SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Aldarion said: Hatta eve dönerken "al silahta sende dursun, yarın savaş çıkarsa bununla gelirsin" diye veriyorlar tüfeği. Şunu bu ülkede yapsalar neler olur hayal bile edemiyorum şu an ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Aldarion said: Asker ve ordu kavramı löööp diye bitmeli demiyoruz zaten. Ama 1930 larda da yaşamıyoruz artık. Halı bombardımanları, topyekün savaşlar dönemi bitti artık. Amerika koskoca Irak'ı 150.000 askerle bu hale getirdi. bunlardan da 4.000 i mi ne öldü yani.. Artık eskisi gibi 4 milyon ölü vs. savaşları kalmadı yani... Durum böyle olunca 800.000 aktif askerli ordu anlam teşkil etmiyor. Bende şahsen anlam teşkil etmeyen büyüklükte orduyu beslemek için 9 ay kantin başında durmak istemiyorum doğal olarak 1930larda, münih anlaşmasından sonra Chamberlain, There will be peace in our time Diye başlayan ünlü söylevini vermişti, Dünyanın Büyük savaşın ardından çok değiştiğini bir daha asla öyle bir savaş çıkmayacağını dair umut dolu konuşmuştu, 1 yıl içinde Almanya Bohemyaya girdi, sonrada 2. Dünya savaşı başladı. ABD ıraka girmişte, 4bin ölü vermiş, peki ölen 5 milyon Iraklıdan, ebu gureybten, köpeklere tecavüz ettirilen erkeklerden ne haber?? Koskoca Irak dediğin elinde kaleşnikoflu dandik bir odruya sahip, eski sovyet silahlarıyla silahlanmış bir orduya sahiptiki, direniş göstermediler bile, çok muhteşem ABD ordusu, kıçıkırık bir kasabayı 2 haftada ele geçiremedi, Bağdata girdiği halde, sırf direniş olduğu için. E tabi sonra meşhur Felluce bombardımanı yaşandı, 1 hafta kimsenin sokulmadığı şehirde kimyasalından gazına 3 gün bombardıman edildi, 150bin kişi 3 günde öldü, nihayet ABD ordusu şehre girdi. Hey yavrum hey, 150 km ötedeki ülkede yaşananlardan bihaber sevgi papatyaları hala Dünya barışı olsun, ordu kalksın martavalları okuyorlar. Beğenilsin veya beğenilmesin, bugün hala içte kalmasada dışta bir sorunla karşılaşmamaızın sebebi o 800bin kişilik ordudur. Zira herkes biliyorki, Türk ordusu arap ordusu değildir, 4-5 milyon dolara ve ABD vatandaşlığı karşılığında direnmeden teslim olan Iraklı generallerde değildir, gerekirse 800bin kişiyi verir ama ancak öyle teslim olur, son asker öldüğünde. Tabi dıştan s.kemediğin bir orduyu mecburen içerden yokedeceksin, sağolsun günümüzdekilerde onu yapıyorlar. Fuat Paşanın dedii gibi, 300 yıldır siz dıştan biz içten yıkmaya çalışıyoruz, ama bir türlü yıkamadık bu devleti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 ben 5 ayken başvurdum aralıkta gidiyorum. şemsiye bana giricek heralde sonrada açılıcak sanırsam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 hala zorunlu askerliğin devlet savunması amacıyla varolduğunu düşünenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 en komiği de 5 ayken, 'abi vatan borcu herkes yapacak' diye atıp tutanların 9 ay muhabbeti çıkınca '9 ayımı benden çalıyolar' diye ağlaması heheh. fırsatını bulduğum anda çeker giderim, vatana borcum falan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Flameoffear said: Bu gün savaş olmaması yarın olmayacağı anlamını taşımıyor. Dua ette çıkmasın. Daha dağdaki 3-5 çapulcuyla baş etmekten aciz ordu yarın savaş çıkarsa ne bok yer sen düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 bi çıksada adam avlasak biraz ya. öf sıkıldım sırf oyunlarda adam öldürmekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Allah cezasını versin bu 9 ay tasarısını ortaya atanın.Başka da birşey demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 ben attım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Neden bu kadar itiraz edildiğini anlamıyorum, üni mezunları olarak zaten ya 6 ay yapacaksınız ya 12 ay, ortası 9 ay ediyor işte. Garanti 6 ay yapacağınızı mı sanıyordunuz ki, 12 ay çıksa ne yapacaktınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loplop Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 er olarak yapmak var, bir de astsubay olarak yapmak var. 19 lira maaş almak var, 1600 lira maaş almak var. olanakları saymıyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Quiternoob said: Neden bu kadar itiraz edildiğini anlamıyorum, üni mezunları olarak zaten ya 6 ay yapacaksınız ya 12 ay, ortası 9 ay ediyor işte. Garanti 6 ay yapacağınızı mı sanıyordunuz ki, 12 ay çıksa ne yapacaktınız? o uzun dönem çıkanların %50 si kendi mesleğini yapıyor ama. eczacısı, doktoru, öğretmeni filan neredeyse kendi mesleklerini yapıyor. mühendisler içinde öyle diyebiliriz. ee kısa dönemler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Doğru diyorsunuz. Ama yedek subaylardan kurtulmak orduyu da baya bir yükten kurtaracak çünkü baya bir para gidiyor onlara. Belki o para artık daha işe yarar ya da ülkenin sermayesini bu kadar yemezler belki bu masraftan kurtulunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 şu an askerde olan kısa dönemler korkmasın onların askerliği uzamaz uzun dönemlerinki kısalır o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 toplu terhis gelio o zmn yakinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Hani lan asker ihtiyacı vardı. Toplu terhise gidilirse nasıl karşılayacaklar hemen yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 loplop said: er olarak yapmak var, bir de astsubay olarak yapmak var. 19 lira maaş almak var, 1600 lira maaş almak var. olanakları saymıyorum zaten sayma zaten 2312512441 tl maaş, altına jeep, üzerine roketatar evinede 5 rus verseler değmez sen 5 ay yapıp giderken, adam gözlerinin içine bakar içi kıyıla kıyıla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 tabii bide yedek subay yapıosan, doğuya aktif olarak gitme ihtimalin var. Seç kumanda edeceğin adamları diyip sorumluluk veriyorlar acemilikte, onlarla gidiosun cehennmin dibine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Yedek subayların maaşı yüzünden orduya büyük yük geliyor napalım hem aynı işi yaptıralım hemde 19 lira verelim süper mantık :) Orduda büyük yük olan bir sürü şey varken gidipte artı değer yaratan insanlara laf atmak inanılmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Senelerce yurtdisinda yasadiktan sonra bi gün kalkip, ok ben simdi askerlik yapicam diyebilirmisin? bi cezasi varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Yapmıyorum bile diyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 nasi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 yapıyorsun işte geliyosun 28 gün askerlik keko bir yerde sonra gogo hayat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 en güzel askerlik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 bu arada ordular kalksın diyen biri mi olmuş ben göremedim =) orduların kalkması ulus devletler var olduğu sürece imkansız, üstelik bu ulus devletlerde yetişen erkeklerin birçoğunun orduyu son derece meşru, gerekli ve önemli bulacağına hiç şüphem yok. kısacası bence çoğu ordu asker ihtiyacını rahat rahat karşılayabilir. benim anlatmak istediğim, bu konuda vatandaş olarak bana vicdani ret hakkının tanınmamış olması. ordu kalksın demek hayalperestlik olur, ama biçok ülke vicdani ret hakkı getirmiş, kimisi başka türlü hizmet seçenekleri sunuyo vesaire.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar