dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 bkz o sızlananlardan birisi daha.. yl, doktora derken 35ine kadar mı ne tecilliyiz hocce dert etme sen.. öpüyorum gözlerinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Sağol dasaaacım bende öpüyorum seni gözlerinden. kib plx bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Korax said: vergi odeyipte hizmet alsan hadi neyse bide, oda ayri bi olay burda biyerde okumustum sanirim, ankaradaysan daha feciymis. evinin oldugu sokaktaki kaldirim taslarini degistirip sonra sana fatura kesiyomus yuce melih gokcek hazretleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Bu ülkede pro ordu bekleyenler boşuna bekler. Adamların elinde beleş müthiş bir insan gücü var. Onuda böyle çar çur ediyorlar. Benim tuzum kuru, isterse 10 sene olsun askerlik şeyimde olmaz. Lakin hala askere gidecek olanları gördükçe üzülüyorum valla durumlarına. Birde zorunlu sebeplerden eleştirenler dışında, "askere kar kürümeye, otomobil yıkmaya gönderiliyoruz" zanneden insanlar var. Sizde epey eğlencelisiniz. Ama kazın ayağının öyle olmadığını anca günün birinde gittiğinizde anlarsınız. Şuan size ne söylesek hep bir "ama öyleee" moda gireceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 neyse yaw.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 noldu sürede bi gelişme var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Daha belli değil ama 12 ay olucak gibi duruyor şimdi de. Çok garip, milyonları ilgilendiren bir konu aylardır sürüncemede. Oturun konuşun bir karara bağlayın millet kafayı yedi ne olucak diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 asker eksiğini böyle fake haber yaparak kapatıyorlar korkmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Pickles said: asker eksiğini böyle fake haber yaparak kapatıyorlar korkmayın Güzel demişsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Olay tamamen oy hesabına bakar. uzunları kısaltarak kazanacakları oylar, kısaları uzatarak kaybedeceklerinden çok olursa yaparlar. Yoksa olmaz o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 kisalari daha da kisaltsin bir oy calisir benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Tenekeadam said: Olay tamamen oy hesabına bakar. uzunları kısaltarak kazanacakları oylar, kısaları uzatarak kaybedeceklerinden çok olursa yaparlar. Yoksa olmaz o iş. netekim durumda aynen öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 demode said: Pickles said: asker eksiğini böyle fake haber yaparak kapatıyorlar korkmayın Güzel demişsin... Dikkat edin bunun gibi askerlik haberleri arefesi muhakkak saf insanlar(kötü manada değil) aman yanmayayım bitsin gitsin diyerek başvuruyorlar...Sonuçta medya-ordu-siyaset işbirliği nispeten başarılı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 zaten bu aralıkta başvurular patlamadı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Abi o değilde böyle herkes kendini bi özel hissetmey başladı. ''Ben uzun dönem yapamam..'' Görende böyle tıpta bilimde falan inanılmaz bir iş üzerinde çalışıyor falan sanacak.Topu topu keko bi üniv öğrencisi çoğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 1. Keko ne dmeek biliyor musun ? 2. Üni öğrencisi misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Sen mi karar veriyorsun işlerinin önemine? Trollüğünde bir adabı var. Aptal aptal yazılar yazıp sonra trolledim ben diye çıkma ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Turkceplease said: Abi o değilde böyle herkes kendini bi özel hissetmey başladı. ''Ben uzun dönem yapamam..'' Görende böyle tıpta bilimde falan inanılmaz bir iş üzerinde çalışıyor falan sanacak.Topu topu keko bi üniv öğrencisi çoğu. herkes ozel zaten. tipta, bilimde inanilmaz bir is uzerinde calismasina gerek de yok. sen kendini cok siradan, onemsiz goruyosan problem sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 dasaaa said: hep aynı şeyi diyorum, 1.borç hedesi hiç kullanılmasaydı. 2.zaten askere gidenlerin büyük kısmı memurluk yapıyor, bunu "vicdani ret" isteyenlere "uzun süreli kamu görevi" diye kakalasalardı bir güzel, yuttursalardı "al sana silahsız askerlik evladım" diye. 3.askere gidenlere "yıkayın bilmemkimin arabasını!" ya da "haydi bilmemkim taşınıyor eşyasını taşımaya!" olaylarına girmeselerdi şimdi askerlik dediğin olay kimse için bu kadar sıkıntı doğurmazdı. her zamanki gibi yine yanlış oynadılar kartlarını. asker sert, askerlik öcü haline geldi. borç olayı da "vaktimi çalıyorlar!"a döndü. hâlâ da bunu görebilmiş değiller ya ben de onu çözemiyorum açıkçası. keza profesyonel ordunun tr gibi en basit silahları bile geliştirip üretemeyen bir ülke genele yayılmayacağını görmek de zor değil. askerlik imajı nasıl kurtulur gibi bişi oldu bak.. ha bi de askere gidenlere "askerlik olm bu, gidilecek. askere gitmeyenlere kız bile vermiyorlar. ne derseniz diyin yapılacak işte! çok zırlıyorsunuz yapın kurtulun" tarzı cümlelerin yer aldığı bir "askerlikten soğutucu cümleler kurulmamalı" kitabı okutulmalı. hani adam bu askere gidip, bu şekilde konuşan kişilerin çıkış yolu bulmadığı için 7/24 ağladığını, "biz gittik, çektik. siz de çekin!" diye sızlandığını düşünüyor. ki yaptıkları askere gitmeye teşvik değil askerlikten soğutmaya giriyor. böle bi el kitabı veya seminer gerekli gidenlere. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 HolyRaider said: 1. Keko ne dmeek biliyor musun ? 2. Üni öğrencisi misin ? Tenekeadam said: Sen mi karar veriyorsun işlerinin önemine? Trollüğünde bir adabı var. Aptal aptal yazılar yazıp sonra trolledim ben diye çıkma ortaya. 1-ünivi bitireli 4 yıl oldu 2-kekoluk öğrencilik kavramını basite indirmek babında. 3-Aptal aptal kelimelerini kullanmak adap galiba.Kendini sürekli bir üst tabaka ve üst kesim olarak görmekten ne anlıyorsunuz onuda anlamış değilim. Evet gerçekten çoğu üniv öğrencisi kendisini birşeyleri aşmış olarak görüyor.Ünivde daha eğitim aşaması kendini kandırmasın kimse.Böyle sanki küçük dağları yaratıyormuş gibi ben yapamam ben özelim triplerini kast ettim.Aranızda 8.yılı olup 2.00 ortalamayı hala görmemiş tipler var.niye böyle agresifleştiniz anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Askerlik görevinin eğitim almış-almamış herkes için eşit sürede yapılması gerektiğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=115375261850742 bu da benden olsun belki izlemeyenler vardır. İşin özü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Bence lise mezunları sadece sınırlara verilsin üniversite mezunları denize kıyısı olan kesimlerde askerlik yapsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Turkceplease said: Evet gerçekten çoğu üniv öğrencisi kendisini birşeyleri aşmış olarak görüyor.Ünivde daha eğitim aşaması kendini kandırmasın kimse.Böyle sanki küçük dağları yaratıyormuş gibi ben yapamam ben özelim triplerini kast ettim.Aranızda 8.yılı olup 2.00 ortalamayı hala görmemiş tipler var.niye böyle agresifleştiniz anlamadım. yani, ortalamasi dusuk olan ogrenci degersizdir. kendi istekleri, planlari falan onemli degil, gitsin askerlik yapsin. bu mudur? hatta al benden daha guzel bi fikir, liseden basliyalim. lisede not ortalamasi dusuk gencleri komando yapalim ne de olsa baska ise yaramazlar. ne kadar acayip kafalardayiz ya, kansere care bulana askerlik yok, geriye kalanlar mars mars. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Kısmen haklı ama adam. Üniversite mezunlarının düşük askerlik yapmalarının sebebi 4 sene fazladan eğitim almaları ve daha sonrasında ekonomi zincirinde daha üst seviyelere gelip ülkeye kaliteli iş ve beyin gücü sağlayacak olmaları. Haliyle illa kansere çare bulmaya gerek yok ama iş gücü olarak vergi olarak bu adamdan ülkeye iyi katkı sağlaması bekleniyor. Ama ülkede topu topu bi 10 üniversite (sayısal zaten 5-6 taneden fazla yok, sözel de aşağı yukarı o kadar desek işte) dışında geri kalanlar resmen şaka kıvamında. Bu da yetmezmiş gibi böyle şaka gibi üni.lerde okuyan öğrencilerin de büyük kısmı o okullarda bile başarısız olarak, 7-8 seneye yayarak gerçekten bu şekilde vasıfsız bir şekilde mezun oluyorlar. Haliyle de sistem işlemiyor. Ama o vasıfsız adam yeri gelince "üni mezunuyum ben, askerliği az yapacam" diyor. Öyle "kendi istekleri planları" falan gibi duygu sömürüsü yapmaya gerek yok, adam gibi isteği planı olsa zaten oturur okulunu bitirirdi yıllarca aile parasıyla boş beleş okuyacağına. 7 sene 8 sene üniversite okuyan adamın planı isteği falan yoktur, olsa kıçını kaldırır da mezun olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar