Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Travestileri nasıl bilirdiniz?

tunch

Öne çıkan mesajlar

Lütfen okuyun , mümkünse yayın..

http://tayfunserttas.blogspot.com/2010/08/travestileri-nasl-bilirdiniz.html

said:
Afrika'da dahi karşılaşmanın artık pek mümkün olmayacağı bu fotoğrafa çok iyi bakınız. Bu fotoğrafta kendilerinizi göreceksiniz. Adaleti göreceksiniz. Allahı göreceksiniz. Kültürünüzü göreceksiniz. Medeniyetinizi göreceksiniz. İnanç sistemlerinizin size öğrettiklerini. Demokrasiyi ve Özgürlüğü göreceksiniz. Kardeşliği. Modernizmden geride kalanları. Derken petrol savaşlarını. Yaşam savaşlarını. Şavaşı kaybedenleri. Ve de o savaşa hiç dahil olamayanları. Ve daha nicesini göreceksiniz bu fotoğrafta... Yeter ki, bakın.

http://3.bp.blogspot.com/_PcrxO58z0q4/THMOeNxZL5I/AAAAAAAABMk/lEBRC9rjZag/s400/45666_10150256818945171_610280170_14337139_1650648_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

uzun uzadıya bütün yazıyı koymak istemedim.. linkteki ilgili yazıyı okursan abso , olay orada izah edilmiş durumda.

buraya da ekliyim en iyisi :

said:
Siz travestileri nasıl bilirsiniz bilmem, ancak ben İnci'nin kaderini paylaşan sayısız travestiyi çok iyi bilirim. Adına "toplum" denilen ucubenin insana ettiğinin ve edebileceklerinin en ağır bedelini hayatlarıyla ödeyenleri yakından tanırım. Ve tüm bedelleri "en ağırından" ödeyenlerin, bir köşeye atıldıktan sonralarını... İzlerim. Öyle hafta olur ki, birkaç kişinin ölüm haberi aynı anda gelir kulağıma. Camdan bakarım. Bakakalırım öyle haftalarda. Duymam.

İnci'yi Topkapı Surlarında bulmuşlar. Evet evet doğru duydunuz, bulmuşlar. Son "sığınağı" olarak yaşam savaşı verdiği Topkapı Surlarında. İnci sizin bildiğiniz travestilerden değil, bizim bildiğimiz travestilerden! Evsiz, niceleri gibi.. Haftalarca aç susuz halde bekledikten sonra bedeninde meydana gelen enfeksiyonların yol açtığı yaralar içerisinde. Tüm hücrelerini saran kanser'in acısına direnecek soluğu dahi kalmamış iken. Kıvranırken bulmuşlar İnci'yi. Hepimizin bedelini öderken Topkapı Surlarında. İnci bulur, gibi. İnsanlığın İnci'sini..

Hatta İnci sizin bildiğiniz travestilerden hiç değil, bizim bildiğimiz travestilerden. O nedenle İnci'nin kimdiliği dahi yok, bir çoğu gibi.. Eşin dostun tüm çabalarına rağmen "kimliksizliği" bahane edilerek kabul edilmemiş "kimliklilerin" hastanelerine. Güçleri yettiği kadarınca kaldırmışlar bir pansiyon odasına. Belkiyor hala orada, İnci. "Yoğun bakımda olması gerekiyor ama!" dediğinizi duyuyorum. Evet, hayati tehlikeyi henüz atlatabilmiş değil. Değil, ama o daha sayısız gün bekleyebilir 5 metrekarelik otel odasında.. Kabuğuna sığınmış İnci gibi.

Afrika'da dahi karşılaşmanın artık pek mümkün olmayacağı bu fotoğrafa çok iyi bakınız. Bu fotoğrafta kendilerinizi göreceksiniz. Adaleti göreceksiniz. Allahı göreceksiniz. Kültürünüzü göreceksiniz. Medeniyetinizi göreceksiniz. İnanç sistemlerinizin size öğrettiklerini. Demokrasiyi ve Özgürlüğü göreceksiniz. Kardeşliği. Modernizmden geride kalanları. Derken petrol savaşlarını. Yaşam savaşlarını. Şavaşı kaybedenleri. Ve de o savaşa hiç dahil olamayanları. Ve daha nicesini göreceksiniz bu fotoğrafta... Yeter ki, bakın.

Ben, kör olana kadar bakın derim! Sonra bir kez daha "kör" olun.

İnci hayati tehlikeyi henüz atlatamadı, aşırı kilo kaybı ve bilinç kaybı devam ediyor, hepimizin bedelini ödediği o pansiyon odasında hastaneye kaldırılabilmek için gereken paranın biraraya getirilmesini bekliyor. Yaşamayı bekliyor, iznimizle;

Yardım edebilmek için detaylı bilgiyi Erkan Altay’dan alabilirsiniz.
Telefon: 0505 689 25 86
e-mail: [email protected]

ilgili link: http://www.kaosgl.org/icerik/kanser_olan_transeksuel_arkadasimiza_el_uzatin
Sosyal ağlarda paylaş

anladığın bu mu gerçekten?

sokakta kalan bir travestiye saldırı değil.. kanser hastası ve evsiz olan bir travestinin topkapı sarayı surları arasında "bulunması" ve hastaneye yatırılmak istenmesi. ancak kimliği olmadığı için hastanenin kabul etmiyor oluşu..

o yüzden "bakmak" lazım fotoya , uzun uzun..
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece travesti diye mi sokakta kalmış yani? Sokaklarda aç susuz yaşayan binlerce başka insandan da bahsediyorsa tamam da onlardan bahsetmeyip de sadece bundan bahsediyorsa bir garip.

Yine de yazık tabi bu İnci isimli arkadaşa, okurken üzüldüm cidden. Ama o halde olmasının sebebi travesti olması gibi gösterilmesi doğduğu cinsiyetle ölen ve yaşamını sokakta aç, hasta geçiren pek çok insana haksızlık olur. Yazının amacını anlayamadım muhtemelen, çünkü adam gayet akıllı, düzgün biri gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

sokakta kalan bir travestiye saldırı değil.. kanser hastası ve evsiz olan bir travestinin topkapı sarayı surları arasında "bulunması" ve hastaneye yatırılmak istenmesi. ancak kimliği olmadığı için hastanenin kabul etmiyor oluşu..

hah bak ben de anlayamamıştım yazının dramatik akışına kapılınca, şunu okuyunca anladım. O hastaneyi bombalamak lazım. Hipokrat yeminleri bi taraflarına kaçmış
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

e tamam da son ikametgah adresi vs e göre kimliği çıkarttırılamıyor mu? tek dert kimlik mi yoksa "travesti" olamsı mı ben onu anlamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

tunch said:

e tamam da son ikametgah adresi vs e göre kimliği çıkarttırılamıyor mu? tek dert kimlik mi yoksa "travesti" olamsı mı ben onu anlamadım?

muhtar ikametgah vermiyor , kimlik de çıkamıyor haliyle..
Sosyal ağlarda paylaş

var

başbakanlık ve sağlık bakanlığı imzalı genelge var.

"kimlik ve ücret talep edilmeden , gerekli tedavinin gerçekleştirilmesi" genelgeyle verilmiş bir emir. gel gör ki , hastane başekiminin yatırılmasına izin verdiği insanı , hastane görevlisi kabul etmiyorken , bu genelge de pek bir işe yaramıyor haliyle..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...