Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

mani said:

yanlız kim ne derse desin türkiye için kara bir gündür. sonuçları hayır olur veya olmaz o sorun değil. ama BDP nin boykot kararı ve uygulaması akılalmaz bir baskı sonucu oldu. bir çok insan tehdit edildikleri için, korktukları için oy kullanamadı. çok az bi kesim gerçekten kendi iradesiyle boykot etti. memleket cidden 3 kutuplu bir hal aldı şuanda ve çok tehlikeli. ben açıkçası ileriye çok iyimser bakamıyorum.

olay şu ki doğudaki boykot tamamen ayak. O insanların ne düşündüğünü herkes biliyor. Pkk yandaşlarının bu kadar rahat konuşup, propaganda yapması son yıllarda ortaya çıktı. Bilin bakalım kimin hükümeti varken çıktı. Ee hal böyle olunca özgürlük için onları desteklerler.

Orada 2 şehir var, ünvan verilen şehirler. Ben en çok o ünvanları nasıl, neden, niçin aldıklarını unuttukları için üzülüyorum. Bu kadar kolaymış demek onlar için tarihlerini unutmak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim sorularim var, ama oncesinde her halk hakettigi gibi yonetilir demek istiyorum, bu halk da onu hakediyor valla.

da merak ettiklerim var, ozellikle "aydin kesim" cevap verirse cok memnun olurum.

1- tam olarka hangi halkin iradesinden bahsediliyor burada, zira hayir + boykot evet'ten fazla. ha daha komigi yapilan bir ankete gore halkin 49% u tek bir maddeyi bile soyleyemiyor?
2- dunyanin herhangi bir yerinde, uzlasma olmadan bu sekilde anayasa degistirildigini gordunuz mu?
3- demokrat gecinen adamlarin metrodan alisveris yapar gibi 23 maddeyi birden, kesinlikle tek tek oylanmaksizin, gecirmesine ne diyorsunuz? araya genel gecer maddeler at, ooh tamam bedavadan gecir istedigin maddeleri.
4- 30 yildir ilk defa mi degisiyor bu anayasa cidden? surekli darbe anayasasi darbe anayasasi
5- CNN'i okursaniz Tayyip'in advisorlarindan biri asil amacin yargiyi saf disi etmek oldugunu yazmis (yani CNN yazmis adam ismim verilmesin demis) zaten akil var mantik var da reddedicek kadar kor olanlar icin yani.
6- boluculerin artik acik acik istanbulun ortasinda pkk, ocalan bezleri acmalari, sloganlari atmalari falan sizce gercekten guzel mi? doguda oy kullanmak isteyenlerin arabalarini atese veren bu kitleye bu gucu kim verdi akp'den baska? eskiden kuyruklarini bacaklarinin arasindan cikaramazdi bunlar. ha uzerine bu eskiyaliklara karsi bdp birsey yapiyor mu utanmadan demokrasi diye konusup surekli?

ha bugun evet verenler, bundan 10 sene 20 sene sonra "ben hayir vermistim" ayaklari yapicaklar, o kadar boku cikicak cunku ulkenin izleyin. veya islerine geliyordur ulkenin bokunun cikmasi o ayri bisey tabi. su ulkenin en temel degeri olan kuvvetler ayriligi gitti abicim 12 eylul itibariyle, darbe'den fena biseyle karsi karsiyayiz.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Demokrasinin ne kadar sakıncalı bir şey olduğunun, devlet yönetiminin d'sinden haberi olmayan, okuduğunu anlamaktan aciz insanların devletlerin nasıl ve kimler tarafından yönetileceğini belirlemesinin ne kadar yanlış olduğunun kanıtı çıktı bugün. İyi bir eğitim sistemi ve eğitimlilerin aristokrasisi çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Oyunu bir çuval kömüre satan adam devletin yönetimine etki etmemeli, edememeli

evet senın gibi bilim adamlarının oylarıyla seçmeliyiz.oy kullanma yüksekokulu açıp burada eğitim verdikten sonra seçmen belirlenmeli hatta o kişiler yerine birisi kullanamasın diye dna örnekleri alınmalı.keh keh keh

abi seçim öncesi bu cahil bulduğunuz halktan medet umuyorsunuz istediğiniz sonucu almayınca küfür ediyorsunuz bu halka.e bu yüzden oy vermiyor 2002 den beri kendine hakaret edenlere oy vermiyor insanlar.hatayı cahillikle suçladığınız kesimde değil sürekli halkı aşalayan zihniyette arayın.insanlar kendilerini tatmin edicek konuşmayı ve ikna edicek şeyleri yapanları destekiyor.

