Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik basinci

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Iki sorum var, hatta iki bucuk.

Lastiklerim biraz inmis gibi, yarin gidip hava basayim diyorum.

Kesin degeri bulamadigim icin ortalama degeri 30 PSI alacagim dogru mudur ?

Gidip bir basinc olcer alayim diyorum, 10 lira biseymis zaten lakin nereden bulunur bilmiyorum. Kadikoy/Goztepe tarafindayim, nereye bakayim ?

Son olarak benim lastikleri degistirme vaktim geldi sanirim cunku aracin yol tutusu beni cok tedirgin ediyor lakin param yok su aralar ona verecek. Lastiklerin su andaki inik hali daha iyi bir yol tutusuna sahip gibi. Bu sekilde birakmami onerir misiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

lastiklerin havasız hali sadece kumda falan tutuşu arttırabilir
asfaltta herzaman 31 32 psi arası kullanılmalı aşağı yukarı.

düşük basınç tekerlerin yanaklarında aşırı baskıya aşınmaya ve kolayca patlamaya yol açar, aşınmanın yanı sıra

yüksek basınç da tekerlerin yere az teması ve güven sorununa yol açar
Sosyal ağlarda paylaş

ergonomi olarak haklısın fakat benim araç colt, eski kasaların arkasını biliyorsunuz çok dik ve kesik geliyor, zaten araç genel olarak sert girişlerde önden kayıyor. Ben de bu sebeple önleri daha düşük tuttum ki gözle görülür bi şekilde önden kayma daha kontrollü olmaya başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapçıkta yazadan ziyade bence deneme yanılma ile ideali bulmak daha iyi oluyor. Benim depo kapağında 34 yazıyor sanıyorum, ben 32'yi ideal buluyorum mesela.

Eğer direksiyon dönmekte zorlanıyorsa arttır, fazla rahat dönüyor ve hızlandıkça sertleşme özelliğini kaybetmiş gibi olursa azalt :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...