Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • Admin
son fotoda cunku herhangi bir drama yok.

guzel mi guzel bir sahil kasabasi var. detayli baktikca daha da kendini gosteriyor. diger cogu fotodaki "fine art" etkisi sayilabilecek uzun pozlama teknigi yok. hdr yapmadim. saturayion derken gercek anlamda saturation eklemedim hic. vibrance +10 civarinda.

lakin bilimum filtre eklentileri ile zaten orada olmasi gereken renkleri ayri ayri kuvvetlendirdim.

ha fotograf gun ortasinda cekilmisti. o nedenle gunes tepede olunca zengin renkler elde edememenin onune gecebilmek icin gunes sanki saat 5-6 gunesi gibi kafamda tasarlayip ne sekilde tonlar olmasi gerekir odakli calistim. bol bol dengelemek icin orijinal hali ve editlenmis hali arasinda layerlar uzerinden gidip mask attim.

gonul isterdi ki cektigim klise saat 5 den sonra da acik olsun ki tepeye cikip gunbatimi cekebileyim. (gerci klise guvenligi ile konustum, tekrar bu kasabaya gelirsem numarasini verdi, arayip kliseyi kendime ozel olarak actiricam ve gun batimi cekmek icin tepeye cikicam. ucretsiz izin vericek.) hehe

cektigim fotolari raw formatta kamera ekraninda gostermem yetti bu izin icin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Admin
insanlari sadece sola veya saga almak veya daha ortalayip almak tamamen farkli anlamlar katiyor.

bu fotoda ben daha cok:

sisli havada gorusun dusmesi, havanin sogumasi ve park gibi issiz bir yerde sabahin korunde pek fazla insan yokken yururken pesinden geleni gorememenin ve insana verdigi urpertirici ve depresif havanin fotograf karesi olarak kayit edilmesi bla bla temali bir sey cekmek istemistim.

guzergah falan hosuma gidince bisikleti koydum kenara, yere egildim, istedigim sahne olussun diye sabahin korunde aptal gibi sort-sweatshirt cikip usuye usuye bekledim boyle.

derken 20 dk sonra denk geldim cektim fotografi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
sirf calmayi engellemek gibi bir gayem olsa rahatlikla silinebilecek sekilde koymam ki.

imzanin bir olayi da, fotolarin kimin tarafindan cekildigini gostermek icin bir nevi "marketing" acisindan faydali olmasi.

bazi cok iyi isim yapmis ve kendine has tarzi olan fotografcilar mesela kullanmazlar, ihtiyaclari da yok zaten. ki genelde cektikleri fotografi satarak para kazanmiyorlar. onlar icin tamamen fotolarinin cok paylasilmasi ve kullanilmasi onemli.

diger fotografcilarin buyuk bir kismi da kendilerini tanitmak icin ugrasirken bir yandan da musteriye yol gostermek ve izinsiz kullanimini onleme amacli watermark koyuyorlar.

ha inanilmaz cirkin sekilde yapanlar da var. dogruya dogru. genel olarak da tabi ki de watermarksiz bir foto hereksin gozune daha guzel gozukecektir.

ama mesela aldiginiz giyside, elektronik esyada, arabada vb marka yazmamasi gibi bir sey bu. ben hem kendimi tanitmak hem de para kazanma amacli cekiyorum fotograflari. tabi ki de sanatsal yonu de var. is boyle olunca, watermark koymadan piyasaya vermek, marka basmadan urunleri satmak gibi.

(bazen de trolluyor musunuz yoksa hakikaten bilincli mi diyorsunuz anlamakta zorlaniyorum acikcasi. )
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...