Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce ne yapmalıyım?

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

gelmiş geçmiş en berbat şarkı ile cevap verelim;

bi şey yapmalı
hey
bi şey yapmalı
hey

benim uzaktan bi akraba şırnak'ta yapıyor, valla idare ediyor işte. 1sene oldu sanırım. çok büyük bir sıkıntı , "lan gelmez olaydım buraya" tarzı bişi duymadım henüz.

sanırım korkulan kadar kötü değil
Sosyal ağlarda paylaş

Benden sana acı ama bir o kadar gerçek bir tavsiye,doğuya giderim 3-4 sene sonra hizmet puanım tavan yapar gelirim gibi bi düşünceye kapılma bence.Sen doğuyada gitsen oradada kalsan,izmire gelme şansın biraz düşük.Doğuda 3-4 yıl yapıcaksın sonra hizmet puanın tavan yapıcak,ben bi izmir deneyeyim diceksin,sonra bi bakıcaksın saçma sapan yerler açıkta,izmirde böyle yerler mi vardı diceksin sonra.En garanti yol evlenmek,ha evlenmeyi düşünmüyosan,git 1 sene doğu görevini yap,bul bi tane yaşlı dede,evlen gel geri boşan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de zorunlu hizmet ve ve hizmet puanı şimdilik önemli değil diyorsan Trakya tarafları hizmet puanı düşük olduğu için pek tercih edilmiyor, oraları da düşünebilirsin. Hatta genel olarak batıda zorunlu hizmete girmeyen okullar zorunlu hizmete giren okullara göre daha az tercih ediliyor ama tamamen şans. Doğunun iyi okulları batıdan yüksek kapatabiliyor bazen...
Sosyal ağlarda paylaş

3 sayfayı okumadım, ama doğu en mantıklısı gibi duruyor. En başa elazığ yazdın mı da, mis. Van ve Diyarbakır da olabilir.

Hem bi dil daha öğrenmiş olursun oralarda. Hem değişiklik olur, hemde eğer varsa sende benim gibi bazı önyargılarını kırmış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü zamana denk gelmişsin. 4 ay önce felan yüce devletimiz af çıkardı tüm kadrolulara -zorunlu hizmet yükümlülerine-

Millet zorunlu hizmeti yapayım diye yüksek puanlarla taa ücra yerlere gitti, düşük puanla merkezlerde kalanlar, af ile bayram ettiler. Ne adaletli ülkeyiz sorma...

Doğuda gideceğin yer önemli, il merkezine uzaklık önemli, hangi yer olacağı önemli...

Bölge bölge değişiyor insana tavırları. Kötü bir yere düşersen çektirirler.

Minimum 3 yıl kalacaksın gideceğin yerde. Önü açık. Branşın en azından iyi, rahat gidersin izmire puan toplayıp.

Sınıfçı felan olsan 10-15 seneye ancak giderdin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...