Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 elektrik dersini alalı bayağı oldu unutmuş gitmişim, bir şuradan sorayım dedim. şimdi alternating current için power hesaplaması yapmam gerekiyor. DC'de P=IV diyip geçiyoruz da, AC'de faz maz giriyo işin içine ortalama power değeri için. Sistem basit. Elektrik prizine takılı kablonun iki çıkışını bir telin iki tarafına bağladım. Teli de bi aletin etrafına doladım, ne kadar ısıttığını hesaplamam gerekiyor, şimdi direkt prize bağladığım için voltaj zaten 220 volt, akımı da ampermetreden ölçüyorum, powerı nasıl hesaplarım buradan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 p = v . i . cos (fi) olması lazım. fi=faz açısı. bizim evlere gelen faz 120 derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 aga değişken akım olduğundan bi avg power bulman lazım. RMS den gitmek lazım bu yüzden RMS hesabına girmeden kolayca yapmak için, bizim DC voltajımız = AC nin en yüksek hali / kök,2 olacaktır. tabi peak 220 voltmuydu unuttum o da var. Yukarıda ki arkadaşın verdiği daha yardımcı olacaktır ama böle bişi işte. Bölüver 220 yi kök 2 ye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 suark'in dediği doğru diye biliyorum bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2010 aa evet evet, p = i .v ( cos fi ) kullanamazsın çünkü akımında değişken olmalı. gerçi fazı aynı oluyor onunda v ile. p = v kare / r den git bence en temizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar