Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik düşüyore

Joker

Öne çıkan mesajlar

Aldarion said:

Asker ve ordu kavramı löööp diye bitmeli demiyoruz zaten. Ama 1930 larda da yaşamıyoruz artık. Halı bombardımanları, topyekün savaşlar dönemi bitti artık.

Amerika koskoca Irak'ı 150.000 askerle bu hale getirdi. bunlardan da 4.000 i mi ne öldü yani..

Artık eskisi gibi 4 milyon ölü vs. savaşları kalmadı yani...

Durum böyle olunca 800.000 aktif askerli ordu anlam teşkil etmiyor. Bende şahsen anlam teşkil etmeyen büyüklükte orduyu beslemek için 9 ay kantin başında durmak istemiyorum doğal olarak

1930larda, münih anlaşmasından sonra Chamberlain,

There will be peace in our time

Diye başlayan ünlü söylevini vermişti, Dünyanın Büyük savaşın ardından çok değiştiğini bir daha asla öyle bir savaş çıkmayacağını dair umut dolu konuşmuştu, 1 yıl içinde Almanya Bohemyaya girdi, sonrada 2. Dünya savaşı başladı.

ABD ıraka girmişte, 4bin ölü vermiş, peki ölen 5 milyon Iraklıdan, ebu gureybten, köpeklere tecavüz ettirilen erkeklerden ne haber??

Koskoca Irak dediğin elinde kaleşnikoflu dandik bir odruya sahip, eski sovyet silahlarıyla silahlanmış bir orduya sahiptiki, direniş göstermediler bile, çok muhteşem ABD ordusu, kıçıkırık bir kasabayı 2 haftada ele geçiremedi, Bağdata girdiği halde, sırf direniş olduğu için.

E tabi sonra meşhur Felluce bombardımanı yaşandı, 1 hafta kimsenin sokulmadığı şehirde kimyasalından gazına 3 gün bombardıman edildi, 150bin kişi 3 günde öldü, nihayet ABD ordusu şehre girdi.

Hey yavrum hey, 150 km ötedeki ülkede yaşananlardan bihaber sevgi papatyaları hala Dünya barışı olsun, ordu kalksın martavalları okuyorlar.

Beğenilsin veya beğenilmesin, bugün hala içte kalmasada dışta bir sorunla karşılaşmamaızın sebebi o 800bin kişilik ordudur.

Zira herkes biliyorki, Türk ordusu arap ordusu değildir, 4-5 milyon dolara ve ABD vatandaşlığı karşılığında direnmeden teslim olan Iraklı generallerde değildir, gerekirse 800bin kişiyi verir ama ancak öyle teslim olur, son asker öldüğünde.

Tabi dıştan s.kemediğin bir orduyu mecburen içerden yokedeceksin, sağolsun günümüzdekilerde onu yapıyorlar.

Fuat Paşanın dedii gibi, 300 yıldır siz dıştan biz içten yıkmaya çalışıyoruz, ama bir türlü yıkamadık bu devleti..
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

Neden bu kadar itiraz edildiğini anlamıyorum, üni mezunları olarak zaten ya 6 ay yapacaksınız ya 12 ay, ortası 9 ay ediyor işte. Garanti 6 ay yapacağınızı mı sanıyordunuz ki, 12 ay çıksa ne yapacaktınız?

o uzun dönem çıkanların %50 si kendi mesleğini yapıyor ama. eczacısı, doktoru, öğretmeni filan neredeyse kendi mesleklerini yapıyor. mühendisler içinde öyle diyebiliriz.

ee kısa dönemler?
Sosyal ağlarda paylaş

loplop said:

er olarak yapmak var, bir de astsubay olarak yapmak var.

19 lira maaş almak var, 1600 lira maaş almak var.

olanakları saymıyorum zaten

sayma zaten
2312512441 tl maaş, altına jeep, üzerine roketatar evinede 5 rus verseler

değmez

sen 5 ay yapıp giderken, adam gözlerinin içine bakar içi kıyıla kıyıla.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ordular kalksın diyen biri mi olmuş ben göremedim =)

orduların kalkması ulus devletler var olduğu sürece imkansız, üstelik bu ulus devletlerde yetişen erkeklerin birçoğunun orduyu son derece meşru, gerekli ve önemli bulacağına hiç şüphem yok. kısacası bence çoğu ordu asker ihtiyacını rahat rahat karşılayabilir.

benim anlatmak istediğim, bu konuda vatandaş olarak bana vicdani ret hakkının tanınmamış olması. ordu kalksın demek hayalperestlik olur, ama biçok ülke vicdani ret hakkı getirmiş, kimisi başka türlü hizmet seçenekleri sunuyo vesaire..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...