ps: kömürle oy veriyorsa millet senin savunduklarında odun dağıtsaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

siyasetten anlayan üstünden kurulsun, benim üstümden de kurulmasın zaten anlamam etmem ben.
halka verilmemesi lazım yönetimin, halka verilince iyi reklamı yapan başa geçiyor.

amerikada da böyle durum mesela, halka sorsan cumhuriyetçilerle demokratlar arasındaki farkı %1lik kesim bilir heralde anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

referandumdaki onca "süs" maddenin meclisten geçmeyen bir iki maddeyi geçirmek için konulan maddeler olduğunu fark ederek konuşun bence. durup da bir kere sorgulamadınız mı bu "süs" maddeler neden var diye? farklı farklı kesimlerin hoşuna gidecek maddeleri referanduma sokarak istediği yasaları geçirmeye çalışan bir partiye güvenmeniz çok ilginç. resmen çocuğa şeker verme politikası izlediler.

surada temel bir hata var; tartistigin insanlarin bildigim kadariyla hicbiri akpye guvendigi icin evet oyu vermis degil. burada sadece sen degil, memleketimin tum 'hayircilari' ciddi bir yanilgiya dusuyor. evet oyu verenlerin cok buyuk cogunlugu maddelere evet oyu verdi, akpye degil. bunlarin arasinda benim de dahil oldugum bir grup aym ve hsyk duzenlemelerini de begenerek evet dedi, bir kismi onlara ragmen evet dedi, bir kismi sadece 12 eylul icin dedi vs... ama bu gruplardan hic kimsenin on kosulu 'akpye guvenmek' degildi

bu bakist acisindaki hata, anayasa degisikligi icin yapilan bir referandumu, hala kalkip akp vs chp, demokrat vs darbeci gibi kaliplara sokup, bu kaliplara gore tartismak

yani demek istiyorum ki bana ne akpden, kim guveniyor akpye? ben maddeleri begendim, ona gore oyumu belirledim. akpnin 'gercek' amaci beni baglamiyor 12 eylul maddesini koyarken; sonucta koydu. bu arada peki askeri yargiya getirilen sinirlamalar da sekerdi, sustu, kandirmacaydi? gercek amaclari degil miydi? kaldi ki yine; gercek amaclari olmasa da su anda benim memleketimin anayasasinda var artik bunlar, bu da benim icin onemli olan kisim

Ardeth said:

Demek ki o maddelerin AKP için çok bir önemi yok, şeker olmak dışında.

bak yine ayni nokta. akpnin ne amacla boyle yaptigi, sonucta anayasaya o maddelerin girmesine engel degil. kaldi ki sen diyorsun ki; 'adamlar kendi partilerinin kapatilmasini onleyecek bir degisiklik yapabilecek durumdalardi, ama yapmasalardi chp ile uzlasmak adina'. niye vazgecsin tayyip yargi duzenlemesinden? niye chp uzlassin boyle bi durumda tayyiple? tarafsiz bakinca hangisini suclayabilirsin boyle bir noktaya gelmemizde?

ha chpnin 2010 da hala memleketimdeki keyfi parti kapatma kolayligindan medet ummasi acz belirtisi benim gozumde, ama yani onu bir kere kabul ettigin zaman chpnin degisiklik paketine karsi tavri da gayet normal zaten

tl;dr; gectigimiz topicte de, bu topicte de 'evet diyen herkes akpci' yaklasimi hakim, ama zaten ulke genelinde var o bakis acisi. yanlis. o bakimdan arguman uretirken akpden yola cikmamakta fayda var
Sosyal ağlarda paylaş

TÜRKİYEM ve onun yüce insanlari EVET iniz sizlere hayirli olsun...bakalim kac yilda aklimiz basimiza gelecek ve geldiğinde VATAN diyebilecegimiz toprak ne hale gelmis olacak...Ha basiniz sikisirsa sakin bu vatanin vatanseverleri yine gögüslerini siper eder diye beklemeyin zaten ihtiyaciniz olmayacakta
"Muhtac oldugunuz... kudret Pensilvanyadaki evde mevcuttur..."
Sosyal ağlarda paylaş

@Nefr

iyi güzel demişsinde, AKP'nin bu referandum boyunca propagandası, hükümetten memnun musunuz? oldu. Dün TV'de de bunu duyunca mutlu oldum yalnız olmadığım için.

Ülkenin %75 i inan sadece parti savaşına çevirdiği için evet ya da hayır dedi.

Darbe anayasası deniyor ama darbe anayasınına sadece 13. madde değişiklik yapıyor. Ne anladım bu işten ben.
Sosyal ağlarda paylaş

evet diyenlerin hepsi akpci, sizin değiliz demeniz durumu değiştiriyor, yaşadığımız gezegen mars gibi bişey oluyor, halihazırda yasalarda mevcut olan şeylere evet demek bir kenara, güçler ayrılığı ilkesinin tamamen yok edilmesine, ve akpnin en az 12 sene hiç bir şekilde denetlenemez bir konuma gelmesine evet dediniz, bundan sonra adaletsizce satılan bütün kazanımlardan, çocuklarımızın geleceğinin satılmasından siz mesulsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

aihm şikayet hakkı nası alınmış? aihm'yi üst mahkeme olarak kabul etmişiz, türkiyedeki yollar tükenince oraya başvuruyosun. aym'ye başvuru da türkiyedeki hukuki yollardan biri oldu, buna karşı çıkmak için nası komplocu bi mantık gerekiyo bilemedim.

ha devleti devlete şikayet etcez, anayasa mahkemesinin kişisel başvurumuzu hemen 3-5 günde cevaplamasının ardından aihm e gitçez dimi, ahahahahahah

sir said:
hala hsyk-kadrolaşma vs..bi kere üyeleri iktidar değil, meclis seçiyo. cumhurbaşkanı da seçiyo. yargıtay-danıştay-sayıştay da seçiyo. birinci derece hakim ve savcılar da seçiyo. kısacası, belki yüzbininci kez söylemiş olucam ama, hsyk'ya üye seçilme süreci daha demokratik hale getirildi, bu kadar basit.
1. si nitelikli çoğunlukla seçilmeyeceği için evet iktidar seçecek, 2. si cumhurbaşkanıyla iktidar aynı ideolojiye sahip olacağı için evet kadrolaşmanın dibine vurulcak

sir said:
"kamu yararı" nedir, kimler tarafından belirlenir, hangi kanunlarla gözetilir..bunlar hep siyasi tercihler. özelleştirme de siyasi bir tercihtir nihayetinde, serbest piyasadan bahsedeceksek tamamen yargının denetiminde olması da bence doğru değil. adamlar "biz özelleştirme yapmıcaz" diyip iktidara gelip bisürü özelleştirme yapmış da değiller ayrıca.

evet tüpraşın telekomun peşkeş çekilip komik paralara satılması siyasi tercih işte bunu çok iyi söyledin, tekelin satılıp 3 ay sonra satın alan kişi tarafından 3 katına satılması, sayamayacağım yüzlerce peşkeş çekilmeden sadece basına yansıyan.ya şunu savunabilmen bile gözünü ne kadar kararttığını gösteriyor

giovanninin de dediği gibi ihaleler canlı yayınlanıyo, kanunları var, denetleyen kurumları var, varoğlu var.

