Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Ben zerg oynuyorum karşıda protoss var. Toss oyun başında 2 gatewayle başlıyor zealot abaniyor daha sonra cyber atıyor bu sırada devamlı zealot basıyor. Çıkan zealotları (8/10 arası zealot) bana yolluyor. Arkadanda stalker basmaya başlıyor gatewayide 4lüyor. Mass roach-ling yapıp base i savunsam bile arkadan kolaylıkla stargate i atıp void ray a çıkabiliyor. Siz ne yapıyorsunuz böyle oynayan birine ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 sunken atmayı denesene. ben toss oyuncusuyum hiç zea rush atmadım ama 4gate'e karşı bile baya etkili oluyo sunkenlar. belki de denemişsindir bilemiorm şimdi iyi zergler gelip daha iyi aydınlatır muhtmelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 1 drone 2 kristal 200 olunca spawning pool 3 drone 4 overlord 5 uc larva ile zergling ve direkt base e adamin probelerini indirmece 6 hemen ardinn zergling gondermeye devam... Tabi bu dediklerim photon cannon yapmaz ise gecerli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Sunken yapmak yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bakas Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Basede mineral line'ın arkasına 3 tane spine crawler yap, 10-12 tane speedlingle hiç zealotlarla uğraşmadan direk probelara.. Bir protoss oyuncusu olarak zerglere rush yapmamayı öğrendim diyebilirim, eğer zerglinler zealotları almakla uğraşırsa her şey iyi hoş güzel ama, uğraşmıyor kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 son zamanların populer taktigi sanırsam, banada cok denk geldi. bende toss oynuyorum ozellıkle 2v2 de cok ezici bir baslangıc, sanırım zealotu en iyi roachlar tokatlıyor oyun basında yani. eğer chargeı alırsa cok piskopat oluyorlar tabi ama o biraz daha oyun ortalarına yakın, o zamana kadar zaten eger pek yıpranmadıysan kurtarırsın... bide toss op :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 roach yapmayın abi roachla tutsanız bile arkadan gelecek void ray'leri tutacak vaktiniz olmaz. sunken şart bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polar_Bear Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Fistan said: Sunken yapmak yasak.niye? kısayol tuşu mu bozuk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 evet kısayol tuşu bozuk arkadaşım sunken yasak. sunken'siz nası tutarız onu soruyorum sunkenla denedik olmuyor arkaya atarsan stalkerlar hatchery'ye vuruyor öne atsan yanlardan vuruyorlar 3 tane atsan ekonomi gidiyor zaten adam basamıyorsun otomatikman geri kalıyorsun adamdan sunken ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 daha erken expand edip sunken at. onuda yapamıyosan, erken speedling basıp yolunu kes zealotların. 2 ling 1 drone seklinde üretime devam et roach cıkıncada roach ling takıl işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 sunken ne ya spine crawler falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 baneling ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 _ILuVaTaR_ said: sunken ne ya spine crawler falan mı? hıhı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 öncelikle build order 14 gaz 14 pool olmalı. map e göre 9. veya 10. dronela 2 gate scoutlayınca 1 tane spine crawler at base e garantiye al. 100 gaz olunca gazdan çekiyoruz tabi ki işçileri. normalde 20-21 civarı atılan exp'i de geciktiriyoruz onun yerine 2. queeni yapıyoruz ve saldırıyı atlatana kadar tüm larvaları ling e harcıyoruz. ilk fırsatta da speed upgini basıyoruz. bu şekilde bu zealot baskısını atlattıktan sonra exp alıyoruz duruma göre daha çok ling veya drone yapıyoruz güzel bir drone sayısına ulaşınca eğer 4 gate ile devam edicekse roach warren yapıyoruz gaza yine işçi gönderiyoruz ve 2. gazı alıyoruz. bu sefer roach + ling ile tutuyoruz. bu sırada lair e geçiyoruz. eğer void ray den şüpheleniyorsak 3. 4. queeni de yapıyoruz. daha sonra mid game de ben roach + infestor tercih ediyorum ama sizin seçiminiz burdan sonra. yani şunu yap kesin öndesin gibi büyülü bir formül yok en önemli şey ne zaman drone ne zaman ünite yapacağını iyi kestirmek ve iyi scout etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 ilk saldırıyı atlattıktan sonra exp almayıp gazdan da işçi çekmeyip baneling bust yapmak ta gayet geçerli bir taktik, 2 gate ile cybernetics gecikeceği için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Sunken atmak yerine bi quin daha basmak yararlı olabilir. İleride Phoenix yada voidray gelirse base'i tutabilirler. Bir tanesi creep tumor yapar daha sonrada iyileştirme için manası dolar. Zealotlar banelingle durdurulabilir fakat banelingler bi zealota patlarsa epic fail olur direk f10. Mass roachla zealotları tutabiliyorum fakat muta için veya roach upg. için lair yapip bi gaz daha alırsam savunma yapamıyorum. Laire geç çıkarsam adam sayısı olarak üstün olsam bile adam base'i kapatıyor ve bi voidray bile herşeyi altüst ediyor. Exp işi yalan zaten sc2 de exp geç atılmalı bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 hacı şimdi herif hem sürekli 4 gate ile baskı yapıp hem de stargate den voidray basarsa tek base, extra drone basmak için dolaylı olarak da extra queen basmak için bol bol vaktin olacaktır. hızlı exp de yalan falan değil öyle oynaman gerekiyor 2gate 4gate pressure a da 4 gate e de. o bir tane spine crawler sana bir süre büyük rahatlık sağlayacak o sırada da daha fazla drone basabileceksin olayı o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 baneling'in amacı da herif pressure'ı bırakıp, kapıyı tutan az sayıda zealota güvenip tech yaparken, yani az sayıda force'u varken, sentrysi falan da yokken 5-6 banelingle girişteki en az bir eğer dip dibe duruyolarsa en çok 6 zealot + 1 pylonu patlatıp 20-25 civarı lingle içeri girmek, oyunu bitiremesen bile ekonomik zarar vermek ama bu sırada makroyu igmal etmeyip reinforcment yollarsan biter çoğu zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 fistanın bahsettiği taktik zergler için çok sıkıntılı olan bi taktik. zealot build time ının uzamasındaki en önemli faktörlerden de biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 zergler için sıkıntılı da, ne bilim 1300++ diamond biri yapmadığı sürece daha iyi oynayarak counterlamak gayet mümküm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 tamam da tunca 4 tane queen ile adamın 4 void rayini alamıyorum mesela adam ruh hastası gibi kite edio herseyi lingler-baneling vs basıp baseine girmeyi deniorum o arada kapısına cannon zealot yığıyor geçirtmio, exp cıkıosun exp ile base arasında kite edio voidler ile tek tek one shotluo droneları yada queenleri cünkü voidin range queenden ve spore colony den 1 fazla mükemmel mesafede durduklarında vuramiosun ki bunu yapan 3-4 kişi ye denk geldim platinium seviyesinde. hayattan tiksindirtiyor mass zealot + cannon + voidray cünkü oturtamıosun yani ekonomini ordu gücünü aynı hızla eriyip gidiosun göz göre göre tek alternatifi adama sezdirmeden 3.bir base almak alakasız bir yerde.. o da şans baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Yeni topic açmayayım, ben pvp yaparken karsı toss 4 gate, mass stalker geliyor, ve ben kesinlikle counterlayamıyorum gate harici birşey attıysam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 is Protoss overpowered? ahaha güldürmeyin beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Seele said: is Protoss overpowered? ahaha güldürmeyin beni. Koreliler sc2deki en güçlü ırkın protoss oldugunu söylüyormuş. Ben korelilerin yalancısıyım. öyledir ya da böyledir demiyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 scorch said: tamam da tunca 4 tane queen ile adamın 4 void rayini alamıyorum 4 Queen 400 mineral 4 void 1000 mineral + 600 gaz Alamıyorum diye çok takma kafana, normal yani 4e 4 olunca alamaman, void baya pahalı haliylede güçlü. scorch said: voidin range queenden ve spore colony den 1 fazla mükemmel mesafede durduklarında vuramiosun Bir hata olmasın bunda? voidin range 6 değil mi? Queen'nin range 7 (hadi yetişemiyor diyelim voidin peşinden) ama spore'un range'de 7 yani. expe 4 Queen ile bakıp main minerale 3-4 tane spore attın mı işçiler için, voidler kite falan edemez. Hem adamın voide harcadığı mineral kadar harcayıp onu durdurmuş hem de gazlar senin yanına kar kalmış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar