sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Regalya said: ''Kan ile alınan Topraklar ancak Kan ile verilir!' Sultan ll. Abdulhamid han cCc AbdÜl Reİs cCc
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Anayasa'nın bazı maddelerinin değiştirilmemesi gerekir zaten. Ha değiştirmekte sakınca yoksa başlamışken şeriat da gelsin, gayrimüslimlerin katli vacip falan olsun ne bileyim. Anayasa değiştirilebilir u know. Devletin adı da değişsin hatta Türkiye İslam Cumhuriyeti olsun ama yönetim şekli de padişahlık olsun ne güzel olur di mi? Anayasaya istediğimizi yazabiliriz, değiştiririz np
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 senle beraber yasamak istemiyen adami zorla tutamassin, bu mumkun degil artik, belki eskiden mumkundu ama su sartlar altinda prestij kaybidir direk bolunerek guc kaybedersin bu dogru, zaten burda tam bolunmeyi konusan yok, verirsen ozerkligi zaten pkk nin elinden oyuncagini almis olucaksin, silahli mucadeleye devam etmek icin acik bahaneleri kalmiycak, "kurtlere baski yapan turkler" formatindan cikicak konu birak kendi ogretmenini kendi yetsitirsin, birak muhendisini doktorunu kendi bulsun, kurtculer bu kadar kurt halkina duskun ise yatirimlarini silaha degil okul acmaya doktor muhendis ise almaya versin bugun kuzey iraktaki kurt yonetimi turkiyeye muhtac durumda hayatta kalabilmek icin, sirf turkiye sinri kapisini acmiyor diye ermenistan zor durumda, bize karsi kullanickalari tek silahlari "soykirim" o yuzden, alin elinden o silahi hicbirseyleri kalmiyor o zaman, putin in kuklasi olmaktan ileri gidemiyorlar vergi bilinci otursun biraz, benim paramla beslenen diyarbakir belediye baskani gelip bana show yapmasin, kes odenegini buyur kardesim kendi parani kendin bul de, bak bakalim o zaman neler oluyor sefaleti payalsiyoruz su anki sistemle, daha cok para odiyenler daha az hizmet aliyor, belediye batiran, dveelti dolandiran tipler odullendiriliyor illa kurt ornegi vermeye gerek yok, melihin dogalgaz borcunu ulkece oduyoruz iste, kis yakalsti 200-300 dogalgaz faturalarini dayiyicaklar evlere, sirf ankarali belediye baskani secebilme ozurlu diye ben niye pahalli dogalgaz kullaniyorum?, siz sectiniz bu adami, borcunuda siz odeyin kardesim
siddharta Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Aldarion said: Viktor said: bolunmek istiyenler en az uretip kasikla vergi verip kepceyle alanlar bolunmek istemeyenler ise kepceyle vergisini odeyip kasikla yatirim alan bati boyle bir saskinlik dunyanin hicbiryerinde yok İspanya'da var. Katalanlar da aynı durumdalar. İspanyanın en az üretip en çok yiyen insanları bugün yarın bağımsız yönetimlerini kuracak... bizde de olması işten bile değil abi katalunya ispanya'nın en zengin bölgesi, fyi.
sir Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 şey çok güzel "bölünme bu ülkeye çok kan ve gözyaşı getirir" falan..25 yıldır yaşadığımız nedir peki? sayılmaz. bi de "doğu yük oluyo, vergi ödemiyo" laflarına hastayım ya. ne verdin ki ne istiyosun arkadaşım? bi ülkenin bi bölgesi çok zengin, diğer bölgesi çok fakirse o ülkede sömürü vardır arkadaşlar, bunu görmemek için ya bakmıyo olmak lazım ya da görmezden geliyo olmak lazım. bakıp da görmemek imkansız. sanki ülkenin doğusuyla batısı eşit fırsatlarda eşit şartlarda başlamış da doğudakiler tembel ve kötü niyetli olduğu için bilhassa çalışmayıp hiçbişey yapmayıp pis pis yatmışlar.. bizim durumumuzda bu devletin kuruluşundan bu yana sistematik olarak sürdürülmüş bir sömürüdür. sonra da "kürt sorunu nerden çıktı yav, emperyalikler olmasın sakın" diye sorarsınız kendinize. gül doğru konuşmuş, çok ciddi manada reforma ihtiyaç var. üniterliği bozmadan da yerel yönetimleri güçlendirmek mümkündür. ispanyada, amerikada farklı devletler mi var aynı toprak üstünde? yoo. öyleyse?
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 ameriakda farkli devletler var sir, eyaletlerin herbiri icislerinde buyuk olcude bagimsiz bir devlettir otur asagiya, sifir
siddharta Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 sir said: sanki ülkenin doğusuyla batısı eşit fırsatlarda eşit şartlarda başlamış da doğudakiler tembel ve kötü niyetli olduğu için bilhassa çalışmayıp hiçbişey yapmayıp pis pis yatmışlar.. valla izmir'in göbegindeki metro 10 yıldır bitmedi fakat doguya oluk oluk para aktıgını ben biliyorum.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 @sir, ben eminim ki diyarbakır da liman olsaydı, şu anda izmir'den daha gelişmiş bir şehir olurdu. Neyse onu geçelim, Alacak verecek kısmına gelelim dicem ama, cidden bilmiyor olamazsın değil mi o tarafta yapılan göz yummalara ve ödemeleri?
Quiternoob Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Sir peki sence Türkiye Doğu'dan ne alıp da karşılığını vermiyor? Yani sömürü hangi bazda oluyor?
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 sir ne dese herkes @sir lere başlıyor :F
Soris Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Tamam Viktor bizde diyoruz ki o saydıklarını yapmak istiyorlarsa buyursunlar kurulmaya çalışılan kürdistana gitsinler orada yaşasınlar. Ama inan bana sadece güneydoğu anadoluda halka sorulsa türkiyeden ayrılmak isteyip ırakta yaşamak istermisiniz diye 90% a yakın hayır çıkar. E hal böyleyken onların amacı güneydoğu anadolu bölgemizi koparıp kurulmaya çalışılan kürdistana eklemek. Şu durumda bile bunu yapıyorlarsa sen özerklik verirsen adamlara çok geçmeden bölgeyi kürdistan yapacaklardır. Bu Türkiye için büyük bir tehdittir. Melihe seçecek kalitede adam ankarada varsa başka yerdede olacak. Melih için Ankara kaybeder. Baydemir için Diyarbakır kaybeder. Sonuçta hepsi kaybeder. Ama sen kazanan bir insansan ileride kaybeden insanlar kapına dayanmasın diye onlarda senin gibi kazanabilsin diye o insanlara kazancından arta kalan fazlayı verirsen sosyalizmi yaratmış olursun. Komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir. Daha hali hazırda ev halkı ayrı eve çıkmamış ve hala komşumuzken aile halkı olarak şu karnımızı bir doyuralım. Bizim kültürümüzde eve yük oluyor diye kimse evden atılmaz. Kardeşlerinle fikir ayrılığına düşebilirsin çok çetin ve ciddi anlaşmazlıklar için girip kavga da edebilirsin birbirinizden nefretde edebilirsiniz kısacası birileri kardeşi kardeşe kırdırtadabilir ama sen ne kadar kardeşinle kavgalıda olsan ciddi fikir ayrılıklarınada girsen kanlı bıçaklıda olsan o annen gibi olan Anadolu sana o sofrayı kurar ve sen o sofrada yemek yersin. Anadolu bereketlidir herkese her zaman yetecek kadar ürün vardır burada yeterki bu ürünleri elde etmeyi bilelim. Sir Bölünme kan ve gözyaşı getirir öyle bir getirir ki bize karşı bölünmenin tasarısını dayatanlar bile 25 yıldır kan ve gözyaşı getiriyor birde tasarı gerçekleşince gelecek olan kan ve gözyaşını hesap edelim. Ayrıca kim kimi sömürüyormuş anlamıyorum. Kimse kimseyi köle olarak zorla çalıştırıp piramit diktirtmiyor. Herkes ne hak ediyorsa onu alıyor. Adama okul götürememişiz okuyamamış bu bizim suçumuz ama o adamda okumak için talepte bulunmamış çaba sarf etmeyip eşkiyalığı daha kolay bulmuşsa bu benim suçum değil. Okuyan adam iyi yerlere gelmiş. Okuyamayan amele olarak çalışıyor diye sömürümü yapılıyor? Ben şimdi yüksekokul bitirip tekniker oldum. Mühendis adam 4 yıl okumuş benden çok okumuş dolayısıyla maaşı benden iyi olacak ve beni yönetecek iş alanında. Ben şimdi gidip emek sömürüsü mü var diyeceğim? Hadi onu geçtim onlara emek sömürüsü yapılıyor dersinde Tekel işçilerine ne dersin çok merak ederim. O konuda birşey diyebileceğini sanmam çünkü programlanabilen mekanizmaların yeni konular hakkında işlem yapabilmesi için firmware updatelere ihtiyacı var.
GEd Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Valla doğunun nesini sömürmüş bende merak ettim. Sayılarla falan anlatılırsa özellikle daha iyi anlayabiliriz belki konuyu.
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Bölücü köpekler doğuya yapılan okulları kurşun yağmuruna tutuyor, hala doğuya eğitim götürmedik ki eşit şartlar yok ki sömürülüyorlar diyenler var...
sinad Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Eğer onlara iş ve aş verselerdi bölücüler okullara kurşun yağdırmazlardı. Yatırım mı var orda hede hödö...
GEd Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Eşit şart olmaması ayrı sömürmek ayrı. Sömürmek kullanmak, yarar sağlamak falan değil mi ? Merak ettim çok nasıl sömürmüşüz, bu konuda sayılar bilgiler varsa konsun foruma.
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 İstanbulda eşşek yüküyle vergiyi dayıycaksın adamı doğuda iş yapmaya zorlayacaksın tabiri caizse sonra güzel güzel doğumuzu güzelleştireceksin
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Kürtlere kırbaç vurup zorla fabrikalarda çalıştırıyoruz ama halktan gizleniyo işte
sinad Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Diyarbakır'ın zengin yeraltı kaynaklarını da İzmir ve İstanbul kullanıyor. Buna bir dur denmeli!
sir Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 amerikanın bi tane başkanı, bi tane anayasası, bi tane senatosu, bi tane eğitim sistemi, bi tane para birimi var. semantik tartışmalara girmeyelim şimdi, basbaya üniterlik bu yani. ha izmir liman şehri olduğu için zengin öyle mi? peki kütahya? bursa? eskişehir? oralar niye daha zengin? doğuya oluk oluk para akması hiçbişeyi ifade etmez ki? halka mı gidiyo o para, çalışana mı gidiyo? bu ülkede nerede yaşayanlar daha rahat, daha mutlu, daha sağlıklı yaşıyo? içinizden "ulan keşke hakkaride yaşasam be, ne imkanlar, ne fırsatlar vardır orda" diyen oldu mu? peki bu size neyi gösteriyo? hakkarinin o durumda olmasının sorumlusu hakkarililer mi sizce? doğu illeri geri bırakılmıştır arkadaşlar. sömürü zaten tam olarak bu demek, gelirin imtiyazlı olanlara öncelikle dağıtılagelmiş olması demek. peki bugün batıdaki inşaatlarda, tarlalarda, en alt tabaka işlerde kimler çalışıyo ağırlıklı olarak? doğudan gelenler değil mi? kimler şehir kenarlarında gettolaşmakta bugün? nereden nereye göç yaşanıyo hala? sizin de şikayetçi olduğunuz bu değil mi, her fırsatta "bütün suçların arkasında kürtler reröre" demeye bayılmıyo musunuz? eh bunun da sosyo-ekonomik nedenleri var yahu, zembille inmiyolar gökten.. şunu unutmayın; siz şu an zenginseniz, bir başkasının fakirliği sayesinde zenginsiniz. kapitalizm malesef, bu. bizde uzun yıllar kapalı bir ekonomi ve devlet kapitalizmi uygulandığı için, gelirin dağıtılması ideolojik ve bizzat baskıcı bir yönteme dönüştürüldü, tasvip edilmeyen yerler pastadan çok daha düşük pay aldılar. yavaş yavaş dünyaya açıldıkça, devlet küçüldükçe oralar da gelişme ve zenginleşme imkanı bulmaya başladılar. ama hala aradaki fark çooook bariz. doğunun şartlarıyla batının şartları karşılaştırılabilir mi yahu, bi durup düşünün konuşmadan evvel..
