b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 yaptığım bir web sitesinde solda duran menüde yazılar yerine resim olacak ve üstüne gelince resim değişecek. her link için ayrı ayrı resim lazım. ben şöyle yaptım a:link.urunmenubir { display:none; display: block; width: 171px; height: 39px; background: transparent url(urunlermenu1.jpg) no-repeat; } a:hover.urunmenubir,a:visited.urunmenubir { display:none; background-position: -171px 0; } İlk kategori display:none çalışıyor ama içini göstermeme yapmıyor direk bu a'nın olması gereken yer de kayboluyor. display:none 'u silince de arkaplanla ilgili bir muhabbet olmuyor herşey eskisi gibi kalıyor. bi yerde hata mı yapıyorum acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 a.urunmenubir { display: block; width: 171px; height: 39px; background: transparent url(urunlermenu1.jpg) no-repeat; } a:hover.urunmenubir,a:visited.urunmenubir { background-position: -171px 0; } şimdi şöyle yaptım arkaplan resmi çıkıyor ama -171px olarak çıkıyor ben onu hover olunca istiyorum şu haliyle hover edince bişi çıkmıyor. ayrıca display:none'u da sildiğim için h2 de gözüküyor onu nasıl uçurabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 fail oldum ya off :) kafam patlamış visited ı kaldırınca oldu. neden çünkü test ederken tıkladım zaten o sayfadaydım. yine de işine yarayan olursa bakabilir işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 biri visited'ı kaldırmak diğeri de text-indent: -9999; yapmak ayrıca display: none; display: block; yazmışsın aynı attr içine.. sonuncusu çalışır, birincisi gereksiz.. zaten none da olmaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 h2 ye display:none yaptım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 DOM falan katıp halletme şansın yok mu ? onmouseover, onmouseout ve onload ile işini halledersin güzelce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 h2'ye display:none yapmışsa, zaten DOM'a inmiş demektir.. zira a'nın hover attribute'unden h2'ye müdahale edemezdi. css'ten çözecekse de text-indent yapabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Şimdi link'e display:block veriyorsun ve div özelligi kazandırıyorsun, sonra background kadar width ve height veriyorsun, daha sonra icindeki yazıları yok etmek icin text-indent:-9999px veriyorsun. yazı olmayan backgroundu olan link cıkıyor ortaya Örnek: TEST LINK Css: .link { display:block: width:100; height:100; background: (); text-indent:-9999px; } .link:hover { background-position: } yapacagın işlem bu kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar