Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

90k Bakım Masrafı - 1.4 Polo

axedice

Öne çıkan mesajlar

Ufak bi kazadan sonra arabayı bakıma vermiştim, klimayı mlimayı falan hallettiler. Bi de aracın 90k bakımı gelmiş onu yapalım isterseniz dediler (89kda şu anda) ben de yapın dedim. Bu arada arabayı 64kda almıştım ve aldığımdan beri bakım makım hiç bişey yaptırmamıştım.

Arka silecekle ilgili tırıvırı masrafları çıkarınca 1.850 TL gibi bi tutar çıktı toplamda. Triger mriger değişti diyorlar şimdi onunla ilgili dökümü bekliyorum neye ne masraf yazmışlar diye.

Bu araba için sizce fazla mı? Misal rot ayarına 63 TL yazmış, ön fren balatalarına 59, ön fren diskine 93 TL yazmış. Oluru var mı? 25k kilometredir hiç bakım yaptırmadığım gerçeği de var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bakım denilen olaya kafam basmıyor bi türlü. binek araçta işçilik saati 50 tl diyip 2-3 de filtre değiştirdik diyip kakıyolar. Ciddi anlamda soğudum araç bakımlarından, artık değişen parçaları arabada görmek istediğimi belirtiyorum veya kendi yağımla gittiysem kutusunu almak istiyorum vs, güvenim kalmadı hiç birine.
Sosyal ağlarda paylaş

Tiger kayışı seti max 150-200 tl bi fiyat. (Fazlasıyla söyledim aslında. 50-60 yl gibi bir rakam normalde)
O fiyatın içinde başka bişiler olması gerek.

ahanda aşşada 2005 model polo triger set fiyatı

Triger Kayış Seti
Parça Markası: Orjinal
Parça Bilgisi: 3 bilya ve triger kayışı
Polo 5 ( 2005 Model )
Fiyatı: 0 TL + kdv
İndirimli: 152 TL + kdv
KDV'li Toplam: 180.00 YTL
2005 polo triger set
Sosyal ağlarda paylaş

Yok üstad, gerçekten 50-60 tl yi geçmez triger kayışı. Bu 180 tl lik fiyat bir web sitesinden + set olarak satış fiyatı. Yani rahatlıkla 50-60 tl ye triger kayışı alırsın piyasadan.
ama benim asıl değinmek istediğim konu farklı. Yetkili servis soygunu!
Yeri gelmişken yazayım. Kimse zaten Quatroporte sini (hastasıyım, yok böyle bi sanat eseri) sanayide servise götürmez. Bu sınıftaki işte ne bilim ferrari, porsche, lambo vsvs araçlara bilmem kaçyüzbin euro veren adam zaten servis parasını takmaz.
Lakin diğer araçların yetkili servislerinin piyasa fiyatlarının %20-25 üzerinde bakım/onarım ücretleri talep etmelerini bi yere kadar tolere edebilirim ama gelipte 150-200 tl lik periyodik bakımlara 350-400 tl istemeleri resmen soygun. Bunuda "Ama işte yetkili servisinde yaptırdığınız bakım, kullanılan parçalar dışarıdaki özel servislerden daha iyi ve kaliteli" kisvesi altında yapıyorlar. YOK BÖYLE BİŞİ !
Tüm araçların orjinal yedek parçalarını parçacılardan, internetten bulmanız mümkün. Özel servislerde çalışan tamircilerin çoğunluğuda daha önceden yetkili serviste çalışan adamlar. Yetkili servisde "Bu bilgisayarlı arıza tespit cihazı bi tek bizde var. Bööle bi takıyoz aracın beynine, herbişeyi söylüyor" dedikleri nanede 300-500 liraya OBD portundan araca takılan bi zımbırtı. arıza kodlarının hepsi teknik manuellerde var.
Neyse, uzun lafın kısası. Yüzbinmilyon liralık bi aracınız yoksa, garanti süresi bitince direk eli yüzü düzgün bir özel servis bulun kendinize. Ustaylada muhabbeti kurun, yarı fiyatına tamirin keyfine varın.
Sosyal ağlarda paylaş

5-6 sayfalık pdf göndermişler de triger kayışı zaten 100 lira bişey. İşte gergi makarası (bundan 3 tane var), v kayışı, egzantirik kayışı, bağlantı elemanı, yakıt filtresi bilmemne bi sürü madde var. Viraj demir kaplin kolu, askı kolu, su pompası, rot ayarı, lastik burçları..

Yabancı dil gibi bişey lan bu ehue. Lastik burcu ne ya? Benim ön lastiklerim akrep mesela, arka lastikler boğa olduğu için yıldızları uyuşmuyor olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

cam makara motoru için önce tamir yolunu dene. genelde tamir olabiliyor. Eğer şanslıysan 20-30 liraya tamir ettirirsin. Yok tamiri mümkün değilse çıkmacıdan en fazla 50 tl ye alırsın. (Birde aklında bulunsun. bu cam motorunu biraz eğip büküp gerekirse sağını sola, solunu sağa takabiliyorlar. yani sol bulmazsan sağda olur)
Sosyal ağlarda paylaş

Arabadan memnunum ya. Otomatik vites falan, ne biliyim kullanması rahat kaza da yapmıyorum artık :P Şimdiye kadar hiç yolda bırakmadı beni, mercedesin altına girdiğim kazadan sonra bile takır takır çalıştı tamirciye kadar gitti falan ehue. Ben bi 100k daha kullanırım heralde bunu, ama keşke şu masrafları da sigortaya kösebilseydim =/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...