Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zıpkınla dalış

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

nası ya, tüpsüzmü dalıyosunuz anlamadım ben.

tüpsüz 7-8 metreye iniyosun ağrınza bıcak, nişan alıyosun balık avlıyosun sonra zıpkını cekip cıkıyosun?

fantastikmiş. bildiğin conan

abi abso'yu bilmiyorum da kanuni conanımsı sayılır.. tek elle boynunu kırar bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Bicak gibi aletlerin etkileri cok fazla, ornegin zipkin gider kayaya sikisir cikaramassiniz ipini kesmeniz gerekir, allah gostermesin misina ag gibi atil nesnelere dolanirsiniz, kiyiya cikar baligi temizler yersiniz :) , emniyet balonu icin gerekli ip dugum olur kesersiniz , kayadan midye cikarir limonla bir guzel yersiniz, vs de vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Bicak gibi aletlerin etkileri cok fazla, ornegin zikin gider kayaya siksir cikaramassiniz ipini kesmeniz gerekir, allah gostermesin misina ag gibi atil nesnelere dolanirsiniz, kiyiya cikar baligi temizler yersiniz :) c, emniyet balonu icin gerekli ip dugum olur kesersiniz , kayadan midye cikarir limonla bir guzel yersiniz, vs de vs.

B)-
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

Kanuni said:

Tuple yasak bu avcilik dali. 25-30 larda yatan arkadaslarim vardi. Yatip baligin kendilerine gelmesini beklerler ki en etkili yontemlerden birisi zipkinla avcilikta.
oha lan bende kendi kendime ne nefesim var lan diyodum.bunun eğitimini felanmı alıyorlar?

abi o derinlikte yatma işi tüple yapılıyor işte
o yüzden yasak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüple dalış olmadığı için çıkmak da rahat tabi. Ama uzun süre yatmak da zordur be abi. Gerçi kalp durdurma meditasyonları falan filan var, bildiğim kadarıyla.

Ama üpsüz dalış çok fena diyorlar beyin sağlığı açısından. Hatta burda kendisi ve oğulları dalgıç olan bi adam var. Gerçi oğulları tüplü dalış yapıyor. Çapa bağlıyor pervaneden halat kesiyor falan. Ama babaları tüpsüz dalarmış, çok pis hafıza soruları var şu an. Bilmiyorum ona bağlı mı sadece ama, adam pazardan domates alıp kahvede domatesi satıyor kendi bahçesindenmiş gibi. Farkında değil naptığının. Ara sıra oluyo gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilemiyorum ilerdeki sorunlari ama bahsettigim adamlar zipkinla avcilik yarislarina katilan tiplerdendi, arti wikiden baktim 60-70 lere inenler varmis, ne avliyorlarsa artik, zaten bu amcamlar daliyor vuruyor birakiyor alet edevati sonra tekneden baligi ipteki balonla yorulana kadar izleyip cikariyorlar, kano kadar akya vurmus adamin fotosunu gormustum kusadasinda. Mumkun degil zaten cikarman o hayvani anca zipkina bagli ip ve sisme balon, sonrada catlasin balik. Dunya rekoru 500 kg lik bir orfosmu hani baligimi neydi ben dalarken.
Sosyal ağlarda paylaş

30 metreye kadar rahat rahat dalıp orda 40 saniye falan agaşona yatanların youtubeda videoları dolu var. Agaşon taktigi kayanın arkasına saklanıp kıpırdamadan balıgın gelmesini beklemek.

Bu video mesela a.ık denizde yemleiyip büyük balık avlıyorlar. Riskli yanı köpekbalığı falanda gelebiliyor.

Bunda da baya bi derine gitmiş abim :P

Buda Turkiye sularından bişi. Dipte kalma süresi ve derinlik sağlam :P

Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Cuce said:

nası ya, tüpsüzmü dalıyosunuz anlamadım ben.

tüpsüz 7-8 metreye iniyosun ağrınza bıcak, nişan alıyosun balık avlıyosun sonra zıpkını cekip cıkıyosun?

fantastikmiş. bildiğin conan

abi abso'yu bilmiyorum da kanuni conanımsı sayılır.. tek elle boynunu kırar bence..

ahaa hakkatten spor bolumundeki basligi gorunce benimde aklima conan geldi ilk :D
Sosyal ağlarda paylaş

selam
bir süredir static apnea çalışıyordum dynamic apnea ve serbest dalış yapıyordum ztn
bu yaz bir de zıpkın kattım işin içine ancak çalıştığım için gece fenerle dalış yapıyorduk biliyorum çok yasak ama en azından kaya balığına fln sıkmıyorum ve yarım kilodan aşağı balığa taş altında bile sıkmıyorum.
http://www.jakboeno.com/sualti_avciligi.html
burda faydalı bilgiler fln var.
buarada yakayasub zıpkınları şiddetle tavsiye ederim.
yeni başladım ama her gün dalış yaptığım için yardımcı olabileceğim konular olabilir.
taş altı ve agaşonda epey ilerledim sanırım.
akyalar da gelmeye başladı buarada.
hatay tarafında dalan varsa güzel meralar biliyorum, bokunu çıkarmamak kaydıyla paylaşabilirim.

şuan dalış takımım 4-6kg ağırlık 15m derinlik için 75 lik yakayasub (hem taş altı hem agaşon için) toshiba fener apnea palet maske şnornel elbise vs.
dynamic apnea sürem de 1.20 civarı ama bazen tam çıkarken paletim kadar lagosun peşine tekrar iniyorum, oluyor 1.50
hiperventilasyon hakkında epey araştırın derim yeni başlayanlara

bir de:
http://i374.photobucket.com/albums/oo187/brett_lorenz/spearfishingcozgolffagots.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

egedemi daliyor nedir, mirisindan levregine cipradan sargoz karagoze, :)

ilk vurdugu miriyida kor bile vurabilir o derece safdir kendisi, ciprayi kaya altinda suru ile kistirirsaniz teker teker hepsini alabiliyorsunuz cok enteresandir, yuzerken vurmak oldukca zor ancak kaya altinda 10-15 tanesi bir arada bulursaniz bir tane vurdum gerisi kacmistir demeyin gene inin hepsi orada teker teker hepsini aliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim neslin sansizligi eski baliklarin kalmamis olmasi maalesef. dedem anlatirdi kusadasinda parmak kalinliginda misinalari kopartan orfoslar varmis vs.

4 sene once sismankene tayland gezisinde buldugum zipkinla maceram sonrasi :)

kayniyor oralar birde insandan korkmuyorlar zaten, ha urkmuyorlar ama bir ara 3 metrede kucuk bir magaraya bakayim dedim, icimden de buralarda tam kopekbaligi yuvasi gibi masallah dedim demeye icerden cikti 3 tane kopekbaligi , altimda daire cizmeye basladilar klasik aha o an dedim besin zincirinde kucuk olmak bu sekilde yusuflamak demek herhalde. odum bokum bir oldu ne yapacagimi sasirdim , allahtan saldirgan olmayan tur oralarda, yampiri yampiri nasil kactigimi bir ben bilir, denizin idrar katsayisini nasil arttirdigimi baliklar bilir. enfes an ama olmasin bir daha.

http://img26.imageshack.us/img26/9870/jpegimage44881537.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/7034/jpegimage45098641.jpg

http://img28.imageshack.us/img28/3775/jpegimage45101269.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

abi deniz demeyin bana :( o kadar guzel bir yer ki phi phi adasina gittik direk sadece deniz ve adaciklar enfes. nasil mavi nasil yesil, koya cikiyorsun maymun karsiliyor denize iniyorsun kopekbaligi :P, videolar var 100lerce kucuk balik yem atiyorsun senin yaninda geliyorlar yiyorlar senide arada isiriyorlar.

kizildenize de daldim ben orasi ile yarisir o derece guzel ama cok sicak suyu taylandin en azindan yaz mevsiminde. disarisi zaten 50 derece nerde ise. kizildenizde gordugum aslanbaligi da favori guzelligimdir deniz aleminde.

ikinci resimdeki silverfish denen bir sey oralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...