Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ravenloft kitabı okumak isriyorum da hangisi iyidir?

Throndor

Öne çıkan mesajlar

DragonLance serisini okudum ,gayet iyiydi..Özellikle Margareth Weiss'in yazdıkları.Ravenloft'a başlamak istiyorum..Tavsiye edebilecek varmı birşeyler?..Bu serinin kendi içinde başyapıtı kabul edilebilecek bir kitap var mı?
Pek okuyanı da görmedim ,acep DragonLance serileri kadar başarılı değil mi bu setting'de yazılan kitaplar?
Sosyal ağlarda paylaş

HHAHAHAHAH Sadece gülerim ..
Kara gül dl nin ilk üçlemesi mi ahahahah ..
ilk üçleme Efsaneler üçlemesi bi kere , Kara gül
İkizler üçlemesinden sonra çıktı .. İkizler üçlemesinden önce de
Raistlin Tarihçeleri çıktı ..
Düşün artık kaçıncı oluyor[hline]Heren Istiaron
Order Of Wizards
Sosyal ağlarda paylaş

gül gül sağlığa iyi gelir anlatım bozukluğu olmuş :) he he karagül den sonra virğül olucak yani diyorum ki dlnin il üçlemesi
şu ikbahar yaz kış alacakaranlığıda falan dolanan ejderleri okumadan ve rlde strahdın üç kitabını o okumadan kara gülü okumayın bunları okuduktan sonra dha iyi anlar sınız diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
said:
TheDarkOne, 02 Temmuz 2003 19:19 tarihinde demiş ki:
Bu arada zaten dl serisine değil Ravenloft serisine ait ...
Ama Kara Gül ü tavsiye ederim ..
Ben Strahd hakkında hiç bir şey bilmeden de rahatça okunuyor[hline]Heren Istiaron
Order Of Wizards

Niye heycan yaptın bu kadar? bu az bilginin verdiği gaz olsa gerek neyse adamalr ravenloft demiş hırs yapmana gerek yok :)[signature][hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

adamcağız rl yazacağına dl yazmış yanlışlıkla işte. paniğe gerek yok :)

neyse, demiplane of dread'de lord soth'un başına gelenler tamamen unofficial DL yazarları için. hiç yaşanmamış da olabilir gayet. bildiğim kadarıyla karagül serisinin yazarı ve weis-hickman birbirlerine kıl oluyolar...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

kendi okuduğum sıralama:
sislerin vampiri
ben, strahd: bir vampirin anıları
kara gül şovalyesi
kara gülün hayaleti
ben,strahd:azalinle savaş
ölüler kralı
ölüler şehrinin lordu (bunun adını yanlış yazmış olabilirim orj. adı lord of necropolis ordanda çıkarabilirsin yannış doorusu hede derseniz iyi olur ama gaz olmayalım:-))

doğru sırayı tam olarak söylerdim de çok oldu bunları okuyacan işte:) bu sırayla okudum gayette iyi anladım güzel seridir.[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

ankıra rl serısını yayınlarken once soth la ilgili bolumleri yayınladı ama kıtapları okuyunca once azalin in rl ye geldıgı anlasılıyor(azalın den ogrendıgı buyuler olmasa strahd soth la ne yapardı...)Acaba soth u tanınan bir ısım iyi satar diye mı once cıkardılar yoksa orjinal cıkısda mı bole oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten kitapciyada gittinmi cevirlerini gercek olay sirasina gore yaptilar www.ideefixe.com a git ordan ravenloft diye arat kitaplarin yayina cikis tarihlerine bakarak siradan oku derim.

sislerin vampiri yaklasik 4-5 yil once cikmisti sanirim piyasa o tarihten beri anca 7-8 kitap cevirebildiler...

aslinda ingilizce olarak cok sayida kitabi bulunmakta ingilizcen varsa ingilizcelerini biryerden bulup okuman cok daga guzel olur. cunku bazi cevirmenlerin anlatim dili berbat ve kitaplara tamamen baska bir hava veriyor. kitabin konusu guzel olsa bile anlatim dilini cevirmen kotu aktarinca kitap berbatlasiyor. cok fazla kitap var yurt disinda sevilip te turkiyede cevirmenler yuzunden sevilmeyen. ingilizcen varsa ingilizcelerini bulup onlari okuman sana Ravenloft serisini cok sevdirir.

ben daga bu yil oncesine kadar ingilizcem pek iyi deildi daga yeni bu yil uni ing hazirligi bitirdim sislerin vampisinin ingilizcesini alip okudum ve kitap daga bi hosuma gitti. sonucta kitaplari unlu yapan kendi oz yazim dili.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ravenloft, 14 Ağustos 2004 21:38 tarihinde demiş ki:
Zaten kitapciyada gittinmi cevirlerini gercek olay sirasina gore yaptilar www.ideefixe.com a git ordan ravenloft diye arat kitaplarin yayina cikis tarihlerine bakarak siradan oku derim.

sislerin vampiri yaklasik 4-5 yil once cikmisti sanirim piyasa o tarihten beri anca 7-8 kitap cevirebildiler...

aslinda ingilizce olarak cok sayida kitabi bulunmakta ingilizcen varsa ingilizcelerini biryerden bulup okuman cok daga guzel olur. cunku bazi cevirmenlerin anlatim dili berbat ve kitaplara tamamen baska bir hava veriyor. kitabin konusu guzel olsa bile anlatim dilini cevirmen kotu aktarinca kitap berbatlasiyor. cok fazla kitap var yurt disinda sevilip te turkiyede cevirmenler yuzunden sevilmeyen. ingilizcen varsa ingilizcelerini bulup onlari okuman sana Ravenloft serisini cok sevdirir.

ben daga bu yil oncesine kadar ingilizcem pek iyi deildi daga yeni bu yil uni ing hazirligi bitirdim sislerin vampisinin ingilizcesini alip okudum ve kitap daga bi hosuma gitti. sonucta kitaplari unlu yapan kendi oz yazim dili.

sanırım turkcende hala pek iyi degil "daga" ne demek ? :p
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ravenloft, 14 Ağustos 2004 21:31 tarihinde demiş ki:
heffer in yazdigi sira dogrudur ama benim fikrim bunlari okumadan once dl yi de okumak lazim...

ben dl sonrası okudum bunları zaten, ve evet ayrıca dl okuduktan sonra bunnara başlarsan rahat edersin. Daha bi eğlenirsin, güsel olur:)[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...