Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Daha az uyuma isteği.

Tremour77

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.Uyumayı seven biri değilim.Ayrıca zaman problemi yaşayan biriyim.Bu yüzden de uyku süremi azaltacak teknikler hakkında araştırma yapıyorum.
Az sürede;bana gün içinde yetecek kadar dinlenme,enerji sağlayan bir uyku düzeni kurmak istiyorum.İnternette araştırdım biraz.23.00-04.00 arası uyursan yeterli olur diyenler var.Bir de Da Vinci uykusu olarak bilinen 'çok fazlı uyku' adında bir sistem var.
Benim merak ettiğim ve bu başlığı açma sebebim,bu uyku çeşitlerini yapan insanlar var mı?Varsa tespitleri neler?
Sosyal ağlarda paylaş

poli bilmemne diye bir teknik vardı. unuttum adını. 1-2 sene once makalesini incelemistim. gorunuse gore ise yarıyor. daha enerjik olarak daha az saat uyuyup kalkıyorsun. ama o biraz zor bir olay yapması.

yanlıs hatırlamiorsam. mesele 2 saat yatıp, 30 dakka kalkıp 1 saat yatıp gene kalkıp gene yatıp gibi bisilerdi. bi bakayim adını hatırlıcam mı.

ornekleri vardi basarili.
Sosyal ağlarda paylaş

yapabilirsen 6 saat uykuya bünyeni alıştır. yavaş yavaş uyuma süreni azalt 6 saate indirge.

davinci uykusunu geç çünkü o adamın imkanlarıyla yaşamıyorsun. yani demek istediğim çalışma ortamın evin değilse ve maddi açıdan hür değilsen + başında müdürün falan varsa direk yaş o iş.

çok fazlı uyku ilginç bir olay aslında ama işte günün büyük bir kısmını belirli sorumluluklar altında geçiriyorsan, cık olmuyor.

he birde baktın 5-6 saatlik uyku düzenine bünyen uyum sağlayamıyor hiç kasma eski düzenine dön. uykunun yeterlilik olayı genetiğide yakından ilgilendiriyormuş ve bünyeye göre az uyku ciddi rahatsızlıklara yol açabilmekteymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

poli bilmemne diye bir teknik vardı. unuttum adını. 1-2 sene once makalesini incelemistim. gorunuse gore ise yarıyor. daha enerjik olarak daha az saat uyuyup kalkıyorsun. ama o biraz zor bir olay yapması.

yanlıs hatırlamiorsam. mesele 2 saat yatıp, 30 dakka kalkıp 1 saat yatıp gene kalkıp gene yatıp gibi bisilerdi. bi bakayim adını hatırlıcam mı.

ornekleri vardi basarili.

http://www.stevepavlina.com/blog/2005/10/polyphasic-sleep/

buldum. polyphasic sleep adı. hatırladığım gibi ama aynı zamanda farklılıklar da var. bi kez uzun süreli etkileri bilinmiyor. günde 3 saat filan uyuduğun için sadece daha fazla yiyorsun vs.

onun dışında daha dikkatli filan oluyorsun sanırım. okumadım hepsini hatirladiklarimi yaziim. ama yaziyor bu linkte işte. bak

daha zinde ve enerjik oluyorsun. 20-30 ar dakikalik 6 set halinde uyuyorsun günde.

kötü tarafı ise bu olayın esnek değil. kesinlikle kaçırmaman lazım o dinlenme saatlerini yoksa direk çöküş oluyormuş.

bir de yapması baya zor. kendini eğiticekmişsin ilk başlarda vs.

al kas.

günde sadece 3 saat uyuma yolu sana. ama ilerde hastalık vs cıkarsa ben sorumlu deilim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

dilediğin zaman uyuyamadıktan sonra bence farketmez az uyumuşsun çok uyumuşsun.

yani. ben az once uyumaya calisirken hayvanin biri disarda ortaligi yikip gecerek ciglik atarak tahmini 2-3 sokak otede bir yerde gecti, uyuyamiyorum su an.

tabii onun sucu degil oglen uyumustum azicik ama, niye uykumdan uyandiriyorsun kardesim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...