Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

dalga gectigin cumhuriyet yazarlarinin arasinda 2 askeri mduehaledede iskence goren insanlar var

utanma duygusu olsun biraz

yigit bulut kim yani?

%90i egodan olusmus (geri kalan %10 da jole zaten) dunyadan bihaber bi adam, damagoji konusunda ustune yok referandum yazicak suleymaniye cuvalindan tutmus fatihin toplarindan cikmis, aczmendilerden girmis jul sezardan cikmis

iki kere programini izleme gafletinde bulundum, kemal dervis resmi koymus ecevitle selamlasan "BUNUN HESBAINI KIM VERICEK ROEEEEEEH" diye chp li konuguna saldiriyordu, adam anayasadan bahsediyor "BIZ BU TABLOYU GENE GORUCEZMi, BANA ONU SOYLEYIN GENE GORUCEZMI?!!!!!"

"COK SEYELR BILIYORUM BEN, BAKIN BILDIKLERIMI SUSLU SENTEZ YAPIP ENTELLEKTUELLIGIN DERIN SULARINDA YUZUYORUM" temali bri yazi olmus

basbakanla tavlaya kadar goturdugu muhabbetini gectim, 180 derece dondu ulusalciykeden sevmezdim bu ego cuvalini oda sorun diilde dengesizlikte sinri tanimiyor, birgun ABD yi yikayip yagliyor, obur gun en azili ABD dusmani oluveriyor

hele bunun asil isi ekonomidir, ondanda zerre anlamaz, cok boyle epic faillari ve ekonomik tahminleri vardir o zamandan kalma, bi donem AKP ULKEYI SATOYOR dan girdi, sonra ISRAIIIL USTUMUZDE EKONOMIK SIPEKILASYON YAPTIRIYOR a gecti, ordan ucup ERGENEKONA INANMIYORUM AMA BI EKONOMIK GUC VAR a zipladi, ordan HEP MASONALR EKONOMIYI BOZUYOR a sardirdi, en sonda tutturmus bir EKONOMIK ERGENEKON VAR, EKENOMIK DARBE YAPAYORLARRRRRa, doalr dusucek der dolar cikar, borsa cikicak der rekor seviye duser, micro ekonomiden zerre cakmaz, macro ekonomi bilgi duzeyi kendi kurdugu komplo teorilerinden ibarettir, aydin doganin damadi olmak disinda zerre niteligi olmadan o noktaya gelmistir

simdide suluk gibi ciner e yapisti iste, enginari daha cok seviyorum lan, adam en azindan 2000 tane kitap okumus asdfds
Sosyal ağlarda paylaş

- Oy veren T.C. vatandaşları bu anayasa maddelerinden ne kadar haberdardı merak ediyorum.
"Devlet çocukları korur" yasasını "Devlet çocuğu istismar ve şiddete karşı korur" olarak değiştirmek Demokrasi getirmekmidir? Nerede çocuğun eğitim hakkı, gelişim hakkı, sosyal hakları? Sen var olan geniş ve kapsamlı yasayı daraltarak mı bu ülkeye demokrasi getiriyorsun?

- 12 Eylül darbeci zihniyete karşı savaş açtı AKP! Ben yemem %58 yedi. Geçici 15.maddenin kaldırılması hiç bişeyi değiştirmeyeceği gibi zaten o maddenin kaldırılmasını AKP'den önce CHP talep etmişdi ama AKP reddetmişti. Madem böyle bir misyonları vardı neden reddettiler. Madem böyle bir misyonları vardı neden tüzüklerinde göremedik, seçim konuşmalarında dinleyemedik.

- Hukuk maddelerinin açıklarından faydalanalınabileceğini, istismar edilebileceğini en iyi hukukçular bilir. Sade vatandaşın okduğunda normal karşılayabileceği bir maddeye hukukçular karşı çıkabilir.

Bana göre yasaların halk oylamasına sunulması en başından yanlıştı.

Umrumdamı? Değil. Türk milleti bu topraklarda bizans oyunlarınıda gördü çin imparatorluğunun içeride yaptığı oyunlarıda gördü...

Bizim millet oyuna gelmiş gibi gözükür ama iş ciddiye binincede kangren kolunu kendi keser atar.

bkz. Mesut Yılmaz, Tansu Çiller
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'nin demokratikleşme dediği yargıya yerleşmiş Kemalist cumhuriyetin koruyucusu olduğunu düşünen statükoyu devirmektir arkadaşlar yok çocuk yasasıyla daha mı demokratik oldu vs. böyle bir iddia zaten yok. Niyetler son derece açıkça ortadaydı hep. Defalarca muhalefet de her yerde iyice açıkladı. İktidar da defalarca bu yönde amacı olduğunu defalarca söyledi. Bunlar sonucunda halk evet demeye karar verdi. Yani ne oyunu ne kandırması?
Sosyal ağlarda paylaş

Yargının Kemalist cumhuriyetin koruyucusu görevini düşürmek güçler ayrılığı ilkesini hiçe sayıp yargıyı ele geçirmekle mi olur? Kaldı ki yargı tabii ki Kemalist cumhuriyetin koruyucusu olacak, yoksa bundan sonra yapabilecekleri gibi istedikleri HER yasayı geçirirler rahat rahat, anayasa mahkemesi de onların zaten artık. Ne derdiniz varmış kemalizm'le arkadaş. Bu ülkenin temel ilkeleri, rejimi ve karakteri vardır. Bunların koruyucusu da tabii ki yargı olmalıdır zira burası bir hukuk devleti. Hukukun üstünlüğü olması gerekir, e rejimin koruyucusu da üstün olan olmalıdır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Penthesilea said:

Viktor said:

YOK yerinde durudgu surecede kimse 12 eylulle yuzlestik diye gezmesin ortada, cok komik oluyor
ABI ALLAH RAZI OLSUN YA.

bir insan mi anlmiyor diye deliriyorken sunu gordum, simdi facebook'a yardiriyordum ben de, abi su siteye girdim ve afakanlar basti bildigin.

http://www.yetmezamaevet.com

kufur edicem devam edersem, ne kadar bos, gosteristen baska isi olmayan insanlar bunlar ya.

Yeni anayasayla kaldirilacak.

giovanni hangi maddede yök kaldırılacak yazıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

Nefr said:

evet oyu verenlerin cok buyuk cogunlugu maddelere evet oyu verdi, akpye degil. bunlarin arasinda benim de dahil oldugum bir grup aym ve hsyk duzenlemelerini de begenerek evet dedi, bir kismi onlara ragmen evet dedi, bir kismi sadece 12 eylul icin dedi vs... ama bu gruplardan hic kimsenin on kosulu 'akpye guvenmek' degildi

bu konuda sana katılmıyorum, etrafındaki evetçiler için dediğin geçerli olduğu için tüm Türkiye'deki evetçiler için de bu şekilde olduğu gibi bir yanılgı içerisindesin.

haklisin, ifade yanlis olmus. demek istedigim o degildi; "evet oyu verenlerin cok buyuk bir kismi [edit;] yarisindan fazla anlaminda buyuk kismi degil; hatiri sayilir bir miktari mealinde[/edit] maddelere evet oyu verdi" diyelim, asil kastim oydu. cogunluk tabii ki fazla iddiali ve amac disi olmus

RRa said:

- 12 Eylül darbeci zihniyete karşı savaş açtı AKP! Ben yemem %58 yedi. Geçici 15.maddenin kaldırılması hiç bişeyi değiştirmeyeceği gibi zaten o maddenin kaldırılmasını AKP'den önce CHP talep etmişdi ama AKP reddetmişti. Madem böyle bir misyonları vardı neden reddettiler.

bu ne zaman oldu?

viktor super wot bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Yargının Kemalist cumhuriyetin koruyucusu görevini düşürmek güçler ayrılığı ilkesini hiçe sayıp yargıyı ele geçirmekle mi olur? Kaldı ki yargı tabii ki Kemalist cumhuriyetin koruyucusu olacak, yoksa bundan sonra yapabilecekleri gibi istedikleri HER yasayı geçirirler rahat rahat, anayasa mahkemesi de onların zaten artık. Ne derdiniz varmış kemalizm'le arkadaş. Bu ülkenin temel ilkeleri, rejimi ve karakteri vardır. Bunların koruyucusu da tabii ki yargı olmalıdır zira burası bir hukuk devleti. Hukukun üstünlüğü olması gerekir, e rejimin koruyucusu da üstün olan olmalıdır zaten.

kemalizmdi atatürkçülüktü vs... çok umurlarında olduğunu sanmıyorum, artık esamesi okunmuyor. bu yüzden artık tehdit olarak algılamıyorlar bu konuyu. medya satın alındı, pek çok insan susturuldu. üzerine de türk halkı terketti atatürk devrimlerini ve demokrasiyi. o akp iktidarının ilk döneminin sıkıntısıydı, artık rahatlar bu konuda. zaten genç demokrasimizin 60-70 yıllık bi hikayesi vardı onu da dün itibariyle kaybederek monarşiye döndük. (tayyip demişti zaten demokrasi amaç değil araçtır diye. mert adammış takdir ettim)

yalnız yargı ele geçirmelerinin tek nedeni BOP'tur. dün amerikaya 2 kez yenildik ne yazık ki. evetçiler vicdanınız rahat hissetmesin çünkü demokratikleşmedik. eğer yargı yürütme ve yasamayı (kuvvetler ayrığılı tanıdık gelmeyebilir size...) tek kuvvete vermeyi demokrasi sanıyorsanız değil, söyliyim bu monarşidir. bi de din yoluyla gelen birine verdiysek bunun adı teokrasidir.
tek ricam türk halkı artık amerikan sömürgesinni bataklığı olan yollarda savunmasız. lütfen artık dikkatli olalım. artık sınır kapılarında teröristlerin davulla zurnayla karşılandığı dönemler önümüzdeki yılların yanında devede kulak kalıcak

çok uzun oldu ama karamsarım pardon :/
Sosyal ağlarda paylaş

@nefr

hsyk'nın başına adalet bakanını kurul başkanı olarak getirip, bir de üzerine kurul başkanının kararlarına (ihraç hariç) yargı yoluyla bile itiraz edilememesi nasıl hoşuna gitti anlamadım.
hsyk'nın tepesinde adalet bakanlığını kaldırırlardı eğer darbe karşıtı bi anayasa olsaydı. bunların ki kendilerini korumak başka bişi değil.

edit: düzelteyim tek dertleri kendilerini korumak (hukuki olarak) ve BOP'un önünü açmak.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlarım, biraz haberleri takip etseydiniz yakında YÖK'ün değişeceğini bilirdiniz. evet, artık rektör atamalarında YÖK'ün rolü olmayacak, bu belki de referandumdaki paketlerin toplamından bile daha önemli bir reform.

82 anayasasına neden halk hayır demedi diye sorgulamak güzel, ama bu süreci darbenin öncesiyle beraber değerlendirmek gerekmez mi? hergün insanlar ölmüş, hergün çatışma haberleri vs..halk o günlerde ordunun bu çatışmalarda da parmağı olduğundan habersiz, bi kere bugünkü iletişim olanakları yok, "hayır" diye propaganda şansın yok, solun tamamı işkenceden geçirilmiş, hapiste çürütülmüş..halktan nası bi "direniş" gelebilirdi ki? zarflar şeffaf, sandıkların başında askerler var. müthiş bi gözdağı var kısacası.

80lerde işkence gören, anayasaya hayır diyen biçok insan dün evet dedi, onu da unutmayalım. hele adalet ağaoğlunu hiç unutmayalım.

yiğit bulut'tan da tek kelimeyle, TİKSİNİYORUM! ulusalcıyken de akp yalakasıyken de çook çok kötü. viktorun onun hakkında yazdıkları keşke hergün suratına suratına okunsa =)
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih: 25 Haziran 2009

Kenan Evren'e yargı yolu

"12 Eylül darbecilerini yargılayalım" sözünü "Sulu şaka" olarak değerlendiren Erdoğan'a Baykal'dan son dakika manevrası. Baykal Anayasa değişikliği için kurmaylarına talimat verdi. İki partinin önde gelenleri görüştü. Son olarak ise CHP Lideri kameraların önüne çıktı.

Genelkurmay'da hazırlandığı öne sürülen AKP'yi ve cemaati bitirme planıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren CHP Lideri Deniz Baykal, "Samimiysen gel 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü aç" çağrısında bulunmuştu.

Bugün Arnavutluk'a giderken soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bu çıkışı hatırlatılan Baykal'a "Bu tür sulu şakalara biz gelmeyiz. Biz ciddi yaklaşımlar bekliyoruz" yanıtını verdi.
Erdoğan'ın bu yanıtını duyan Baykal ise ciddiyetini göstermek için kurmaylarına talimat verdi.

CHP Grup Başkanvekilleri, AKP'lilerden bir randevu talep etti. Saat 13.00'de yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren ziyarette muhalefet heyeti, Anayasa'nın geçici 15. Maddesi'nin kaldırılması için çalışma başlatılması teklifini iktidara sundu.

AKP: TÜM ANAYASAYI DEĞİŞTİRELİM

CHP'den saat 11.00 sularında gelen bu manevraya AKP'den jet yanıt geldi. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, anamuhalefet partisinin girişimini "CHP önce teklif hazırlasın sonra bizden imza desteği istesin" sözleriyle değerlendirdi. Elitaş, bir ay öncesine kadar Anayasa değişikliği için çalışan komisyona üye vermeyen bir parti olan CHP'nin bugün böyle bir girişimde bulunmasının sevindirici olduğunu söyledi. "'Sayın Baykal, bir harfinin değişimi için bile destek vermem' sözlerinden bu noktaya gelmesi güzel" diyen Elitaş, "Ancak bizim de bir çağrımız var. 12 Eylül anlayışının hazırladığı ve halen demokrasiyi tehdit eden tüm engelleri beraber kaldıralım ve yeni bir anayasa yapalım" şekilinde konuştu.

EVREN SUSKUN

12 Eylül darbesinin lideri eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren ise CHP'nin girişimiyle ilgili yorum yapmak istemedi. Evren şu an açıklama yapmak istemediğini söyledi.

AKP KONUYU DEĞERLENDİRECEK

13.00'de yapılan toplantı öncesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay bir araya geldi.
Sühay daha sonra AKP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Görüşmenin ardından AKP'li Bozdağ, ''Konuyu partimizde değerlendireceğiz'' dedi. Okay ise uzun bir açıklama yaptı. İşte Okay'ın açıklamaları:

- Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına yönelik girişimlere hazır olduğumuzu ilettik.

- AKP Grup Başkanvekili arkadaşlarımız bu yönde yetkili kurumlarıyla görüşeceklerini ve görüşme sonucunda en kısa süre içerisinde bizlere bildirecekler.

- Anayasa’nın geçici 15. maddesi, 12 Eylül hukukunu koruyan, hukuk devletinin işlemesine engel olan, hukuka ve yasama tekniğine aykırı olan ve geçici olarak anayasa’da yer alan ancak süreklilik kazanan bir maddedir.

- Bu madde hem darbeyi hem darbecileri koruyan bir maddedir. Türkiye’de sivilleştirme ve darbe iddialarının tartışıldığı bu dönemde, yasama organı parlamento kendi üzerine düşen görevi yerine getirilmelidir.

- Bu vesileyle bu sadece CHP ve CHP Genel Başkanı Baykal’ın ilk kez ifade ettiği husus değildir. Sayın Baykal, Mart 1993’te bizzat kendi imzasıyla Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasını TBMM Başkanlığı’na yapmıştır. Keza 1998 tarihli CHP’nin Anayasa değişikliği tekliflerine ilişkin çalışmasında yine bu madde yer almaktadır.

- Yine Sayın Baykal’ın 2006 28 Şubat’ında yapmış olduğu söyleşide de Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...