Tremour77 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Merhaba.Uyumayı seven biri değilim.Ayrıca zaman problemi yaşayan biriyim.Bu yüzden de uyku süremi azaltacak teknikler hakkında araştırma yapıyorum. Az sürede;bana gün içinde yetecek kadar dinlenme,enerji sağlayan bir uyku düzeni kurmak istiyorum.İnternette araştırdım biraz.23.00-04.00 arası uyursan yeterli olur diyenler var.Bir de Da Vinci uykusu olarak bilinen 'çok fazlı uyku' adında bir sistem var. Benim merak ettiğim ve bu başlığı açma sebebim,bu uyku çeşitlerini yapan insanlar var mı?Varsa tespitleri neler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 İlginç bir konu. Bump ederim buna ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Saatini kur 5 saatlik bir uyku için, 4 saat sonra kalk yataktan saatine bak tekrar yat, 10 dakka sonra tekrar kalk ve yat, 10 dakka sonra tekrar kalk ve yat, 40 dakka sonra tekrar kalk ve kesin olarak kalk, yüzünü yıka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 her sene 1 kere sayfalarca tartışılıyor bu konu aslında ama kim bilir nerde o konular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 poli bilmemne diye bir teknik vardı. unuttum adını. 1-2 sene once makalesini incelemistim. gorunuse gore ise yarıyor. daha enerjik olarak daha az saat uyuyup kalkıyorsun. ama o biraz zor bir olay yapması. yanlıs hatırlamiorsam. mesele 2 saat yatıp, 30 dakka kalkıp 1 saat yatıp gene kalkıp gene yatıp gibi bisilerdi. bi bakayim adını hatırlıcam mı. ornekleri vardi basarili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Ohaa, teori bulmuşum farketmeden haberim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 yapabilirsen 6 saat uykuya bünyeni alıştır. yavaş yavaş uyuma süreni azalt 6 saate indirge. davinci uykusunu geç çünkü o adamın imkanlarıyla yaşamıyorsun. yani demek istediğim çalışma ortamın evin değilse ve maddi açıdan hür değilsen + başında müdürün falan varsa direk yaş o iş. çok fazlı uyku ilginç bir olay aslında ama işte günün büyük bir kısmını belirli sorumluluklar altında geçiriyorsan, cık olmuyor. he birde baktın 5-6 saatlik uyku düzenine bünyen uyum sağlayamıyor hiç kasma eski düzenine dön. uykunun yeterlilik olayı genetiğide yakından ilgilendiriyormuş ve bünyeye göre az uyku ciddi rahatsızlıklara yol açabilmekteymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 da vinci daha az uyumak icin kisa aralikli zamanlard uyuyormus, yani gece olsun da yatayim gibi bir derdi yokmus adamin. oturuyormus sandalyesine, elinde de bir gulle, uyudugu zaman hip gulle yere, uyaniyormus. yapmasi cok zor bence dayanmazsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 dilediğin zaman uyuyamadıktan sonra bence farketmez az uyumuşsun çok uyumuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 kesinlikle katılıyorum. şahsen özellikle son birkaç aydır uyumadan önce rahat 2-3 saat debeleniyorum uyuyabilmek için, en son uyuduğum anı bile hatırlamıyorum direk bayılmış oluyorum ve bu daha çok yorgun hissetmeme neden oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 barbu said: poli bilmemne diye bir teknik vardı. unuttum adını. 1-2 sene once makalesini incelemistim. gorunuse gore ise yarıyor. daha enerjik olarak daha az saat uyuyup kalkıyorsun. ama o biraz zor bir olay yapması. yanlıs hatırlamiorsam. mesele 2 saat yatıp, 30 dakka kalkıp 1 saat yatıp gene kalkıp gene yatıp gibi bisilerdi. bi bakayim adını hatırlıcam mı. ornekleri vardi basarili. http://www.stevepavlina.com/blog/2005/10/polyphasic-sleep/ buldum. polyphasic sleep adı. hatırladığım gibi ama aynı zamanda farklılıklar da var. bi kez uzun süreli etkileri bilinmiyor. günde 3 saat filan uyuduğun için sadece daha fazla yiyorsun vs. onun dışında daha dikkatli filan oluyorsun sanırım. okumadım hepsini hatirladiklarimi yaziim. ama yaziyor bu linkte işte. bak daha zinde ve enerjik oluyorsun. 20-30 ar dakikalik 6 set halinde uyuyorsun günde. kötü tarafı ise bu olayın esnek değil. kesinlikle kaçırmaman lazım o dinlenme saatlerini yoksa direk çöküş oluyormuş. bir de yapması baya zor. kendini eğiticekmişsin ilk başlarda vs. al kas. günde sadece 3 saat uyuma yolu sana. ama ilerde hastalık vs cıkarsa ben sorumlu deilim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Spora devam ettiğim zamanlar (ki şu an düzenli devam ediyorum) geç yatsam da hemen uykuya dalıyor ve dinç kalkıyorum açıkçası. Spor yapın beyler. Yorun vücudu. Bebekler gibi uyursunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Fistan said: dilediğin zaman uyuyamadıktan sonra bence farketmez az uyumuşsun çok uyumuşsun. yani. ben az once uyumaya calisirken hayvanin biri disarda ortaligi yikip gecerek ciglik atarak tahmini 2-3 sokak otede bir yerde gecti, uyuyamiyorum su an. tabii onun sucu degil oglen uyumustum azicik ama, niye uykumdan uyandiriyorsun kardesim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Fistan said: dilediğin zaman uyuyamadıktan sonra bence farketmez az uyumuşsun çok uyumuşsun. olay bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Odeon said: Fistan said: dilediğin zaman uyuyamadıktan sonra bence farketmez az uyumuşsun çok uyumuşsun. olay bu :) +1 abi yastıga kafasını koyar koymaz uyuyan insanlara cok gıpta ediyorum,nasıl oluyoda öle uyuyolar bi türlü kafam basmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Power_nap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 önce sigarayı bırakmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
verte Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 bence uzun vadede daha çok vakit kaybediyorsun az uyursan(agrasiften kaynaklı hatalar , stres vs vs gider ), ayrıca dedikleri gibi çalışma ortamın kendi evin , kendi işin vs. diilse çok zor değiştirmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar