Seele Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Tekrar okula basladim yüksek lisans icin. Simdi önümde iki secenek var. Birincisi ikinci yabanci dili almican.(ikinci yabanci dil Latince) Böylece sadece daha önce mezun oldugum bölümde yüksek lisans yapabilicem yani "Computer Science". Benim su anda yapmak istedigim de bu. Lakin ikinci dili yani Laticeyi alirsam bi sene fazla okuyup istedigim üniye girip istedigim bölümü secebiliyorum. Doktor avukat vs vs ne istersem. Latince haftada 4 saat + 2 saat exercise. Latince nasil bir dildir zormudur?. hafta 6 saat benim icin fazla hem okuyorum hem calisiyorum ve gece 11'de okuldan eve geldigimi düsünürsek. Yoksa "birahhh salla latinceyi normal git kendi bölümünden devam et" dersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 latince zordur. bir sene gormustum lisede aci cekmistim derslerde. belki hocanin da etkisi vardir ama latince genel olarak da zordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 O kadar da zor değil, çok katı sadece. Bir sürü kural öğrenmen lazım. Bir sürü de kurala aykırılık vardır, ezbelenirler. Zor değil dedim ama, hafızan iyi değilse zor. Dili günlük hayatta kullanmak mümkün değil ne de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 yazıldığı gibi okunuyor abi daha güzel ne olabilir bir dil için sdf fransızca gibi q9ueıdjqwdhuıaoscdjnx yazıp kö okumuyosun bir de fiil çekiminden çok nesnelere eklenen falan iyelik ekleri vs zor gelmişti bana ( o daha kuralsız gibi). ayrıca nesne, fiil vs gibi cümle elemanlarının yeri her zaman tam belli değil ve bazen neyin nesne neyin özne olduğunu falan contextten çıkarman gerekebiliyorsun. amma velakin bölüm değiştirmek istiyorsan git yap yani hayatının geri kalanında yapcağın mesleği kazanmak için bi latince öğrenemiyosun anlını karışla. bi de latince ve istediğin bölüm ne alaka lan? yüksek lisansı romada mı yapcan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 e istediğin oymuş zaten niye sordun ki latinceyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Şimdi hangi ülkede okuyorsun bilmiyorum ama okuduğun yerde bilgisayar bilimleri bitirdikten sonra latince öğrenip tıp doktoru olabiliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 fede said: e istediğin oymuş zaten niye sordun ki latinceyi hani daha sonra tamam bilgisayar bölümünden devam edecektim ama simdi baska bir sey olmak istiyorum keske zamaninda Latince alsaydim dememek icin. Dün ilk dersti hoca 1. semesterde latince almayan daha sonra kesin cakar dedi (normalde 3. semesterden sonra mecburi) inandim kadina cokta kolay degil. Türkceye benzeyen bir cok yönü var zamaninda derlerdi Atatürk herseyi latinceden aldi diye dogruymus. Simdilik Latince almaya karar verdim ilerde bayarsa birakirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 deadwoll said: Şimdi hangi ülkede okuyorsun bilmiyorum ama okuduğun yerde bilgisayar bilimleri bitirdikten sonra latince öğrenip tıp doktoru olabiliyor musun? bilgisayar bilimleri bitirdikten sonra degil baslamadan önce latince alip tip okuyabiliyorsun önce birini bitereyim sonra digerine ziplarim dersen 10 sene üni okursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Al latince madem, çalışmaktan zarar gelmez :P Hiç birşey beceremesen ileride pulvis et umbra sumus falan dersin hava atarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar