Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 iü - bilgi ve belge yönetimi mezunuyum. bölümümle ilgili bir işte çalışmıyorum, yaptığım iş yazılım geliştirme. şimdi ben bunu kendime meslek olarak seçtim artık. bu yolda bi süre ilerledim ve ilerlemeye devam etmek istiyorum. yalnız bilgisayar mühendisliği okumadığım için, teorik bilgimin zayıf olduğunu düşünüyorum. ayrıca mesleki anlamda da mühendis olmamak, iş ararken büyük zorluk yaşatıyor. hem kişisel tatmin, hem de kariyerimde ilerleme ihtiyacımdan dolayı çalışırken, bir yandan da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum gelecek sene. web sitelerini araştırdığım üniversiteler: yeditepe bilgi müh. bahçeşehir bilgi müh. bahçeşehir info techs. kadir has bilgi müh. sabancı bilişim teknolojileri sosyal bölümden mezun biri olarak, yükseklisansı bilgisayar müh. yapmanın dezavantajları neler olabilir? zaten ön mülakat ve zorunlu ders alarak falan ancak alıyorlar yüksek lisansa benim gibileri ama.. sonra sizin tavsiyelerini var mıdır? üniversite ve bölüm bazında? "yok sen bu yolda kasma" da diyebilirsiniz, başka bir yol gösterebilecekseniz.. bir de pek bilmiyorum. mülakattaki kriterler genelde ne yönde oluyor? benim neyimi tartıp biçecekler? not ortalamam önemli olur mu misal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Kağıt üzerinde bir engel yok ama üniversiteler alırken genelde kendi bölümlerine yakın bölümlerden mezun insanları tercih etmeye meyilliler. Tabii sen hem özel üniversitelere baktığından, hem de muhtemelen tezsiz programlara baktığından mülakatta ne kadar istekli olduğun ve iş tecrübe/yeteneklerin ön planda olacak. Eğer iyi bir programa girebilirsen ve yararlanırsan tabii ki çok faydalı olur sana hem kendini geliştirmen adına hem de iş ararken cvnde yazan mesleğin adına ama bilg. müh. lisans diploman olmadığında yüksekte müh. okusan dahi müh. sayılıyor musun bilmiyorum tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Bilgisayar veya matematik mezunu değilsen işin baya zor olur diye düşünüyorum. Kabul edilsen bile tonla lisans dersi alman gerkeecektir bunu da unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 bence ekstra ders almak sorun olmamali. sonucta o eksklerini de kapamak icin yuksek lisans kovaliyorsun. tezli programlar da bakiyorsun, iyi yapiyorsun. bunlar disinda tavsiyem universiteyi biraz da adina gore secmen, cunku ileride onunla etiketleneceksin. o yuzden oradan kadir has'i direkt ele derim. tercihen de bahcesehir ve yeditepe'yi secme. eger yapabiliyorsan istanbul universitesi kovala, ayni universitedensin diye avantajin da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 tezsiz olanlar genelde kim olduguna bakmiyo paraya bakiyolar tezli bolumlerde cok uber deilsen bolum disi hatta okul disi adam almamaya calisiyolar cok ubersen temel dersleri aldirirlar zorla istanbul universitesinide bi dusun yabanci dilin ve alesin iyiyse diger okullarin aksine cok daha sayisal yaklasiyolar olaya mulakatla deil sayilarla aliyolar adami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar