Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Gunese karsi uzun pozlama yaparken zaten 10 stop nd filtre kullaniyorum. Genelde 2 dakikayi gecmiyor. 1-2 saat acik kalsa o zaman sensor de sorun yaratabilir. En son fotograf ise gun batimi sirasinda cekildi. Gunes epey dusuk aci ile geliyor sag taraftan ve agac bloke ediyor zaten. Ayrica yine o pozda da 10 stop nd filtre vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 ben de alacam 10 stop nd ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 bir tane de kizimin fotografi olsun albumde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 wow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 hangi lensle çektin onu? çok güzel olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 70-300 VR 240mm f5.3 ISO800 1/500sec dizimin uzerine cokup, 6 metre kadar mesafeden cektim. uzaktan cekip 240mm e zoomlayinca da arka plan daha da yaklasip buyuyor ve ayrica bokeh etkisi daha hos oluyor. bu lensin fiyati falan cok makul ama iyi fotograf cekebilmek icin epey bir alismak gerek. sabah aksam kullandigim bir lens olmadi ama ortalama 1,5 yil kadar pratik yapip da istedigim sonuclari almaya basladim diyebilirim. ilk kullandigim 3 ay icinde foto cektigim an oha super diyip eve gittigimde bu ne lan suratimla hayal kirikligi yasadigim gunler geldi aklima... :) bu arada bu fotoyu cektigimde 20 tane falan cektim ama istedigim herseyin bir arada ortaya ciktigi foto bu oldu. pek cok etken rol oynuyor tabi yani 2 saat bekleyip de duzgun isik alamayabilirdim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 gönlüm 70-200 f2.8 de ama çok pahalı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Bu fotografi mesela 70-300 VR ile tripodsuz cektim. kenko extension tube taktim ve macro lens olarak kullandim. Focal Length 145mm Shutter Speed 1/200 sec Aperture f/8 ISO/Film 800 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Dyna bir şey soracağım, B/W fotolarındaki gümüşi tonu nasıl yapıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Olay kontrast yaratmakta. Duruma göre de birçok da yöntemi var; nd filtre olur, flaş olur, bildiğin HDR'ı siyah-beyaz yaparsın olur, polarize filtreyle olur, düşük açıyla gelen ışıkla olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 pek cok asamadan gecince olusuyor. dogrudan da elde edebilirim ama o zaman da pek detaylar on plana cikmaz. o nedenle: oncelikle dogal bir white balance cekip sonrasinda siyah beyaz gecis yapip renkleri teker teker ayarliyorum. Genellikle renklerin hepsini b&w sirasinda acarsan o tonlarda bir sonuc elde ediyorsun. tabi bu islem sonrasi ise cok duz bir foto elde edersin yani asiri bayik ve silik gorunur. onu onlemek icin de highlight i cok abartmadan ve karanlikta fazla detay birakmadan duzgun bir curve lazim. clarity de cok ise yariyor bu noktada. ayrica b&w cektikten sonra white balance ile oynayip daha etkili bir aralik bulmayi da seviyorum. fotografa farkli bir hava katiyor. gun batimi, gun dogusu, gunes tam tepedeyken veya karanlikta iken cekilmis her fotografta farkli etki olusuyor. ayrica fotografta beton, demir, gokyuzu ve isik parlamasi gibi seyler var ve on planda ise o etki daha da bariz oluyor. %80 lightroom kullanip bazi fotolarda LR uzerine PS atiyorum. silver efex ise cok cok nadiren kullandigim bir program. bazen de HDR yaparken sekerci dukkani gibi olursa hemen BW ceviirp oyle de deneyip uzerinden tekrar photoshop ile geciyorum fotografin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 bilgiler için sağol, uğraşayım ben de bi ara. mesela benim son koydugum fotoda oyle bi efekt vermek istedim ama beceremedim. sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 sdf tabii dyna'nın bahsettiği tekniklerin hemen hepsi de arzulanan kontrastı sağlamak üstüne hep. O değil de bu aralar çok konuşup az foto ile takılır oldum hiç hoş değil. Sadece iş için foto çekmekle olmuyo yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 evden cikamadigim bir kac gun icinde bahcemde azcik macronun dibine vurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Fotograf tokina nin 11-16mm f2.8 dx genis aci lensini fx kameraya takmak neticesinde 11mm de cekim yapinca boyle bir vignetting etkisine magruz kaldi. ayrica ek halka seklindeki vignetting de lense takili olan 10stop nd filtrenin etkisi. Gayet hosuma gitti. Lightroom da bir kac islem sonrasi hazir hale geldi. Shutter Speed:9 second Aperture:F/16.0 Focal Length:11 mm ISO Speed:100 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 adam deneysel takılmaya başladı iyi mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 heh ya cok ilginc oldu bu evde footlara bakiyorum. odaya bir anda kayin valide girdi. neyse sakincali bisiler bakmiyodum en azindan. sonra fotoyu gordu oo cok guzel falan gazladi, derken esim geldi o da guzelmis dedi. ben cektikten sonra az duzenleyip, hmm salla gitsin diyip hdd de birakmistim. gazi alinca yukledim facebook, deviantart ve 500px e. nerede ise en cok begenilen fotolarimdan bir tanesi olacak. meger guzelmis foto da ben gec uyandim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Fotografta sanki Void aksam uzeri ulti atmis ama balanar 4 saniye sonra voidi cayin yanina aksam simidi yapacak gibi bekliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2013 9 sn ve bulutların hızı muhtesem :) Eline saglık harika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Tesekkurler. Natural History Museum ile devam edelim. TR'deki olaylara kafayi cok takip foto cekmeyi bir kenara koydugumdan beri yukledigim foto sayisi azaldi son 1 aydir. Gecen gun yigenim geldi Londra'ya. Muze gezisi yaptirdik. Gitmisken de foto cekmezsem olmaz diyip kamerayi cantamin ustune sabitleyerek ve kompozisyon kurallarini bozarak (ki yerinde yapildiginda cok severim) tek kare NHM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 DynamicK said: Tesekkurler. Natural History Museum ile devam edelim. TR'deki olaylara kafayi cok takip foto cekmeyi bir kenara koydugumdan beri yukledigim foto sayisi azaldi son 1 aydir. Gecen gun yigenim geldi Londra'ya. Muze gezisi yaptirdik. Gitmisken de foto cekmezsem olmaz diyip kamerayi cantamin ustune sabitleyerek ve kompozisyon kurallarini bozarak (ki yerinde yapildiginda cok severim) tek kare NHM 10/10 Inan araba resimleri çeksene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 gerçek mi bu resim oha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Araba cekimlerine henuz baslamadim ama ilerde kesin yaparim. Bu arada biraz once cider iciyordum, kayin validem odaya geldi karpuz getirdi. Tabagi masama koyucam derken cider bardagini devirdi ve kamera lens cider'a boguldu. saglam bir ter attim sonrasinda streste. sildim butun aletleri umarim sorun cikmaz. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 DynamicK said: Arabaya cekimlerine henuz baslamadim ama ilerde kesin yaparim. Bu arada biraz once cider iciyordum, kayin validem odaya geldi karpuz getirdi. Tabagi masama koyucam derken cider bardagini devirdi ve kamera lens cider'a boguldu. saglam bir ter attim sonrasinda streste. sildim butun aletleri umarim sorun cikmaz. :/ Olm kayınvalide evde beslenir mi ya hata ya bahçeye kulube yaptır yada bakım evine ver ahahaha baştan fail. Oto resimlerini 4 gozle bekliyorum. Ustelik oralarda cok guzel araclar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 saftim kaydi ya cumle dahi kuramamisim, "arabaya cekimleri" demisim... ya gozumun onunde, 1 yil sabah aksam calisip aldigim kamera boyle eridi resmen. sigortalatmam lazim en acilinden. kameraya cider dokulurse bir sey olur mu sorusuna cevap da yok internette. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar