mucadele veriyorum birde, bi taraftan almanca muafiyeti fln var berbat bir durumdayim yani.

neyse cevremdeki arkadaslarimdan gordugum kadari ile saglikli beslenip ozellikle mayalilardan uzak duranlarin hep seyrek nuksetmeye basladi refluleri.

ama sen cok fazla sikayet cekiyorsan endoskopiye girmelisin. Surekli ilac kullanmana ragmen gecmiyor veya azalmiyorsa ameliyati dusunebilirsin ama kesin cozum degil ameliyat. ameliyat olmasina ragmen reflusu devam eden insanlar mevcut. bide pis bi ameliyat olduktan sonra izlerini hep tasiyorsun agir kaldiramiyorsun kusmak kesinlikle yasak oluyor her sporu yapamiyorsun vs.
Mesaj tarihi:
bazı doktorlar anında ameliyat diyor çoğu şey için. reflünün tek çözümü ameliyat değil. proton pompası mide asitini dengeler sadece. ama proton pompası kullanıp sonra kola, içki, sigara, ketçap, baharat, acı abanırsan gene bir halta yaramaz.

reflü ile uğraşmak istemiyorsan yiyeceğin şeye dikkat edeceksin. turunçgillerden hiçbirşey tüketmeyeceksin. çikolata tüketmeyeceksin. akşam yatmadan önce yemek yemeyeceksin. şişik karınla asla yatmayacaksın. yüzüstü uyuma alışkanlığın varsa değiştirmeye çalışacaksın. yoksa uykuda reflü olursa allahım öldür beni diye ağlarsın günlerce. felaket birşey. bunları yaparsan reflü sorun olmaktan çıkıyor.

son olarak proton pompasını devamlı asla alma. 2 hafta falan max kullanacaksın. ondan sonra ara vermen lazım.
Mesaj tarihi:
sütüde çok içmemek lazım. yağsız, soğuk olmayacak oda sıcaklığında olacak. 2-3 yudum. ben reflüden çok çektim. benim yüzüstü yatma alışkanlığım var. mesela uyku düzenim bozuk ve yatmadan önce birşeyler yediysem of felaket. 80% reflü riskiyle uyuyorum. o mide asitinin nefes borusuna kaçıp ciğerlere gitmesi beni 2 gün yataklara düşürüyor. göğüs ağrısı + aşırı ateş ve halsizlik. saatlerce spor yapmışım gibi oluyor vücudum. heryerim kırılıyor.
Mesaj tarihi:
yüzüstü uyumayın lan kafirler
o değil de ben de yüzüstü uyuyorum, değiştirebilmek imkansız. Ama özellikle bel bölgesinde inanılmaz ağrı yapan birşey yüzüstü yatmak.
Mesaj tarihi:
valla uykudayken reflü olunca ve aylarca bu sorunu çekince ister istemez birazcık değiştiriyorsun. birde insan çok yorgun olduğunda yüzüstü yatar. çok yorgun ve uykulu olmamak lazım. düzen çok önemli bu lanet hastalık için. ama yiyeceğin şeylere dikkat edip yatmadan en az 2saat önce yeme içmeyi kesersen sorun kalmıyor.
Mesaj tarihi:
mani said:

bazı doktorlar anında ameliyat diyor çoğu şey için. reflünün tek çözümü ameliyat değil. proton pompası mide asitini dengeler sadece. ama proton pompası kullanıp sonra kola, içki, sigara, ketçap, baharat, acı abanırsan gene bir halta yaramaz.

reflü ile uğraşmak istemiyorsan yiyeceğin şeye dikkat edeceksin. turunçgillerden hiçbirşey tüketmeyeceksin. çikolata tüketmeyeceksin. akşam yatmadan önce yemek yemeyeceksin. şişik karınla asla yatmayacaksın. yüzüstü uyuma alışkanlığın varsa değiştirmeye çalışacaksın. yoksa uykuda reflü olursa allahım öldür beni diye ağlarsın günlerce. felaket birşey. bunları yaparsan reflü sorun olmaktan çıkıyor.

son olarak proton pompasını devamlı asla alma. 2 hafta falan max kullanacaksın. ondan sonra ara vermen lazım.

Oyle de surekli perhizle de yasanmaz ki.

Bir de o ara verme olayi kombine tedavi icin diye biliyorum. Ulser, gastrit icin benzer ilaclarla birlikte aldiginda bu tip birsey yapilmasi gerekiyor yani. Tek basina alirken ara vermeyi duymamistim. Ozel bir sebebi mi var yoksa ayni seyden mi bahsettik acep ?
  • Yeni Oluştur...