dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 lovecraft0Z said: ya hukukçuları şunun için devreye soktum birazda (devreye soktum yalnz, sanki koşa koşa geldiler:) http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1026129&Date=28.10.2010&CategoryID=78 yurtiçindeki vatandaşların yararlandığı haklardan yaralanamayan yurtdışında yaşayan vatandaşlar şikayetçi.. "yeşilkart alamanyada, gurbet acı vatanda da geçsin!" olur mu öle saçma şey.. çok saçma yani. marty'nin dedikleri de sonu kadar doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 ne alakası var, vatandaş mısın vatandaşsın, sırf yurtdışında çalışıyorsun diye ne ayrıcalığın var ki türkiyedeki adamdan? eşitlik ilkesine elbette aykırı. bu hak sadece yurtdışındaki işi kaybetme tehlikesi olmasın diye çıkartılmış bir şey. oturumu falan kaybetmesin millet diye. siz daha değerlisiniz diye değil. yeşil kart örneği de tam bir alakaya maydanoz cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 ayricaligi yok. tam tersi durum soz konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 15000km bakımı adam yurtdışında yaşıyor.. bunun neresini anlayamıyorsunuz pek çözemiyorum.eşit şartlar isteniyorsa yurtiçindekilere tanınan her şart yurtdışındaki vatandaşlara da tanınsın. varmı öle saçma bişi? yok.. çünkü çok çok saçma hah sizin dediğiniz de bu kadar saçma. kuşlar uçuyor o zaman filler de uçsun kadar saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 yurtdışında yaşayınca ne oluyor? üstün vatandaş mı oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 son bişi daha demek lazım.. buradan siz yok eşitliğe aykırıydı, yok bilmem neydi.. deseniz de şu an bu kural uygulanıyor. demeseniz de uygulanıyor. bundan sonra da uygulanacaktır. ya da yurtdışında yaşayan vatandaşlara güle güle diyecekler en kısa sürede. ki bu da yemez hani. lan bu bi üstte yazılana, bi önceki sf.de zaten cevap yazıldı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 cok basit bi mantik aslinda turkiyede yasayan adami hani anlamis gibi yapiyoruz, aldigi hizmetler karsiliginda askerlik yapiyo diye. ki aslinda vergi olarak oduyo herbirini ama neyse. yurtdisinda yasayan adam neden turkiyeye gelince askerlik yapsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Ben en çok vicdani ret yasası gelsin istiyroum o zaman bakalım ne yapacaksınız maaş almadan sosyal ve kamu görevlerinde çalışacaksınız uzun bir süre o zamanda ne diyeceksiniz acaba? O zaman bu kadar konusacağınıza okul bitince gideceksiniz geleceksiniz kasmayacaksınız. Yurt dışında yaşayan kişilere sağlanan kolaylık yok aslında emin olun bizden daha zor şartlarda yaşıyor çoğu onlara verilen bedelli olanağı oturumları yanmasın diye çünkü gerçekten çok zor durumlara maruz kalarak alıyorlar bu hakkı. Askerlik insanlar için değişken bir yapı ama devlet için sınırları koyulmuş ve kesin bi durum istesekte istemesekte bu böyle askerliğe karşı çıkan insanların hayatta matığı askerliğe benzeye çoğu şeye karşı çıkmayıp sustuğunu da görüyoruz bende bunu anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Marty said: cok basit bi mantik aslinda turkiyede yasayan adami hani anlamis gibi yapiyoruz, aldigi hizmetler karsiliginda askerlik yapiyo diye. ki aslinda vergi olarak oduyo herbirini ama neyse. yurtdisinda yasayan adam neden turkiyeye gelince askerlik yapsin? lol ha biz türkiye'de nefes aldığımız için hizmet etmek zorundayız, memlekete çalışarak vergi vererek hizmet üreterek katkıda bulunmuyoruz yani yurtdışındaki vatandaşlar kadar. peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 LucifeL said: Yurt dışında yaşayan kişilere sağlanan kolaylık yok aslında emin olun bizden daha zor şartlarda yaşıyor çoğu onlara verilen bedelli olanağı oturumları yanmasın diye çünkü gerçekten çok zor durumlara maruz kalarak alıyorlar bu hakkı. mesele bu zaten, üstün insan olmalarıyla alakalı bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 de ayrı... ben de olacak orası. valla ben elimden gelen varsa sesimi çıkartırım. vicdani ret yasası gelmez bu ülkede. ha iki durum var. birincisi vatan borcu gibi içi boş bir kavram kullanılmamış olsaydı, ikincisi de vicdani ret hakkı ise kamu hizmeti sağlanmış olsaydı bu kadar sıkıntı yaşanmamış olurdu. yalnız dövizle yapılan askerlik ile bedelli, askerlik süresinin değişmesi ile vicdani ret tamamen farklı şeyler. bizim halkımız askerlik diyip geçtiği için ibu farkları kavramak zor geliyor sanıyorum. farklı olduğunun altını çizmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 edit. ahmedinejadaydi msj, araya dasaaaaa girmis. ya sen melih gokcek misin? ne guzel saptiriyosun soylediklerimi. bravo. bana kalsa kimse yapmasin, askerlik tamamen profesyonel olsun. ama malesef oyle degil su anda. bosu bosuna bir cok insan en verimli oldugu donemde zaman kaybediyo istemedigi askerligi yaparak. ama gelip de yurtdisindaki insanlar neden dovizle yapiyo, onlar ustun insan mi bilmem ne diyince gercekten komik oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 e öyle diyorsunuz abi. siz türkiyede yaşıyorsunuz nimetinden faydalanıyorsunuz yapcaaanız tabi lan diyorsun az yukarda. ayrıca http://img.footballove.com/2009/08/2007_02_04_melih_gokcek_ahmet_gokcek.jpg sndkglsdgshdbkd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 abi bak neler demisim Marty said: su hale bak, asker olmak istemeyen adami zorla asker yapmayi gectik, bi de yurtdisindakini tartisiyoruz. Marty said: cok basit bi mantik aslinda turkiyede yasayan adami hani anlamis gibi yapiyoruz, aldigi hizmetler karsiliginda askerlik yapiyo diye. ki aslinda vergi olarak oduyo herbirini ama neyse. yurtdisinda yasayan adam neden turkiyeye gelince askerlik yapsin? simdi izninizle http://www.kongregate.com/games/AdultSwimGames/five-minutes-to-kill-yourself biraz kendimi oldurucem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 bu adamların ülke vatandaşı olarak kalması ve dövizlerini türkiye'ye getirmesi için alınmış bir karar bu. daha nesini anlamakta zorlanıyorsun. gurbetçileri ya ülke vatandaşlığından çıkartacaklar ya da diyecekler ki "al sana böyle bir kolaylık yaptık, gel dövizle askerliğini yap." 5milyon kişi ediyor bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 khala said: Korax said: Ya o 5 ay hayatimizi mahvediyosa, hic o acidan baktinmi? 5 ayda hayatın nasıl mahvolabiliyor açıklarsan sevinirim, dünyayı kurtaracakken alıkoyuyor galiba askeriye size. Arkadasim sicakmisin sen? Madem mahfetmiyo hepimizin yerine 5 sene yapiver sen askerligi. Ben 3 senedir isvecte yasiyorum. Simdi dönsem 5 ay askerlik yapsam, sosyal haklarimi kaybediyorum 5. ayin sonunda. Ustune buradaki isimi kaybediyorum, isvece veya dunyanin herhangi biyerine tasinip herhangi bi meslekte zart diye is bulmak kolay degil, ister bi egitimin olsun ister olmasin. O isi bulup gelir saglayana kadar neler cektiginde cabasi, ananin babanin dizinin dibinde degilsin burda. Calismazsan kimse sana bakmaz, eve dondugunde yiyecek 1 lokma ekmegin olmaz, buyuzden gurbet diyolar, yukardaki arkadasin dedigi gibi "o ulkenin etinden sutunden faydalaniyolar" diye bi mantalite yok. Nekadar anlatsam bos, bunu yurtdisinda yasamayan adam anlamaz,gelmeden önce bende böyle bos konusuyodum. Dolayisiyla benim burada ailemden arkadaslarimdan uzak, 3 senede disimle tirnagimla kazidigim, yaptigim, herseyi 5 aylik sacmasapan bisey icin silip atmam gerek. Bu mevkiye gelene kadar cebimden ve ailemden aldigim maddi destekte cabasi. Burayi simdi biraksam evimi kime birakiyim? 5 ayda devlet benim zararimi karsiliyomu? Kiralik ev bulman enaz 6 ayini bulur burada. Dunyayi kurtarmakla alakasi yok bunun, kendi hayatimi kurtarmakla alakasi var. Kurulu duzenim var, niye silip atip herseyi 5 ay icin donup, sonra herseye sifirdan baslayim? Sen olsan yaparmisin? Dolayisiyla bedelli benim endogal hakkim burada, ustun insanlikla alakasi yok. Turkiyede bi isin olur, maassiz izine ayrilirsin, is bekler, nebiliyim, calismazsin ananin dizinin dibinde oturursun, burda öyle seyler yok :) Devlet ne icin var ayrica onuda sormak isterim, benim hayatimi mahvetmek icin, beni zorla askere yollamak icin varsa, istemem öyle devleti varsin olmasin. Turkiyede hakkini arasan dayak yersin, devlet seni öyle bi kuyuya sokarki, bidaha cikamazsin, hergun örnegini goruyoruz. Hizmet getirmeye degil, soymak icin nevarsa yapiyolar. "Gecin oranin vatandasligina ozaman" diyen arkadasada buradan