Law Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Şimdi yüksek lisans tez çalışması yapmış olanlarınız varsa azcık yorumlarını bekliyorum. Şimdi insan hakları ve türkiye ile ilgili bir tez yazacağım diyelim işte türkiye ne zaman kabul etti bunun souçları ne oldu, ihlaller yapılıyormu vs gibi. her türli öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şuna dikkat et buna dikkat et gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 insan haklari ve turkiye dersen malzemen cok bol olur lan, tez degil heri potter gibi 7 tane kitap yazarsin azicik arastirmayla adsfsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Aynen öyle herhalde ilk sıralardayız ihlaller konusunda :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 AB uyesi ulkeler ve aday ulkeler arasinda bakinca rekor turkiyenin olmali (sirbistan kapisabilir bi turkiye ile) global bakinca ama best korea, burma ve libya birinciligi kimseye birakmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Şimdi orda o avrupa insan hakları beyannamesini kim imzalamış ise ancak o üye ülkeler açısından bakabiliriz. Türkiye'de taraf hatta AHİM i de tanıyor hatta iç hukuk yolları tükenince oraya başvurulabiliyor. Rekor Türkiyede açık ara önde :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Okulunu, bölümünü vs bilmiyorum ama konunun biraz daha spesifik olmasını isteyebilirler diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 law lisansı fln bırak gel benim avukatım ol :) alalım şu okulu aşağa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 tez nedir? aklında bir soru vardır ve o sorunun cevabını aramandır ki o cevabı ararken akademik bir araştırmaya girersin. bazı tezler vardır, jüriden geçmiştir ama tez sahibinin akıntı yaptığı yerleri tezden çıkarınca tezi yazan kişinin bir sayfa kendi görüşü ya vardır ya yoktur şimdi kjimi hoca bu duruma tamam der tezi yazarsın biter ama kimi hoca gerçekten kıldır ve "bu olmamış bir daha yaz" der ama genl kanı şudur "en iyi tez bitmiş yezdir" yani eğer senin tezin literatürde büyük bir yer alacak bir araştırma değilse oaliblecek en basit ve kolay konuyu seç demektir.. sonucnda akademik bir kariyer yapacaksan zaten doktora ve sonrasında yazacağın makaleler ve diğer çalışmalarla gerekli katkıyı yapacaksın demektir tl; dr take it easy mon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Tezi diğer akademik araştırma ve dökümlerden ayıran en önemli özellik, sayısal sözel verilerden sonra oluşan bilgiyi işleyip bir sonuca varman gerek. Yani objektif verilerle subjektif bir yorum yapabilmen gerek. Tezin sonucu her zaman mutlu son da olmayabilir fakat sonuç olarak araştırmadan öte gitmezsen orada çuvallarsın. Her zaman kendi çıkarımların ve yorumlarınla bitirmelisin. özet: tez bilgi yorumlamasıdır. edit: lan bunu biliyosundur heralde galiba konuyla ilgili bişey sordun sen o konuda bi bilgim yok euhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 2gün önce bir dostumla konuşuyordum, kendisinin bir arkadaşından bahsetti işte "bilmem ne ülkesinde 18.yy'de başlayan ulusal kimlik kavramı" diye bir tez yazmak istiyormuş.. adam gidiyor bu konuda araştırma yapan bi amca ile temasa geçiyor. adam da demiş, "bilmem ne ülkesinde 18.yy'de başlayan ulusal kimlik kavramı" diye tez konusu olmaz, kitap konusu olur. yazarsın 3-4sene boyunca, dersin yemeklerde de böyle değişiklik oldu, çocukların söylediği şarkılar ise böyle değişti. lol" gülmüş tabii adam.. her neyse konuşurken şöle bişi de demiş "bilmem ne ülkesinde 18.yy'de başlayan ulusal kimlik kavramının dış politika üzerindeki etkisi dersen tez konusu olur, tez ufak bir parçayı detaylıca inceleyip bu parça hakkında sonuca varabilmektir" sanırım duyduğum en basitleştirilmiş ve anlaşılır tez tanımıdır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 "integration on manifolds" çalış ay kendi tezimle karıştırdım pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 hemen yık işini milletin üzerine! çogayıpladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 yeaa azcık okusa anlatsa nolcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 sonra izzet altın meşe dönmüş ve; "ama onu anlayabilmek için 16senelik eğitim gereklidir evlat" demiş... hep beraber gökyüzündeki yıldızlara bakıp ağlamışlar. bir ibret hikayesinin daha sonuna geldik sayın seyirciler. esen kalın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 abi bide her tezde daha önce bulunmamış bişiyi bulmak gerekli değil mi? 18.yy da izzet altınmeşe şarkılarının avrupa'ya etkisi diye bi araştırmaya cevap varsa, onla ilgili tez yazılabilir mi yeniden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Yuksek lisans tezi orjinallik icermelidir ancak doktora tezi gibi yeni bir yontem veya teori olusturmak ya da bilinen bir teoriyi daha once uygulanmayan bir ortamda test etmek gerekmez illa ki. Yuksek lisans tezinde asil istenen konunla ilgili yazilmis tum literature u okumak, anlamak, karsit ve paralel fikirleri yuksek bir standardda tartismak ve bunlarin uzerinden bir sonuca varmaktir. Mesela TR de insan haklari ve ihlalleri ile ilgili yazilmis yuzlerce dokuman vardir elbet ama yuksek lisans tezi icin fazla genis bir konu bence. Tez supervisorun seni uyaracaktir zaten bu konuda. 'TR'de insan haklari ihlallerinin x uzerine etkisi/sonuclari' gibi bir konu daha makul yuksek lisans tezi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Uzun zaman oldu buraya bakmayalı yorumlar için teşekkür ederim. Tezi ben yazmayacağım da bir arkadaşa yardım mahiyetinde sorayım dedim. Şimdi tez konusunda anladığım kadarıyla bir soru üzerinden gidilmeli ve ona cevap verilmeli. Mesela insan hakları ihlalleri türkiyede var mı yok mu gibisinden. Çeşitli kaynakalr vs araştırılmalı diğer ülkelerden örnek verilmeli ve tez sonunda Türkiyede işte insan hakları ihlalleri oluyor vs gibi bir sonuca varılmalı yani çok kabaca bu. Konu hakkında elbette daha spesifik olunmalı o konuda haklısınız. Bilgi de yüksek lisans tezi yapıyor arkadaş, bu arada doktora ve devamı için yüksel lisansın tezli olması lazım diyr biliyorum fakay yine bilgi üni. de doktora programıda açılmış ve projeli yüksek lisanslarıda kabul ediyorlarmış. Ama sadece bu bilgiye özel bir durum galiba benim bildiğim yüksek lisansın tezli olması lazım doktoraya devam edebilmek için yanılıyorsam düzeltin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 abi insan haklari ve turkiye diye yuksek lisans tezi mi our ya ilk okul odevi gibi biraz detay ver abi benim mesela konum super yuk trenlerinde kontrol ve sinyalizasyon otomasyonu normal tren olmaz yuk treni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Yok ben konudan ziyade yöntemi soruyorum hani izlenmesi gereken yöntem açısından zaten oldukça güzel cevaplar vermişsiniz sağolun, konuyu zaten kendi seçecek danışmanı ile irtibatta kalarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Yontem icin en guzeli bu konuya benzer tezler ve makaleler okumaktir. Okulun kutuphanesinde onceki ogrencilerin tezlerini okuyabilir, yine okulun uye oldugu elektronik databaselerde makaleler okuyabilir. Hatta bunu su an bile yapiyor olmasi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar