Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Ekonomisine Doğru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 19 Ağustos 2004 09:45 tarihinde demiş ki:

Kuzu görünümündeki kurtlar .

Bu çok doğru şu anki hükümetin hali tıpatıp budur. Adamlar sırf halkın güvenin kazanmak için ilerici ve açık görüşlü bir hükümetin yapacağı bazı şeyleri yaptılar çünkü ayakta kalmak içi bunları yapmaları gerekirdi. Bunlarla berber köklerini iyice salarak pozisyonlarını iyice güçlendiriyorlar sizde görüyorsunuz bir 5 sene önce çıngar çıkaracak olaylara şimdi halk hiç tepki göstermiyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Ardeth ve Valeron +1

Şeriat ekonomisi ile başlayıp sonra nerelere getirir bunlar olayları bu ülke sahipsiz kalmaz ama daha önce de deneyenler oldu bundan sonra da olacak ama hiçbiri laik düzeni yıkmayı başaramaz.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Mesaj tarihi:
Muhalefet muhalefetlik görevini yerine getiremezse , medya iktidarın eline geçerse , iktidar istediğini yaparsa böyle olur hani ulaştırma bakanı olacak lavuk ilk kazadan sonra trenlerimiz güvenli demişti şimdi imkan olsa ben onun ayağına lokomotif bağlayıp köprüden atmam mı ?[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Mesaj tarihi:
Kreş olayı baya ünlü o gerizekalı eğitimci bu konu hakkında şunu dedi :

- Biz vazifemizi yapıyoruz

Şimdi bunu diyen adamı ben tesbih ile boğmam mı hem böyle gavat bir şahsiyet yüzünden dinimizi kirlenmiyor mu

hem bu eğitimci kılıklı yobazı hem bunun tarikatını ...............[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Mesaj tarihi:
said:
Valeron, 19 Ağustos 2004 16:01 tarihinde demiş ki:
" kuran-i kerim " 'de akil yaşi erdikten sonra ( yaklaşik 7,8 ) namaz farz hale geliyor . ancak namaz zorla oğretmenlerinb dayatmasiyla yapilacak birşey deildir ... cocuklara kreşte namaz oğretilmeside inanilmaz derecede yanliş bişey .

Ve çünkü orda yapılan şey daha kendi düşünce, fikir ve inançlarının oluşturamamış çocukların resmen beynini yıkamaktır. O çoğu o yaşta ne benimsetirsen öyle gider. namaz kıldırmak sorun değil ama ordan çok rahat aşırı dinciliğe şeriatçılığa götürebilirler olayı.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
rica :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
paranın dini olmazzz... ab hristiyan topluluğu olmasına rağmen girmek için götünü yırtıyo mu hükümet? yırtıyo. bu da aynı şey. tüsiad da bu ülkeye gelir sağlıyo müsiad da. ikisi de güç. bu topluluğun da türkiyeye ülke bazında yaptırımı sözkonusu olamaz bırak ab kadar olmasını... spesifik bir para yönlendirme yapısı var o kadar. geniş düşünmek lazım. tabi ben şeriatçı ve yobaz olduğum için ne kadar kaale alınacak bu yazım bilemiyorum :/[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
haklısın horace ama kaale alınmamak konusunda :) Mühim olan bizim üzerimizde ne derece baskı uygulayacakları değil bunun psikolojik etkisi

ha paranın da çok güzel dini imanı olur zira o paranın nerelere gittiği, hangi amaçla kullanıldığı çok önemlidir.

AB ise Hıristiyan birliği değildir, öyle olsa en başta Hollanda gibi nüfusunun büyük kısmı ateist (Hristiyan sayısını çoktan geçmiştir) olan ülkeler katılmazdı, başörtüsü ile birlikte okulda dini sembol sayılabilecek dışarıdan görülen büyük haçların takılması yasaklanmazdı. Bu liste uzar gider...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
söylenecek birşey yok, fedaykin önderliğinde basalım heryeri ya ![signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

Mesaj tarihi:
bana açıkça bi söyleyin ne gibi artıları ne gibi eksileri olucaanı düşünüyosunuz bu işin. onun üzerinde konuşalım.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Nedense bana batı ile doğu ilişkileri arasında bir denge kurmamız gerektiği fakat batının bu anlaşmayı bahane ederek bu dengeyi bozulmuş sayarak bizle aralarındaki ilişkiyi soğutacağını düşünüyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
ne olur ne olmaz deyip gidip kara çarşaf ve cübbe sarık siparişlerini versek mi ne terziye? hani çaktırmadan gelir melir sonra sakata gelmeyelim.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
ab ye askeri geri plana itmek için bu zımbırtıya da hedeflerini gerçekleştirmek için istiyorlar bence, bu kadar basit;sürekli ne kadar yolarsam kardır zihniyeti ; cem uzanı aratmıyo..[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Othranx tarafından 19 Ağustos 2004 21:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
nedense o bana daha çok halk mutlu olsun diye ''aha bakın ab'ye girmeye çalışıyoz ama olmuyo'' imajını daha çok önemsiyorlar gibi geldi hiç denemezlerse halk dellenir diye ha hoş isteselerde daha ab'nin almasına çooooooo.....k var[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
denge kuracağız diye iyice saçmasapan bi hareket yapıyolar, sürekli borç alınıyo, ekonomik yardım vs vs, bunlardan bir tanesi ülkenin yararına kullanıldı mı?devlet resmen satılıyo yavaş yavaş, gizli gizli;ekonomimizi sağlayan etkenler "özelleştirme" adı altında sürekli yok ediliyor;sonra en basitinden Bergama'da çevreye zarar verdiği yetmiyormuş gibi resmen altınları sömürürcesine (ç)alıp , 100 gr çıkarıp 10 gr çıkardığını söyleyerek(evet bir denetim olmadan) kafasına göre vergi ver(mey)en şirket mutlu mesut geçiniyor ülkemizden ;yine Cumhuriyet gazetesinde Oktay Akbal'ın "Burası Sömürge Mi?" başlıklı yazısında, ""19 temmuz 2003 te çıkarılan bir yasa ile yabancıların Türkiye'de 30 hektara kadar taşınmaz mal almalarına olanak sağlandığı yazıyor.Yasanın çıktığı tarihten itibaren bugüne kadar 14 bin 449 yunanlı, 11bin 985 alman, 5 bin 577 ingiliz, ayrıca suriyeli,fransız,avusturyalı,israillilerle birlikte toplam 44 bin 600 kişi , 280 bin 967 dekar arazi ve emlak almış.özellikle yoksul kesim üç kuruş için toprağını yabancılara satmaktan çekinmiyor.."" bu hale getirenler utansın ne diyeyim...[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
othranx güzel şeyler söylüyosun. hatta bi de zonguldak kömür işletmeleri kanseri var bi de yine böyle çok problemli. lakin eldeki mesele ile alakası yok pek...[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Othranx, 19 Ağustos 2004 21:22 tarihinde demiş ki:
denge kuracağız diye iyice saçmasapan bi hareket yapıyolar, sürekli borç alınıyo, ekonomik yardım vs vs, bunlardan bir tanesi ülkenin yararına kullanıldı mı?devlet resmen satılıyo yavaş yavaş, gizli gizli;ekonomimizi sağlayan etkenler "özelleştirme" adı altında sürekli yok ediliyor;sonra en basitinden Bergama'da çevreye zarar verdiği yetmiyormuş gibi resmen altınları sömürürcesine (ç)alıp , 100 gr çıkarıp 10 gr çıkardığını söyleyerek(evet bir denetim olmadan) kafasına göre vergi ver(mey)en şirket mutlu mesut geçiniyor ülkemizden ;yine Cumhuriyet gazetesinde Oktay Akbal'ın "Burası Sömürge Mi?" başlıklı yazısında, ""19 temmuz 2003 te çıkarılan bir yasa ile yabancıların Türkiye'de 30 hektara kadar taşınmaz mal almalarına olanak sağlandığı yazıyor.Yasanın çıktığı tarihten itibaren bugüne kadar 14 bin 449 yunanlı, 11bin 985 alman, 5 bin 577 ingiliz, ayrıca suriyeli,fransız,avusturyalı,israillilerle birlikte toplam 44 bin 600 kişi , 280 bin 967 dekar arazi ve emlak almış.özellikle yoksul kesim üç kuruş için toprağını yabancılara satmaktan çekinmiyor.."" bu hale getirenler utansın ne diyeyim...

benim kurduğum ilgi şuydu; bu olsa da olmasa da alınan para hiçbir işe yaramayacak, kullanılmayacak; ve arkadaşlar bir taşla iki kuş vuracakalr; ceplerinde para ,etraflarında kara çarşaflı kadınlar...[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
eheh. alınacak para bi işe yaramayacak olduktan sonra devlete herhangi bir gelir kaynağına da aynı şekilde karşı çıkabiliriz. bu birincisi. ikincisi, kara çarşaflı kadınların böyle bi anlaşma ile alakası olmaz. başka bi sebepten çoğalır veya azalır onlar.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
  • Yeni Oluştur...