esleniyorum, simdi deseler Isvec vatandasli olmaya hak kazandin, ama turk vatandasligini birakman lazim, 1 saniye dusunmem gecerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Askerliğini yapmayana kız yok. Askere gitmek istemeyenler bacağını kessin. Nasılsa yakında hücre yenilemeyi halledip bacağı yerine getiririz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 burda askerlik diye bisi yok, dunyanin enguzel kizlarida burda, tasinin buyana ehahea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 korax (tu) sen kafana takma abi, seni eleştiren adamlar MESUT NÜYÖ OLMONYODO OYNOYO RÖRÖR diye de oturdukları yerden göbek kaşıyanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circumciser Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 LAN BEN 2008 DE ASKERKEN DUSECEKDI CUMHURBASKANI GUL`UN ANNELER GUNUNDE ANNELERE SUPRIZI VARMISD DIYE BIRI YALANI SALAR ORTAYA caps acik kalmis sorry kizdim ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Korax said: khala said: Korax said: Ya o 5 ay hayatimizi mahvediyosa, hic o acidan baktinmi? 5 ayda hayatın nasıl mahvolabiliyor açıklarsan sevinirim, dünyayı kurtaracakken alıkoyuyor galiba askeriye size. Arkadasim sicakmisin sen? Madem mahfetmiyo hepimizin yerine 5 sene yapiver sen askerligi. Ben 3 senedir isvecte yasiyorum. Simdi dönsem 5 ay askerlik yapsam, sosyal haklarimi kaybediyorum 5. ayin sonunda. Ustune buradaki isimi kaybediyorum, isvece veya dunyanin herhangi biyerine tasinip herhangi bi meslekte zart diye is bulmak kolay degil, ister bi egitimin olsun ister olmasin. O isi bulup gelir saglayana kadar neler cektiginde cabasi, ananin babanin dizinin dibinde degilsin burda. Calismazsan kimse sana bakmaz, eve dondugunde yiyecek 1 lokma ekmegin olmaz, buyuzden gurbet diyolar, yukardaki arkadasin dedigi gibi "o ulkenin etinden sutunden faydalaniyolar" diye bi mantalite yok. Nekadar anlatsam bos, bunu yurtdisinda yasamayan adam anlamaz,gelmeden önce bende böyle bos konusuyodum. Dolayisiyla benim burada ailemden arkadaslarimdan uzak, 3 senede disimle tirnagimla kazidigim, yaptigim, herseyi 5 aylik sacmasapan bisey icin silip atmam gerek. Bu mevkiye gelene kadar cebimden ve ailemden aldigim maddi destekte cabasi. Burayi simdi biraksam evimi kime birakiyim? 5 ayda devlet benim zararimi karsiliyomu? Kiralik ev bulman enaz 6 ayini bulur burada. Dunyayi kurtarmakla alakasi yok bunun, kendi hayatimi kurtarmakla alakasi var. Kurulu duzenim var, niye silip atip herseyi 5 ay icin donup, sonra herseye sifirdan baslayim? Sen olsan yaparmisin? Dolayisiyla bedelli benim endogal hakkim burada, ustun insanlikla alakasi yok. Turkiyede bi isin olur, maassiz izine ayrilirsin, is bekler, nebiliyim, calismazsin ananin dizinin dibinde oturursun, burda öyle seyler yok :) Devlet ne icin var ayrica onuda sormak isterim, benim hayatimi mahvetmek icin, beni zorla askere yollamak icin varsa, istemem öyle devleti varsin olmasin. Turkiyede hakkini arasan dayak yersin, devlet seni öyle bi kuyuya sokarki, bidaha cikamazsin, hergun örnegini goruyoruz. Hizmet getirmeye degil, soymak icin nevarsa yapiyolar. "Gecin oranin vatandasligina ozaman" diyen arkadasada buradan esleniyorum, simdi deseler Isvec vatandasli olmaya hak kazandin, ama turk vatandasligini birakman lazim, 1 saniye dusunmem gecerim. Şimdi koçum benim sıcak mısın sen felan hayırdır tanışıyor muyuz öncelikle bu ne samimiyet? Ben senin yurt dışında yaşadığını bilmiyorum mesela, ee devlet sana hak tanımış zaten 21 gün paralı askerlik yapacaksın paşalar gibi yarısı zaten çarşı izninde dışarda geçicek kafanın rahat olması lazımken hala ne bu telaş ne bu korku ne bu oraya buraya saldırma isteği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 hayatinin mahvolmasi icin 5 aya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 "5 ayda hayat mı gider aqü" diye trollemeseydin öyle bir coşma olmayacaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circumciser Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 15 ay yapdim bidaha giderim saka deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 dasaaa said: 5milyon kişi ediyor bunlar. selam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar