VoodooRush Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 BaaL said: e değil gg falan, neresi "good" bir "game", oyunun açıgını abuse etti, bi halt etmedi oturdu saldırmamı bekledi dakkalarca, ben de aceleye geldi saldırdım, sonrada fırsat bu fırsat yallah girdi bitirdi bunun nesine gg diyeyim manner adına. gelsin hakkıyla pataklasın,macrosuyla,microsuyla ezsin eyvallah diyeyim. Ben senin yanındayım zaten, sonuna kadar haklısın çok saçma bir oyun. Ama işte gg demen gerektiğini düşünenler var maalesef.
huun Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 bir kere adamın yaptığına turtle denmiyor. turtle tankları aç kapa, aç kapa yaparak ve kritik gördüğün yerlerde tank+turret+bilumum birim bırakarak yavaş yavaş rakibe ilerlemeye deniyor. adam 6-7 tank yapıp üssüne kapanmışken exp alıp haritaya yayılmadın ama oyunun başında adamda 4 brx sende 1 gate varken exp aldın. adamın üsse girdiğin ilk saldırında senin forceun yarısı telef olurken geri kalanlar kapıda yarısı tamamlanmamış bunkerlarla meşgul. ayrıca o combatı da pek iyi yapamadın. son büyük saldırında da allah aşkına ne düşünüyordun o kadar forceu ufacık rampaya attack move verirken? kızma; tamamen haksızsın kızmakta. ayrıca adam scII'ye yeni düşmüş belli; ama boş bir adam değil. oyun başında recona çıkan scv'nin peşine senin zealotu takıp gezdirirken adamın apm200lerde ve üretimi aynen devam ettirdi. kısaca bir dizi peşpeşe verilen kötü karar sonunu hazırlamış hehe
BaaL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 abi düşünenler desin :d ben yenilince de gayet gg diyorum gg ise. yoksa 6 pool +dronelarla gelenlere, böyle 15 dakka turtle yapanlara, acımadan veriyorum küsküyü.
BaaL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 yenilginin benim mallıgım oldugu konusunda hemfikiriz zaten canım orda problem yok. ayrıca o kapıdan girince unitelerin bunkerları dövdügü yere baktım 3-4 saniye sürüyor o kadar olacak genius değilim ya, oyunun denyolugu aggro range'i içinde unite varken dmg alan attack verince gidip binaya dalıyor(microya mı zorluyo bu olay nedir mantıgı onu da anlamış değilim, ünite az ötedeyken hadi dalma da dibinde dmg yiyen unite varken binaya dalmak nedir),o ara exp'i işletmem yeni stalkerları basıp rallylemem gerekiyordu ki öle yapmışım. karşıdaki turtlesız terran/zerg/toss olsa o ordu rampayı ezerek çıkardı yukarıya başta verdiğim hasarlar ve fast exp'in getirisi sayesinde. wikipedia turtle :The basic element is avoiding damage while still harassing the enemy. The ultimate goal is usually to avoid defeat, by either delaying the enemy until an assault or counter-attack can be mounted; until more powerful forms of attack, or super weapons can be made available; or used in desperation to delay an inevitable loss in the hopes of recovering or to simply avoid the embarrassment of defeat. liquidpedia turtle: "Turtle" is a term used to describe players who spend most or all of the game defending, as opposed to attacking. Generally, Terran is the race that "turtles" the most given the static nature of many of their units (i.e. Siege Tanks, Turrets, Spider Mines). However, turtling is not exclusive to Terran. Zerg can turtle, usually using Spore/Sunken Colonies, Lurkers, and Defilers with Dark Swarm. Protoss can utilize Cannons, Reavers, and Templar for turtling purposes, among other things. Some players revolve their entire game around turtling and playing passively, but in general it is one of the tactics people use to catch up to an opponent who is ahead in army size.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Çok apm yaptım öyleyse rakipten iyiyim mantelitesinden kurtulun. Sc1'de çok daha fazla apm yapılabilirken 2003 finalisti Alman protoss oyuncusu fisheye 120 apm ile final oynadı bu sc2de ortalama 80 ile 100 apm civarına gelir. Bakın sıradan bir oyuncudan bahsetmiyoruz Wcg dünya şampiyonası finalisti bu adam. Oyun tarzı spamsız ve sadece gerekli şeyleri yapıyordu. Grubunda silent control gibi çok sağlam bir koreliyide pvt'de yenmişti. Özellikle protoss ırkı sc2'dede diğer ırklara göre daha az apm ile oynanabilecek taktik varyasyonlarına sahip. Maça gelirsek bunkerlar satılabildiği için adamın yapması kendi açısından problem değildi. Rampada olan combatta kaçabilecek yeterli zaman varken kaçmamak ve hatta belkide maçı ayakta tutabilecek 2 colossusun dahada öne giderek yok olması hataların en önemlisiydi ki , macro yaparım ölenin yerine yenisi çıkar nasısa öndeyim diye düşünmekte başka bir hata diyebiliriz. Tabi orayı görmediyse birşey diyemem ama colossuların her türlü rampadan clifften kaçabildiğini düşünürsek neden combata devam ettiklerini anlayamadım. Maçın geri kalanında çok ekstrem durumlar olmuyor fakat ben bu maçta terranı op yapan bir ipucuna rastlayamadım. En azından bir protoss oyuncusu olarak bunu diyebilmem için adamdan az hata yapmış olmam lazım ki iyi oynadım ve niye yenemedim diye kendi kendime sorayım.
Sanguin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Replayi bende izledim şimdi. Aslında en başta söylenmesi gerekeni söylemişsin Baal ; "Observer" senin o rampaya gelmeden önceki Terran'ın pozisyonu hic OP falan değil. 1 OBS a adamı maymun ederdin orada. Ne terranda, ne terran oyuncusunda zerre kadar suc yok. Ayrıca forumdan takip ettiğim kadarıyla o cümlelerde sana hiç yakışmamış :)
yildirimokur Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 BaaL said: gece 2000 puanlı diamond terranı peşpeşe 5 kere yen, sonra gel bu sığıra turtle yapsın yenil, delirdim tabiki bende. çıkarken verdim ayarı manner falan bırakmadım :d HAHAHAHAHA gül gül öldüm
BaaL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 ahahah ben de geri sayfadaki yorumlara güldüm baya. ok terran süper oynamış süper yorumlamışsınız :d
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Oymanq said: Çok apm yaptım öyleyse rakipten iyiyim mantelitesinden kurtulun. Sc1'de çok daha fazla apm yapılabilirken 2003 finalisti Alman protoss oyuncusu fisheye 120 apm ile final oynadı bu sc2de ortalama 80 ile 100 apm civarına gelir. Bakın sıradan bir oyuncudan bahsetmiyoruz Wcg dünya şampiyonası finalisti bu adam. Oyun tarzı spamsız ve sadece gerekli şeyleri yapıyordu. Grubunda silent control gibi çok sağlam bir koreliyide pvt'de yenmişti. Özellikle protoss ırkı sc2'dede diğer ırklara göre daha az apm ile oynanabilecek taktik varyasyonlarına sahip. Maça gelirsek bunkerlar satılabildiği için adamın yapması kendi açısından problem değildi. Rampada olan combatta kaçabilecek yeterli zaman varken kaçmamak ve hatta belkide maçı ayakta tutabilecek 2 colossusun dahada öne giderek yok olması hataların en önemlisiydi ki , macro yaparım ölenin yerine yenisi çıkar nasısa öndeyim diye düşünmekte başka bir hata diyebiliriz. Tabi orayı görmediyse birşey diyemem ama colossuların her türlü rampadan clifften kaçabildiğini düşünürsek neden combata devam ettiklerini anlayamadım. Maçın geri kalanında çok ekstrem durumlar olmuyor fakat ben bu maçta terranı op yapan bir ipucuna rastlayamadım. En azından bir protoss oyuncusu olarak bunu diyebilmem için adamdan az hata yapmış olmam lazım ki iyi oynadım ve niye yenemedim diye kendi kendime sorayım. ben de bunları yazacaktım ya. turtle OP demek abukluktur başka birşey değil. turtle yaparak maç kazanılmaz, ha gidip böle dalarsan, combattan 5 stalker kaybedip kaçma şansın varken kaçmazsan, bu tamamen senin hatandır. kendi hatan yüzünden kaybedersen de OP diye ağlayamazsın. bu kadar basit baya ilginç bir post'muş yani bu. OP falan. turtle yapan terran'a işte gidip 4 base alacaksın 15 tane falan production binası olacak, devamlı dalıp yenisini çıkaracaksın. onun senden az base'i olduğu için bi yerde parası biticek illa. başka çözümü yok. maç kazandırma ihtimali sıfıra yakın olan birşeye OP demek harika gerçekten...
huun Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 gitmeyin adamın üstüne. kızgınlıkla hepimiz verebiliriz böyle beyanlar. yeter ki sonradan düzeltme metni hazırlayalım hehe
yildirimokur Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Adama o yenilginin üzerine fazla gitmemek lazımdı aslında.
BaaL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 abi sorunlu musunuz, piskolojik sorunlarınız mı var, algılamak mı istemiyorsunuz, benle mi bi probleminiz var, "forum" kültürü adına bilginiz insanlara muhalefet etmekten mi ibaret nedir ya ? ne yani olayınız anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten. takılıp kalıyorum monitör karşısında ağzım açık şekilde; 1) kendi sığırlığımdan kaybettiğimi söylemişim, o konuda yorumlarınıza gıkım tabiki çıkmıyor 2) turtle oldugunu söylemişim buna itiraz eden olmamalı, bu turtle değil adam hakkıyla oynamış diyen replayi bir daha izlesin,yukarda 2 wikiden verdigim turtle tanımına baksın, adamın neler yaptıgına baksın.hala turtle yapmamış bunker atmak çok iyi beleş iyi güzel, saldırı gelmiyo ortada bişey yokken 15 dakika boyunca bunker arkasında 15 siege tank bekletmek çok mantıklı, saldırmasına gerek yok armysi yok tank bunker viking savunsun gittigi yere kadar kazanmak için çok iyi oyunculuk bu diyen... sc oynamasın bile. 3)ve terran op diyen kim ? terran'ın böyle turtle yapabilmesi op dedim sadece bunu anlamak neden zor yahu. ben toss halimle , veya her hangi bir zerg , 25 vs 45 işçi tek base army basıp 83vs 135 supply savunamaz bunu dedim sadece. 4)terran iyi oynamış falan diyen de gitsin sc oynamasın bir daha, adamın yaptıgı factorylerle bunkerların arkasına sag tıklayıp siege tank basıp çıkan tankları siege moda almaktan ibaret. bunu da başka ırk yapamaz olayım buydu yoksa kim iyi oynamış, yok "apm'm çok iyi nası yenilirim", yok "iyi oynadım benim hakkımdı" gibi davalar yok baştan beri, niye gidip bunlar varmış gibi saçma sapan yazılar yazma geregi görüyosunuz. yok terran op değilmiş vs vs . napıyosunuz abi bi kendinize gelin allahınızı severseniz ya. "mallıgımdan yenildim terran'ın da turtle kabiliyetine sokayım" dan ibaret mesajı nerelere nerele çektiniz ya !? "harbi mal gibi oynamışın" de geç "adam turtle yapmak zorunda elinden gelen bişey yok yavşak yavşak oynamış" de geç "adam turtle harici kazanamazdı senin hatan saldırmak" de geç yani niye forumda bi düşmanlık bi ders verme,hayata bakış açısı değiştirme çabası, bi nefret yuh ya
BaaL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 huun said: gitmeyin adamın üstüne. kızgınlıkla hepimiz verebiliriz böyle beyanlar. olay oydu zaten, nerdrage modunda yazmışım konu "terran op" ,"iyi apm iyi oyuncu olmak demek değil" , "pvt strateji analizi" , "manner nedir analizi" falan nerlere gitti ya benim üzerimde bide. YETER DAĞILIN
TheAlterRealm Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 BaaL said: huun said: gitmeyin adamın üstüne. kızgınlıkla hepimiz verebiliriz böyle beyanlar. olay oydu zaten, nerdrage modunda yazmışım konu "terran op" ,"iyi apm iyi oyuncu olmak demek değil" , "pvt strateji analizi" , "manner nedir analizi" falan nerlere gitti ya benim üzerimde bide. YETER DAĞILIN yanlış anlama ama her 4 yazından 3 ü agresif paticik forumunu sadece birkaç aydır aktif takip etmeme rağmen farkettim bunu.replaye gelince adamdan daha iyi oynamışsın ama 14.dakikada pushlamayıp zealota leg upgr ve blink ubgrade ini yapsan beklesen daha iyi olur gibiydi cünkü adam cc yapınca expe gönderemedi baskı vardı üstünde.hepsi bir yana bu durumun sebebi bana sorarsan marauderin costunun az olması etkisine göre.stalkera göre bence daha iyi ve ucuz.lt terran mapi bna sorarsan orası da ayrı
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 yani diyosun ki terran op. bence de.
Slawn Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 SteelSeries Go4SC2 Cup #51 Auroriela(toss) 1024 kişi arasında son 64'e kalmış.http://www.esl.eu/eu/sc2/go4sc2/cup51/player/4212678/ Karşılaşma Tablosu http://www.esl.eu/eu/#/eu/sc2/go4sc2/cup51/rankings/ R1- vs Topiko(ger - 1214 - toss) R2- vs ShimDt(swe - 923 - zerg) R3- vs Seala(swe - 2202 - zerg) R4- vs CrookeN(ger - 1704 - toss) R5- Lost vs Azi(rus - 1807 - zerg) yeri burası değil ama yazıyım dedim.
tunca Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 oh 4 gündür oynayamıyodum 100 pool birikmiş 6-1 streak yaptım kendime geldim xP
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 O degilde günde 12 pool (2 saatte 1 bonus puandan) birikiyor) son baktığımda 4x12 48 idi?
huun Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 benim 800 falan oldu. varsa kendine güvenen 0'lasın şunu. yoksa yakında ligten düşecem hehe
tunca Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 yuvarlak rakam söyledim 78 falandı galba önceden de kalmış heralde biraz veya tam 4 gün diildir
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 huun ben 0 larım 0 lamasınada diamonddan plata düşersin :D, birde paticikten practice partner arıyorum, mümkünse diamond olsun beni hard ezsin azıcık oyunumu ilerleteyim. bugün 10 oyun attıysam 8 inde cheese denediler baydım.
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 tam diamond league gecerim derken lose streak yemekten bıktım. Zerglerin 2 hathery ile 10 saniyede 90 supply ordu basmasından bıktım, terranlarında keza öyle. yeter ya. burada ayzıyorum practice partner arıyorum plating.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 terran'ın asker basmasında nası bi sorun var onu anlamadım, bina kuruyosun adam basıyosun nesi abartı ki?
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 adma 2 baseden 11 rax calıstırıyor (6 sı reactor) non-stop, 3 baseden 9 gateway + robo zor calıstırılıyor. Üstelik 3 atak 2 armor upgem var, adamdaki tek upg 1 atak. Bundan sonra anlasıldı, ille proxy stargaye yapip oyun süresince bi kenarda voidray biriktiricem adam kombbattaykende o biriktirdigim voidraylerle giricem, baska türlü olmuyor.
Öne çıkan mesajlar