Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçmenlik hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba millet,

Ben oy kullanamadım bugün, çünkü seçmen kaydım yokmuş anlayamadığım bir şekilde. T.C. kimlik no'mu girdiğimde "Girilen bilgilerle Yurt İçi Seçmen Kütüğünde kaydınız bulunamamıştır." yazısıyla karşılaşıyorum.

E genel seçimlerden önce bu durumu düzeltmek istiyorum, bunun yöntemi nedir? Dilekçe mi yazmalıyım, yazmalıysam kime yazılır ne denir falan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Teşekkürler şimdiden
Mesaj tarihi:
İkametim değiştirildi ama zaten, ikametgah kağıdım falan da var Göztepe muhtarlığından (İzmir). O yüzden şaşırdım zaten, hani ikameti aldırmayı becerememiş olsam anlarım da.. Neyse gitmem gerekiyorsa birkaç ay sonraya kaldı artık
Mesaj tarihi:
belli olmuyo o kadarı. ben oy verdim de değişiklik olmadı yine de.

Ya da mesela ananem Fatih'te oturuyor, kendi fikrini esnafla bayağı fazla kez paylaşınca yerin kulağı var malum, bildiğin mimlemişler yaşlı kadını, 60 seneden uzun süredir aynı evde oturur, ikamet değişikliği falan da yok yani ona rağmen ilk defa şu referandumda fikri yüzünden seçmen listesine alınmamış. Başvurduğunda da süresi geçti demişler.

Başvurduğunun ertesi günü de (tesadüf bu ya) tüm apartmanda sadece onun kapısına "EVET!" broşürü yapıştırmışlar.

Kasti de yapılıyor yani bu seçim listesinden çıkartma.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...