Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harici HDD(Sorun)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Arkadaşlar hdd 2 gün önce bi arkadaşa verdim vermeden önce gayet normal çalışıyordu fakat bugun arkadastan aldıgımda diski taktıgımda diski biçimlendirle karşılaştım içindeki verileri kurtarabilme imkanım nedir?

Mesaj tarihi:
Flash disklere virüs bulaştığında da böyle oluyordu. Erişilemez diyordu. Sağ tıklayıp aç ile girmeyi dene o da olmazsa iyi bir antivirüs programıyla tara bakalım.
Mesaj tarihi:
acı gerçek, büyük ihtimalle arkadaşın yere düşürmüş onu..

yada bi ihtimal tam aktarım bitmeden usb yi çekti ondan öyle görüyor, scandisk at file tabloları gitmişse belki onları düzeltir.
Mesaj tarihi:
banada 4-5 hafta fln önce temizlikçi yaşatı aynı durumu, masayı çekip harddiski aşağı fırlatmış. neyseki garantiden değişti düştüğü halde.
Mesaj tarihi:
usb belleklerden bir çok veriyi kurtarmıştım sanırım external hdd de olsa durum değişmez sadece daha uzun sürer diye tahmin ediyorum.

data recovery diye aratırsan google'da çıkan herhangi 3 5 programla halledebilirsin işini.
Mesaj tarihi:
hdd yi göremiyorsan recovery işe yaramaz zaten. winrar da bir program yada dosya aç winrar barından hdd'yi bulup içine bakmayı dene win7 de öyle salak bişeyle karşılaşmıştım trojan sonucu temizlemekte zor gelmişti hariciye winrar yardımı ile giriyorum.
O da olmassa diskte sorun var ki gerçekten düşmüş olabilir.
Mesaj tarihi:
dedıklerınızı yaptım herkese teşekür ederim fakat bi düzelme olmadı sanırım diski biçimlendirip recovery ile kurtarıcam başka seçenek kalmadı
Mesaj tarihi:

arkadaşlar son bişey sorucam şimdi recovery my files yükledim ve format recovery ile taratıyorum içindeki şeyleri buluyor ama diski biçimlendirmedim suan tarama bittikten sonra bu bulunan şeyleri çekebilirim demi?

• 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Abi biz haşlanmış (abartmıyorum, cidden haşlanmış) hdd ile üç gün uğraştık, bir 3 gün de pro amcalar uğraştı. Bu kadar çabuk yılma..

Ubuntu ile falan dene bu arada, belki erişirsin.
Mesaj tarihi:
windowsun denyo araçlarıyla bakmayın abicim diske, live cd linux koyun bilgisayara, onunla açın diski görüntüleyin. tabii ntfs destekleyen bi kernel kullanın (ubuntunun son bikaç sürümü destekliyo zaten)
  • Yeni Oluştur...