Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin

Ben de çektiğim bazı fotoğrafları burada paylaşayım. Zamanla fırsat buldukça ekleme yaparım zira çok fotoğraf var.

1- Golden Jubilee Bridge:
Londra'da thames nehri kuzeyinden London Eye tarafına geçerken gün batımına denk geldim. Binaların üstünden doğru parlayan güneşin son ışıkları köprü üstünde de hoş bir yansıma meydana getirdi.

2- Bu fotoğrafı evde çektim. Misafirliğe gittiğimiz bir arkadaşın evinde kameramla oynarken duvar rengi ile çiçeklerin renginin uyumu hoşuma gitti.

3- Oturduğum bölgedeki parkın en tepesinde güzel bir gölet var. Gün batımında oluşan sıcak renkler ile ağacın yansıması hoş bir görüntü oluşturdu. Lens seçimim pek iyi değildi zira o an 50mm vardı yanımda. Geniş açılı bir lens olsa idi çok daha güzel bir kompozisyon olabilirdi ki baya bir kesime uğradı foto 50mm ile. Yine de hoşuma giden bir fotoğrafım.

4- Farklı bir açıdan gece çekilmiş London Eye fotoğrafı. London Eye arkasında çocuk parkı var ve sürekli aynı açıdan çekmektense farklı bir bölgeden pozlama yapmayı denemek daima iyidir ;)

5- Bu çok klasik bir London Eye fotosu. Fotoyu çekmemdeki amaç GoLondra sitem için banner oluşturma amaçlı idi.

6- Tower Bridge fotosu. Tekne ile Londra Thames nehri turu yapıyorduk. Hareket halindeki tekneden gece tahminim 22:30 civarı çektim. Işık kaynakları limitli olsada köprünün aydınlatması yeterli oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
1,4 ve 5 hdr
lakin hepsi tek foto üzerinden exposure değerleri değiştirilerek ve tone mapping yapılarak hdr hale getirildi.

1 de hdr nin daha belirgin oluşunun sebebi ayrıca gölgelerin ufaktan kaldırılmış olması. karanlık bölgeleri biraz daha aydınlattım.

2. ve 6. fotolarda ne filtre ne edit hiç bir şey yok. çektiğim şekilde orijinal hali fotonun.

3. de ise sadece birazcık brightness ve azcık kontrast ayarı var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Cuce said:

hem yeri hem göğü öle görüyosan hdr işte.

pek güzelmiş fotoraflar ellerine sağlık

Teşekkürler,

Bu arada hdr yapmaktansa cokin p filtre alırsanız landscape fotoları çekerken hem yer aydınlık görünürken gök de bulutları kamera vizöründen bakarken gördüğünüz gibi gösterebilirsiniz.

kabaca camın üst kısmı filtrede 1 veya 2 stop f düşürürken alt ve orta kısmı ışığı normal olarak geçiriyor.

kompozisyonda 1/3 yer
2/3 gökyüzü yaparsanız işte karanlık kısmı 2/3 e getirecek kadar indirin aşağı .. yani daha basit bir şekilde karanlık kısmı fotoda gökyüzünü kapatıcak şekilde tutun.. böylece hem bulutlar & gün batımı şahane gözükürken kara da net olur.
Sosyal ağlarda paylaş

1- hdr fotoları çok sevdiğim için de olabilir, buna bayıldım. arkadaki kızıl parlaklık da fotodaki soğuk ve sert havayı ısıtan bir etken olmuş.

2- böyle fotoları çektiğimde "of ya ne gereksiz" diyip siliyorum ben.

3- gün batımında ters ışığa doğru silüet çekimi tercihini beğendim, sarı çiçekler tamamen siyah olmasını da engellemiş. ama dediğin gibi sahneyi çerçevelemede sorun olmuş gibi.

4- dönmedolabı silik şeklinde göstermen güzel olmuş. ama dönmedolabın açısını beğenmedim, bu açıyla genelde daha yakından ve daha dar açıyla çekiyorlar. bu kadar uzaktan çekim için yana yatık olması basıcı bir görüntü oluşturmuş.

5- bulutların konumu mükemmel. ancak öndeki objeler rahatsızlık veriyor. banner için iyi tabii.

6- çok karanlık foto olmuş. hdr için güzel fırsat diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

2. fotodan aslinda guzel kartpostal olur. ne zaman baksam aklima o geliyor. :)

hdr yaparken eger gokyuzu ve bulutlari gostermek istiyorsaniz ya 3 ila 5 tane foto cekiceksiniz: exposure degerleri -1 / 0 / +1
ya da daha kasip -2 / -1 / 0 / +1 / +2

veya duzgun bir foto cekip photoshop da exposure degerlerini degistirerek kaydedicek sonra bu fotolari birlestireceksin

sunu goz onunde bulundurmakta fayda var ki eger tek pozlama yapiyor isen mumkun mertebe bulutlari bir sekilde fotoda gostermeye calismak gerek. eger gokyuzu tamamen parlak cikar ise istedigin kadar hdr yap gorunmeyecek.

bu nedenle manzara fotografi cekerken bazen filtreler olmazsa olmaz araclar haline geliyor.

bak mesela circular polarizing filter ile normalde soldaki gibi bir foto cekecekken sagdaki gibi goruntu elde edebiliyorsun. bunun ustune bir de hdr gidersen tadindan yenmez ama hdr de abartiya kacmak bence hdr yapmamaktan daha kotu. o yuzden dikkatli olmakta fayda var.

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Admin

Dugunden sonra balayi mahiyetinde guneye indik. Kemer, Kas, Fethiye derken her yerde bir kac gun konaklayip geldik. Bol bol da fotograf cekme firsatim oldu.

Aksam hepimiz cok yorgun bir seyler yedikten sonra herkes eve donmek istiyordu. Ben de bir sahile inelim az oturup doneriz dedim. Iyi ki de inmisiz. Otururken aklima geldi. Cantamda ufak bir led lambali el feneri tasiyorum. Arada cekim yaparken kullanisli oluyor. Onunla havaya yazi yazma olayina giristik. Derken bir kac foto sonrasinda bu cikti ortaya :)

Soldaki eşim, sagdaki de arkadaşin eşi.

Bunlar da bazi uzun pozlamalarim.

Kaş

Kemer

Oludeniz

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Admin
Madagaskar'lı Lemur:
Bu eleman safari parkta Lemurlara bakarken bulunduğumuz yere tırmanıp ayakkabımın üstüne oturdu. Bir de yetmezmiş gibi Emrah bakışı attı. İyi bir zamanlama ve şans etkisi ile böyle bir poz yakalama fırsatı buldum.

Riga:
Bu fotoğrafı tripod'suz çektim. f/11 de shutter 1/320 ile VR açıkken net bir fotoğraf çekme imkanım oldu. Güneş ışığı yeterli olduğundan ISO 200 de tuttum.

Riga 2:
Bu fotoğrafı çekmek için biraz kaçak bir şekilde şehrin en yüksek binalarından birisine sahip olan bir otelin asansörü ile en üst kata çıktık. Çok fazla zamanım yoktu çünkü güvenlik en üst kata çıkmaya izin vermiyordu. Bir kaç dakika içinde çektiğim 3 fotoğrafın bir tanesi bu.

Millenium Bridge, Londra
Lord Mayor Show sonrası Thames Nehri'nde havaifişek gösterileri yapılacaktı. Hali ile binlerce insan nehrin etrafına akın akın doluştular. Millenium Bridge ise mimari açıdan çok güzel bir köprü ve bu köprüye bakan güzel bir açı yakaladığımda gün batımını kaçırmak istemedim. Fotoğrafı en son aldıgım 70-300 VR Nikkor lens ile çektim. 300mm de f/32 gibi hayvani bir değer elde edebiliyorsunuz bu lens ile.

Battersea Park, Londra. Havaifişek
Toplam 30 dakika süren devasa bir havaifişek gösterisi yapıldı. Guy Fawkes (V for Vendetta filminden tanırsınız) anma törenleri... Bu fotoğrafta klasik bir havaifişek çekim ayarları var. f/8, exposure da genelde 2 ila 8 saniye arası. ISO 200

Beachy Head Hills, Tarlalar:
İngiltere'nin güneyi oluyor burası. Beachy Head Hills Antalya falezler gibi yüksek deniz kenarı tepelerle dolu. Burada her sene pek çok insan intihar ediyor. Google da aratırsanız bol bol resim bulursunuz. Bu resim ise biraz farklı. Deniz kenarından öte az içerisini fotoğrafladım. Tepede denizfeneri var ve oraya giden yolun diğer tarafında ise her yer tarla dolu. Renkler gün batımı ile güzel bir hal alınca kaçırmamak gerekiyordu.

Safu:
Arkadaşın oğlu. :)

Bisikletli:
Bu çok klasik bir Londra fotoğrafı aslında. Londra dümdüz bir şehir olduğundan ve her yer bisikletli dolu olduğundan şehir fotoğrafları içinde bisikletlileri çok görürsünüz. Burada öne çıkarmak istediğim ise bisikletlinin kendisi idi.

Suşi, hmm acıktım bu saatte..
Çok severim suşiyi. =)
Sosyal ağlarda paylaş

çektiğin fotolarda kullandığın ayarları belirtmek (tu)

hakkaten iyi oluyor bu olay, ben mesela 1 - 1.5 haftadır ilgileniyorum, bi tane canon aldım, beğendiğim fotolarda ne ayar yapılmış öğrenmek iyi oluyor. bir de sende ne var ekipman fln onu da belirtirsen sevinirim dyna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Klasik foto editleme programlarını kullanıyorum herhangi bir eklenti olmaksızın ;)

Picasa, Ms Paint, PS en çok kullandığım üçlü. Çektiğim fotoğrafların çoğunda herhangi bir düzenleme yapmıyorum aslında. Son koyduklarımın kimisi hdr kimisinde ise genel ayarlamalar var(parlaklık, kontrast vb)

Suradasayfanın en altında ekipman listem var detaylı olarak. (lensler ve diğer aparatlar)

Kısaca Nikon D90 ve Canon powershot A640 kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...