Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belarus'a gidiyorum :) Hoşçakalın canlar

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Ayayay, çoğunluk rus kelimesi geçince hayallere dalmış, yok kızlar hopluomuş, yok zıplıomuş, gözü kapalı bayırda çayırda. Hayallere kapılmayın arkadaşlar, yok öyle bir dünya :). Minskte kaldığım zamanlarda, evet teklif edenler oldu itiraf ediyorum ancak kim olursan ol, rusça öğrende gel. En kilit olay budur. Öküz gibi ingilizce bilseler bile konuşmazlar, o derece gıcıktır. Bazen şansın yaver gider konuşan birilerini bulabilirsin ingilizce, tavsiyem sulandırmadan fazla arkadaşlığını kur, çünkü muhabbetleri fln cidden güzel oluyor, sonrası zaten gelir. Sonra bir miktarda maddi durum varsa kralsın. Hayat ucuz baya buraya göre. Ben 2 senedir bolcana ordaydım, orda 1-2 arkadaş kursa gitmişti senin gibi 10ay fln, sonra orda üni de okuyan türklerle de fln tanıştık, orda yaşayan türklerle de fln fisdan, orda olanlar bi miktar cimri oluyor baştan söliyim :). Genelde anlaştığın için ortamın kurstakiler sonra çevrede gördüğün türkler olacak. Dil işi kıvamına girince de zaten niyetinde varsa gerisi kolay. Zaten ordaki rus abazaları görünce canım ülkem diye buraları anıcan.

Keşke önceden söyleseydin de bilgi paylaşımı yapaydım bol bol. Gerçi bişi yazmamışsın da, genede lazım olursa PM fln atabilen mekanlar, yerler, elimden geldiğince yardımcı olurum.

İyi bak kendine, soğuklar erken başlar, rüzgarı dondurur, -20 küsür gördüm orda, üşütme :).
Sosyal ağlarda paylaş

merhabalar canlarım bitanelerim.

belarustayım. iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim sizlere. iyiym idare ediyorum. ilk izlenimlerimi paylaşmak isterim sizlerle:

- rusça çok zor bir dil, 10 ay yetmez gibi duruyor.
- belarus grodnadayım, ve şehirde erkek yok. herkes kadın. otobüs şoförleri, taxi şoförleri, kasiyerler, garsonlar barmenler, barda içenler, çöpçüler, ayyaşlar dilenciler hep kadın.
- kadınlerın tek giydiği şey mini etek ve topuklu ayakkabı. bir zaman sonra sokaklarda kadın topuk sesinden başınız ağrıyor. eteklerin en uzunu 20cm, topukların en kısası 15cm...
- yemek otobüs vb şeyler çok ucuz. winston sigara türkiyede 5,5tl, burada 1,5tl. türkiyedeki 45tl lik vodka burada 3,5tl falan.
- 24 saat sıcak su temiz geniş rahat güzel bir yurttayım, aylık yurt ücreti 5$.
- yurt karma. heryerde super mini şortlu hatta donlu kızlar geziyo. kimse de dönüp bakmıo :s
- en en en en acayip olay trafik: vızır vkızır trafik olan bir yola sadece kendinizi atmanız yeter. sağa sola bakmanıza gerek yok. 80le giden adam freni kökleyip size yol veriyo. çok denendi inanılamadı şaşırıldı ama onaylandı..

umarım herşey güzel olur. ha bu arada, nişanlımı asla aldatmicam. canım o benim. kızlarla işim yok muhabbet etmek dışında. içki içmiyorum ve sigarayı bıraktım. sadece desr çalışıp rusça öğreniyorum. Allah utandırmasın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Grodno ha, sen Belarus değil Polonya ya gitmişin yahu :D Vize varsa ya da alabilirsen tavsiyem bi Varşova, Vilnuss yapman, sana max.1 saat fln :) Keyfin konforun yerinde olmasına sevindim, kızlara alışırsın onların hayat amaçları zaten güzel görünmek o yüzden normal etekti, topukluydu. -20de bizim dötümüz donarken onlar minik etekle dangır dangır dolaşıolar, içleri yanıo :D. Kendini de şartlama bence bişi yapmıcam diye, elbet aklını alırlar başından nooluoz demeden herşey olur ;).
Mutlaka Belarus votkalarını dene, Finlandiya votkalarını aratmıyorlar + çooook daha ucuz. Votka, normal, gazsız su dan ucuz. Evet orda sular soda gibi. Bıyıklı kızlara da dikkat et, baya fazla sayıları, gelenek gibi bişi orda :D.
Belarusta normal polisten çok sivil polis var, bu yüzden millet paranoya olmuş gibi her kurala uyuyorlar. Gece kızlar yalnız sokakta yürüyebiliyor, taciz eden fln olmuyor, inanılmaz bir güven aşılamışlar. Gerçi herşey insanda başlar ya.
Son olarak Rusça 10 ayda fln öğrenilmez, öğrendiğini sanırsın ama gel gör ki hala öğrenecek çok şeyin var. Ama tabiki akıcı bir şekilde fln konuşursun onda sıkıntı olmaz. Padejlere dikkat, başın çok ağrıyacak söylemesi benden :D.
Haydin kolay gele, keyfini kesinlikle çıkar, bol bol eğlen.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- belarus grodnadayım, ve şehirde erkek yok. herkes kadın.

said:
- yemek otobüs vb şeyler çok ucuz. winston sigara türkiyede 5,5tl, burada 1,5tl. türkiyedeki 45tl lik vodka burada 3,5tl falan.

said:
- 24 saat sıcak su temiz geniş rahat güzel bir yurttayım, aylık yurt ücreti 5$.

said:
- kadınlerın tek giydiği şey mini etek ve topuklu ayakkabı.

said:
- yurt karma. heryerde super mini şortlu hatta donlu kızlar geziyo.

http://www.russianwomen-russianwoman.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/russiacolash.jpg

said:
ha bu arada, nişanlımı asla aldatmicam.

said:
kızlarla işim yok muhabbet etmek dışında.

said:
içki içmiyorum ve sigarayı bıraktım

http://gossip-girl-forum.3151444.n2.nabble.com/file/n3627066/fuuu.png
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam cenneti tasvir etmiş lan

ama ÇOK TALİHSİZ hayatını birleştireceğin yürekten bağlı kadınla oraya giderken ve dönüşte hala birlikte oluyor olmak

yani keşke 1-2 yıl sonra tanışsaydım sevgilimle belarustan dönünce falan demiyo musun itiraf et? Tamam sadıksın ama bunu diyosundur :D

ben anlıyorum seni
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...