Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Şimdi şöyle bişiy geldi aklıma: Biz diyelimki hayatımız boyunca SSK'dan sigortalandık ve sonuçta emekli olduk. Şimdi ben neye göre ne kadar emekli maaşı alacağım ? Sabit midir bu emekli maaşı? Etraftakilere, haberlerde geçen yazılara bakıp gördüğümde sabit değil gibi gözüküyor. 600tl maaş alan da var 1.5k maaş alan da var. Neye göre belirleniyor bu olay? Bizim bir işlem yapmamız mı lazım sgk'dan yoksa bizi işe alanın mı ayar çekmesi lazım ? Bilen biri bi haber eyleye hele...
huun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 ödenen primlere göre ki onlar da aldığın maaşa ve kaç yıl çalıştığına göre değişiyor.
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 aylık ödenen sigorta primine göre belirlenir. 10.000 tl maaş al sigortan asgari ücret üzerinden yatsın (600) emekli oldugunda asgari ücretle emekli olan adama aynı alırsın
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Ödenen primin bir taban limiti, bir de tavan limiti (sanırım 1600 - 1700 TL civarında) var. Toplam ödenen ay x toplam ödenen tutara göre belirleniyor emekli maaşı. Ne zaman emekli olacağın ise artık öncelikli olarak yaşa bağlı. Yaş kriterini, sigortaya ilk kayıt tarihi belirliyor. Son olarak ödenen prim günü toplamı var.
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Peki şey olmuyormu: en yüksek emekli maaşından almak istiyorum ama sürekli asgari üzerinden sigorta yatmış. tam emekli olcakken bişi olsa para filan versek en yüksekten yatar mı bize de ?
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 babana deki. baba yok oyle bi dunya.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 yüksek prim yatır yüksek emekli maaşı al ne kadar ekmek o kadar köfte kısaca.
huun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Oce4n said: Peki şey olmuyormu: en yüksek emekli maaşından almak istiyorum ama sürekli asgari üzerinden sigorta yatmış. tam emekli olcakken bişi olsa para filan versek en yüksekten yatar mı bize de ? var öyle bişe ama çok mantıklı değil taktir edersin ki. birisi 30 yıldır yüksek prim ödemiş, sen son 1 sene yüksek prim ödedin diye aynı maaşı alamazsınız tabii. en nihayetinde banka gibi düşünebilirsin. paran, ne kadar uzun süre devlette kalırsa o kadar fazla faiz alırsın gibi. aslı astarından pahalıya gelen birşey anlayacağın.
Esh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 benim öngörüm sosyal sigortalar kurumunun 30 sene dayanamayacağı yönünde. nüfusun %60 ı kanser, şeker, hipertansiyon hastası olacak 20 sene içinde. ki zaten emekli nüfus da patlayacak, insanlar uzun yaşıyolar artık. bi de onların maaşları derken... liberal devlete kaysak, baya bi sancılı olabilir süreç. ama zorundayız.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Aslında sisteme girmeme seçeneği olması lazım.
Esh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 öyle olursa devlet dolylı vergi alamaz. yani sağlamdan köküp, sakata veriyor bir nevi. hitler de sevmezdi sosyal sigortayı.. peh peh..
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Sistem adaletli işlese eyvallah. Adaletsiz sistemde resmen keriz yerine koyuluyoruz. Hem dünyanın vergisini ver, üzerine yeşil kartlılara bak. Olayı hemen hitlere getirmekle saçmalamanın sınırlarını zorlamışsın. Sen bu sistemi adaletli buluyor olabilirsin ama ben kaz gibi yolunmak istemiyorum.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 emeklilik süresinin tamamına değil de son 10 yılına bakılıyordu emekli maaşını belirlemek için iyi bir sosyal sigortalar avukatına danışın derim onlar iyi bilir
Esh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Tenekeadam said: Sistem adaletli işlese eyvallah. Adaletsiz sistemde resmen keriz yerine koyuluyoruz. Hem dünyanın vergisini ver, üzerine yeşil kartlılara bak. Olayı hemen hitlere getirmekle saçmalamanın sınırlarını zorlamışsın. Sen bu sistemi adaletli buluyor olabilirsin ama ben kaz gibi yolunmak istemiyorum. aksine hitlerci olan benim =P sistem adaletsiz tabii ki. o kesintileri yapmasa devlet, özel sigorta sisteminden sskdan 10 kat daha iyi hizmet alırsın. gayet açık. ama devlete de para verecek keriz lazım. tuttuğuna sokuyo o yüzden.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Herkes bize sokuyor zaten arkadaş.
ispatipapaz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 arkadaşlar annemin sgk dan emekli maaşı bağlandımı nasıl bakıcam bilen varmı e-devlet şifresi aldık ama siteye girdm ama 4a 4b 4c felan gibi ayırmışlar şimdi biraz karıştırdım da rakamlar felan cikio hiç bişi anlamadım tam olarak ne görürsem maaşın bağlandığını anlıyabilirim?
Griswold Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 4/I-a iş sözleşmesi ile çalışıp emekli olanlar, b bağımsız çalışanlar, c devlet memurları kısaca. 4 1 a dediği kanundaki bendi işte, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası hakkında kanun. 5510 sayılı kanun diye aratın çıkar, ama açıkçası biz bile anlamıyoruz o kanundan bir şey çünkü DALLAMALAR HUKUKÇULARA YAZDIRMADI. ömrümüz çürüyor şu an sosyal güvenlik hukuku dersinde, feci kuyruk acım var sori. Sorulara bakayım da cevaplayabildiğimi cevaplayayım. Çok büyük sıkıntısı olan varsa hocaya da sorarım da dendiği üzere bu işe bakan avukata gitmeniz en mantıklısı, çünkü gerçekten lanet kere lanet bir kanunu ve saçma sapan bir uygulaması var kendisinin.
fede Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 param olsa direk sigorta şirketi kurarım.
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Sgkda çalışan biri var mı lan patide bu doğum borçlanmasıyla ilgili bilgi alabilceğim?
Griswold Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Kanundan gördüğümü yazıyorum, sorun varsa sor öğrenmeye çalışırım hocaya sorup. Sigortalıların borçlanabileceği süreler MADDE 41- Bu Kanuna göre sigortalı sayılanların; a) (Değişik: 17/4/2008-5754/67 md.) Kanunları gereği verilen ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalı kadının, iki defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra iki yıllık süreyi geçmemek kaydıyla hizmet akdine (iş sözleşmesi bu dediği) istinaden işyerinde çalışmaması ve çocuğunun yaşaması şartıyla talepte bulunulan süreleri, bir sürü bent, devamını cpliyorum kafadan kendilerinin veya hak sahiplerinin yazılı talepte bulunmaları ve talep tarihinde 82 nci maddeye göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, kendilerince belirlenecek günlük kazancın % 32'si üzerinden hesaplanacak primlerini borcun tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde ödemeleri şartı ile borçlandırılarak, borçlandırılan süreleri sigortalılıklarına sayılır. madde 82 Günlük kazanç sınırları MADDE 82- Bu Kanun gereğince alınacak prim ve verilecek ödeneklerin hesabına esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, asgarî ücretin otuzda biri, üst sınırı ise günlük kazanç alt sınırının 6,5 katıdır. Günlük kazançları yukarıdaki fıkrada belirtilen alt sınırın altında olan sigortalılar ile ücretsiz çalışan sigortalıların günlük kazançları alt sınır üzerinden, günlük kazançları üst sınırdan fazla olan sigortalıların günlük kazançları da üst sınır üzerinden hesaplanır. İkinci fıkraya göre sigortalının kazancı alt sınırın altında ise bu kazanç ile alt sınır arasındaki farka ait sigorta primleri ile ücretsiz çalışan sigortalılara ait sigorta primlerinin tümünü işveren öder. Sigortalıların bu Kanunun 53 üncü maddesine göre belirlenen aynı sigortalılık haline tâbi olacak şekilde birden fazla işte çalışması nedeniyle Kuruma ödenen primler toplamı, bu sigortalılık hali için belirlenen prime esas kazanç üst sınırı üzerinden hesaplanacak miktarı aşarsa, aşan kısmın tamamı, sigortalının talebi üzerine en geç talep tarihini takip eden ay içinde hissesi oranında sigortalıya defaten geri ödenir. Geri verilen primler için ayrıca gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz ödenmez. buradan sorunu alayım, ben çıkamazsam işin içinden hocaya sorarım. İlk kez bir ders ve kanun için şunu diyorum 6 senedir ayrıca, ben hayatımda bu kadar kötü yazılmış kanun metni görmedim lan.
ispatipapaz Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 annem çalışmıo ama sgklı prim fln yatırdı emekli maaşı bağlandımı onu merak edioruz hepsi bu maaş çok tan bağlanması gerekiomuş ama bağlanmamış birikomuş siteye girince nereye bakıcam ve ne görürsem bağlandı diyebilicem kesin bilen bi arkadaş yok mu ?
sunthewhich Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Siz emeklilik için SGK 'ya dilekçe vermediyseniz, Yaşınız ve prim gününüz tutuyor olsa dahi sistem sizi otomatik olarak emekli durumuna geçirmiyor. Yani biriken birşey yoktur annenin ssk'da. Eğer emeklilik için bir dilekçe verilmiş olsaydı, dilekçe gününden sonraki ememklilik paralarını alabilirdiniz ama.
ispatipapaz Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 dilekçe vermiş ya ben sadece sunu soruorum siteye girince böle hizmet dökümü felan gibi bir sürü link var onlara tıklıorum böle tonlarca sayı cıkıo ama ne anlama geldigini anlamıorum..... yani tam olarak maaş bağlandımı bağlanmadımı (7 ay geçti) bunu nasıl öğrenicem
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=-tGIuF8I-_Y Şerif Issı'dan dinleyin, sosyal hizmetler uzmanı kendisi.
Churel Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 misal benim maaş, 600 bankaya yatıyor 2600 elden alıyorum aka emekli olunca sıçtık
Öne çıkan mesajlar