Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Gunese karsi uzun pozlama yaparken zaten 10 stop nd filtre kullaniyorum. Genelde 2 dakikayi gecmiyor. 1-2 saat acik kalsa o zaman sensor de sorun yaratabilir.

En son fotograf ise gun batimi sirasinda cekildi. Gunes epey dusuk aci ile geliyor sag taraftan ve agac bloke ediyor zaten. Ayrica yine o pozda da 10 stop nd filtre vardi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
70-300 VR

240mm
f5.3
ISO800
1/500sec

dizimin uzerine cokup, 6 metre kadar mesafeden cektim.

uzaktan cekip 240mm e zoomlayinca da arka plan daha da yaklasip buyuyor ve ayrica bokeh etkisi daha hos oluyor.

bu lensin fiyati falan cok makul ama iyi fotograf cekebilmek icin epey bir alismak gerek. sabah aksam kullandigim bir lens olmadi ama ortalama 1,5 yil kadar pratik yapip da istedigim sonuclari almaya basladim diyebilirim. ilk kullandigim 3 ay icinde foto cektigim an oha super diyip eve gittigimde bu ne lan suratimla hayal kirikligi yasadigim gunler geldi aklima... :)

bu arada bu fotoyu cektigimde 20 tane falan cektim ama istedigim herseyin bir arada ortaya ciktigi foto bu oldu. pek cok etken rol oynuyor tabi yani 2 saat bekleyip de duzgun isik alamayabilirdim de.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin
pek cok asamadan gecince olusuyor.

dogrudan da elde edebilirim ama o zaman da pek detaylar on plana cikmaz. o nedenle:

oncelikle dogal bir white balance cekip sonrasinda siyah beyaz gecis yapip renkleri teker teker ayarliyorum. Genellikle renklerin hepsini b&w sirasinda acarsan o tonlarda bir sonuc elde ediyorsun. tabi bu islem sonrasi ise cok duz bir foto elde edersin yani asiri bayik ve silik gorunur.

onu onlemek icin de highlight i cok abartmadan ve karanlikta fazla detay birakmadan duzgun bir curve lazim.

clarity de cok ise yariyor bu noktada.

ayrica b&w cektikten sonra white balance ile oynayip daha etkili bir aralik bulmayi da seviyorum. fotografa farkli bir hava katiyor.

gun batimi, gun dogusu, gunes tam tepedeyken veya karanlikta iken cekilmis her fotografta farkli etki olusuyor.

ayrica fotografta beton, demir, gokyuzu ve isik parlamasi gibi seyler var ve on planda ise o etki daha da bariz oluyor.

%80 lightroom kullanip bazi fotolarda LR uzerine PS atiyorum.

silver efex ise cok cok nadiren kullandigim bir program.

bazen de HDR yaparken sekerci dukkani gibi olursa hemen BW ceviirp oyle de deneyip uzerinden tekrar photoshop ile geciyorum fotografin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Admin

Fotograf tokina nin 11-16mm f2.8 dx genis aci lensini fx kameraya takmak neticesinde 11mm de cekim yapinca boyle bir vignetting etkisine magruz kaldi. ayrica ek halka seklindeki vignetting de lense takili olan 10stop nd filtrenin etkisi.

Gayet hosuma gitti. Lightroom da bir kac islem sonrasi hazir hale geldi.

Shutter Speed:9 second
Aperture:F/16.0
Focal Length:11 mm
ISO Speed:100
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
heh ya cok ilginc oldu bu

evde footlara bakiyorum. odaya bir anda kayin valide girdi. neyse sakincali bisiler bakmiyodum en azindan.

sonra fotoyu gordu oo cok guzel falan gazladi, derken esim geldi o da guzelmis dedi.

ben cektikten sonra az duzenleyip, hmm salla gitsin diyip hdd de birakmistim.

gazi alinca yukledim facebook, deviantart ve 500px e. nerede ise en cok begenilen fotolarimdan bir tanesi olacak. meger guzelmis foto da ben gec uyandim :p
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin

Tesekkurler.

Natural History Museum ile devam edelim. TR'deki olaylara kafayi cok takip foto cekmeyi bir kenara koydugumdan beri yukledigim foto sayisi azaldi son 1 aydir. Gecen gun yigenim geldi Londra'ya. Muze gezisi yaptirdik. Gitmisken de foto cekmezsem olmaz diyip kamerayi cantamin ustune sabitleyerek ve kompozisyon kurallarini bozarak (ki yerinde yapildiginda cok severim) tek kare NHM

Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Tesekkurler.

Natural History Museum ile devam edelim. TR'deki olaylara kafayi cok takip foto cekmeyi bir kenara koydugumdan beri yukledigim foto sayisi azaldi son 1 aydir. Gecen gun yigenim geldi Londra'ya. Muze gezisi yaptirdik. Gitmisken de foto cekmezsem olmaz diyip kamerayi cantamin ustune sabitleyerek ve kompozisyon kurallarini bozarak (ki yerinde yapildiginda cok severim) tek kare NHM

10/10

Inan araba resimleri çeksene :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Araba cekimlerine henuz baslamadim ama ilerde kesin yaparim.

Bu arada biraz once cider iciyordum, kayin validem odaya geldi karpuz getirdi. Tabagi masama koyucam derken cider bardagini devirdi ve kamera lens cider'a boguldu. saglam bir ter attim sonrasinda streste. sildim butun aletleri umarim sorun cikmaz. :/
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Arabaya cekimlerine henuz baslamadim ama ilerde kesin yaparim.

Bu arada biraz once cider iciyordum, kayin validem odaya geldi karpuz getirdi. Tabagi masama koyucam derken cider bardagini devirdi ve kamera lens cider'a boguldu. saglam bir ter attim sonrasinda streste. sildim butun aletleri umarim sorun cikmaz. :/

Olm kayınvalide evde beslenir mi ya hata ya bahçeye kulube yaptır yada bakım evine ver ahahaha baştan fail.

Oto resimlerini 4 gozle bekliyorum. Ustelik oralarda cok guzel araclar var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...