b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 yaptığım bir web sitesinde solda duran menüde yazılar yerine resim olacak ve üstüne gelince resim değişecek. her link için ayrı ayrı resim lazım. ben şöyle yaptım a:link.urunmenubir { display:none; display: block; width: 171px; height: 39px; background: transparent url(urunlermenu1.jpg) no-repeat; } a:hover.urunmenubir,a:visited.urunmenubir { display:none; background-position: -171px 0; } İlk kategori display:none çalışıyor ama içini göstermeme yapmıyor direk bu a'nın olması gereken yer de kayboluyor. display:none 'u silince de arkaplanla ilgili bir muhabbet olmuyor herşey eskisi gibi kalıyor. bi yerde hata mı yapıyorum acaba?
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 a.urunmenubir { display: block; width: 171px; height: 39px; background: transparent url(urunlermenu1.jpg) no-repeat; } a:hover.urunmenubir,a:visited.urunmenubir { background-position: -171px 0; } şimdi şöyle yaptım arkaplan resmi çıkıyor ama -171px olarak çıkıyor ben onu hover olunca istiyorum şu haliyle hover edince bişi çıkmıyor. ayrıca display:none'u da sildiğim için h2 de gözüküyor onu nasıl uçurabilirim?
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 fail oldum ya off :) kafam patlamış visited ı kaldırınca oldu. neden çünkü test ederken tıkladım zaten o sayfadaydım. yine de işine yarayan olursa bakabilir işte :)
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 biri visited'ı kaldırmak diğeri de text-indent: -9999; yapmak ayrıca display: none; display: block; yazmışsın aynı attr içine.. sonuncusu çalışır, birincisi gereksiz.. zaten none da olmaması lazım.
b1vRiP Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 h2 ye display:none yaptım
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 DOM falan katıp halletme şansın yok mu ? onmouseover, onmouseout ve onload ile işini halledersin güzelce..
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 h2'ye display:none yapmışsa, zaten DOM'a inmiş demektir.. zira a'nın hover attribute'unden h2'ye müdahale edemezdi. css'ten çözecekse de text-indent yapabilirdi.
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2010 Şimdi link'e display:block veriyorsun ve div özelligi kazandırıyorsun, sonra background kadar width ve height veriyorsun, daha sonra icindeki yazıları yok etmek icin text-indent:-9999px veriyorsun. yazı olmayan backgroundu olan link cıkıyor ortaya Örnek: TEST LINK Css: .link { display:block: width:100; height:100; background: (); text-indent:-9999px; } .link:hover { background-position: } yapacagın işlem bu kadar :)
Öne çıkan mesajlar