sir said:
ha boykotu atladım, çünkü orda daha büyük bi tartışma var, belki ayrı bi topik bile gerekebilir. bi kere bdp boykot oranını demokratik özerklik için bi argüman olarak kullanıcak, ki bunda haklı bi ölçüde. öte yandan sandığa gidenlerin, oy kullananların tehdit edildiği bi ortam da oluştu-bunun neresinden demokratik özerklik çıkacağı da şüpheli. tam referandum öncesi yapılan saldırılar, operasyonlar da var. ama sonuçta doğu ve güneydoğuda oy kullanmaya giden hemen herkes evet dedi. gitmeyenler de bir direniş gösterdi. hiçbi şekilde chp-mhp ile aynı çizgiye düşmediler, buradan çıkarılması gereken dersi de siz bulun artık.

evet doğru referandum öncesi saldırılar oy verme hakkının gasp edilmesi, devlet yokedildi doğu ve güneydoğu da, hoş her konumda devlet diye bişey kalmadı akp iktidarı geldi yerine
Sosyal ağlarda paylaş

katılım oranı geçen referandumda da bundan daha düşüktü. O yüzden boykot artı hayır kararları evetten fazla falan değil, ona kasan arkadaşlar var da hani yırtınmayın diye söylüyorum. Genel seçimlerde yüzde kaç katılım varsa, şu katılım ne kadar eksikse ondan hadi onun üzerinden farka göre söz konusu olabilir bazı şeyler, ki genel katılım da yüzde 77.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Oylanan anayasa maddelerinde gizli saklı bir şey yok arkadaşlar. Evet süs maddeler var ama reel olarak şimdi anayasamıza girecek. Yani zararı değil faydası dokunacak. Zaten destekleyeceğinizi açıkladığınız maddelerin de kabul edilmesi neden sinirinizi bozuyor anlamadım. Dediğim gibi kimse bu süs maddelere bakarak hayır diyecekken evet demedi. Yanımıza karı kaldı.

diyorum ya sözde eğitimli olması gereken insanlar asıl eğitimsizler ösym+yök karşımıza böyle insanlar çıkartıyor.Lisans diploması olan ama lisansını yaptığı hadisenin L'sini bile idrak edememiş yurdum eğitimlileri.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

aihm şikayet hakkı nası alınmış? aihm'yi üst mahkeme olarak kabul etmişiz, türkiyedeki yollar tükenince oraya başvuruyosun. aym'ye başvuru da türkiyedeki hukuki yollardan biri oldu, buna karşı çıkmak için nası komplocu bi mantık gerekiyo bilemedim.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=492622664691&ref=mf
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Rewendor said:

serbest piyasa ekonomisiyle bir iki ayda 3 katından fazlaya çıktı yani hisseler, müthiş :)

bir iki ay değil tabii ki arkadaşlar 2 yıl kadar bir süre geçiyor ilk fiyattan ihale edildiğiyle mahkeme süreci ve koç grubunun imzasıyla

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=60575&Categoryid=4&wid=8
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/358890.asp
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=22131
vs vs
e 2 senede değeri 3 katına çıkabiliyorsa bu şirketin, 1,5'a niye satıyorsun? 1 yılda kendini amorti ediyor o zaman hatta kara geçiriyor belki de
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

Giovanni said:

Rewendor said:

serbest piyasa ekonomisiyle bir iki ayda 3 katından fazlaya çıktı yani hisseler, müthiş :)

bir iki ay değil tabii ki arkadaşlar 2 yıl kadar bir süre geçiyor ilk fiyattan ihale edildiğiyle mahkeme süreci ve koç grubunun imzasıyla

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=60575&Categoryid=4&wid=8
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/358890.asp
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=22131
vs vs
e 2 senede değeri 3 katına çıkabiliyorsa bu şirketin, 1,5'a niye satıyorsun? 1 yılda kendini amorti ediyor o zaman hatta kara geçiriyor belki de

Devlet özel sektör gibi değerini arttıramıyor ama devlet 3 değil 1.5 katına çıkarsa yinede satılmazdı. Yok pahasına sattılar telekomuda bunuda daha bir ton yeride. En azından yandaş değilde koç gibi aydın bir insan aldı bunada şükür. 2015'te özelleştirseler belkide çalık gibi biri alıcaktı... ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...