Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öğrenciliğe dönüş

soulberry

Öne çıkan mesajlar

yaklaşık sekiz senedir okul işleriyle ilgim yok. yeni sistemleri hiç bilmiyorum, eskilerini de tamamen unuttum. amacım bu sene öss'ye girip yaz sonunda da konservatuvara girmek.

bu okullara girebilmek için barajı geçmek yetiyo mu hala? barajı geçmek için de ne kadarlık bi çalışma gerekli? iki sınavlı sistem var şu anda; hangisini ne kadar puanla geçmem gerekli? ayrıca öss başvuruları ne zaman?

(konservatuvar ya da öss için yaş sınır var mıdır?)
Sosyal ağlarda paylaş

sadece öss nin ilk elemesinde barajı geçsen yeterli. sonrasında hangi okulu istiyorsan oranın yetenek sınavlarına gireceksin. konservatuar olsun gsf olsun en az 2 elemeli sınav sistemi vardır.

edit: yaş sınırı falan yok.

edit 2: barajı geçmek için çalışmana hiç gerek yok. kendinden emin olduğun bölümü fulle gerisi önemli değil. ha bide bazı okullarda öss puanın %5 gibi etkiliyor. ama çokta değil yani dediğim gibi en fazla %5 . önemli olan yetenek sınavındaki başarın
Sosyal ağlarda paylaş

valla össnin ilk elemesi bu sene ne zamandı hatırlamıyorum ama genelde mayıs haziran gibi oluyor işte. yetenek sınavları yazın sonuna doğru başlar.ama bu sene össnin erkene alınması ile bazı okullarda yetenek sınavlarını yaz ortasında yaptılar. girmek istediğin okula göre araştırma yapman en iyisi. bu arada össde barajı geçmek gerçekten en tırt iş. hiç korkma öyle yanlış doğruyu götürüyor diye emin ol rahat rahat geçersin.için rahat etsin diye sayısal değerlerle örneklendireyim. mesela 25 mat,25 fen veya türkçe yapsan direk geçiyosun misli misli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...