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 sir said: amerikada farklı devletler mi wat
GEd Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 İstanbul mu diyarbakır mı deseler diyarbakır der istanbul yerlisi hariç türkler ^^ (100 metrekarede 17 milyonu anca istanbullu çeker) Bu durumda Diyarbakır İstanbul'u sömürüyor mu ?
cacodemon Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Gerçeklerden bihaber arkadaşlar, 1- Kürdistan'ın kurulması konusunda endişe etmeyiniz. Neden? Çünkü zaten var! Irak'ın kuzeyinde özerk bir Kürdistan otoritesi vardır ve lideri Barzani'dir. Türkiye içinde bahsedilen federasyonun bir benzeri Irak'da işlemektedir. Buradaki soru şu olmalıdır: 2- Özerk Kürdistan yönetiminin Türkiye içindeki kürt milletçiliği önderleri ile bir görüşmesi var mıdır? Haberlerden ve kamuya açık kaynaklardan takip ettiğim kadarı ile Barzani ve yönetiminin BDP gibi partilerle resmi görüşmeleri yoktur. Fakat, Irak işgali sırasında ABD desteğiyle Barzani'nin yanında yer alan ve parlamentolarında yer sahibi olan Peşmerge'lerin Türkiye'de PKK olarak bilindiğinin farkına varınız! Şimdi diğer soruya geldik: 3- Türkiye, BDP - PKK - Barzani üçgenini nasıl değerlendirebilir? Bu soru apayrı bir konunun özüdür, başka bir yerde değerlendirilecektir. 4- Peki, T.C. Cumhurbaşkanı A. Gül'ün yerel yönetimlerin güçlendirilmesi açıklamasının yukarda anlatılanlarla ilişkisi nedir? İnsanımız, demokrasinin temel öğelerinden biri olan güçlü yerel yönetim fikrine bölünmek, parçalanmak olarak görmektedir. Halbuki, her güçlü yerel yönetim federe yapı demek değildir. Zaten en başta, federe yapı demek bölünmek demek değildir. 5- ABD ve diğer dış güçlerin doğudaki kaynaklarda gözü var mıdır? Vardır. Benim de vardır. Herkesin vardır. Lakin bu isteği gerçeğe dökmek sizin fantazilerinizdeki gibi "ülkeyi bölerek ve ertesi gün gidip hortumla petrol çıkararak" olmaz. Biliyorum Irak, Afganistan ve Afrika örneklerinden korkuyorsunuz. Fakat elma ile armutu karıştırıyorsunuz. Bugün bir ülke başka ülke kaynakları nasıl sömürür biliyor musunuz? Bknz: Chevron TPAO ortaklığı
GEd Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Zaten yerel yönetimlerin güçlendirilmesini (reform,yenilik) istemeyen yok. İzmirliside istiyor doğulusuda, sorun doğudaki insanların federe, demokratik lafına kafayı takmış olmaları.
Quiternoob Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Sir Kürtler'in ucuz iş gücünü oluşturmaları kasti olarak yapılmıyor ki, aynı işi daha ucuza yapacak adam bulursan alırsın işe sistem böyle. Bütün insanlar aynı koşullarda aynı davranışları sergilemez, mantalite diye birşey var, kültür diye birşey var. Kürtler kalkınma hareketlerine, reformlara karşı geldiler, kendi para babaları oralara yatırım yapmadı. Evet devlet de suçlu, ama Kürtler de suçlu.
Öne çıkan mesajlar