Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yüksek lisans yapabilmek?

Schwarzkopf

Öne çıkan mesajlar

Aynen Fede'nin dediği gibi. Başvuracağın yerin kurulunda 2-3 tanıdık öğretim görevlisi de varsa zorlanmadan girersin. Ha bir de mülakatta okuduğun bölümle alakalı-alakasız çok fazla soru gelir hiç heyecan yapma ego balonu yüksek arkadaşlar bazen akıllarına ne gelirse onu soruyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ha ama Türkiye'de yl yapanların büyük çoğunluğu ya yüksek lisans yapmayı şart sananlar ya da 2 yıl daha öğrencilik hayatım devam etsin diyenler ne yazıkki.

şimdilik kestiremiyorum benden nolur diye ama
çok idealist olmak da şart değil ya, hani araya sıkıştırabileceksen niye yapmayasın y.lisans. (hani lisans sonrası işe güce bulaşabileceksem ama iyice işe güce batmadan bir de yl yapabilceksem o durumu düşündüm de)

elbette kendini vererek proje kovalayarak bişeyler yaratmaya çalışarak yl yapmak erdemli bişeydir ama olsun sokaktaki düz adam (veya şirketteki düz müdür işte ve hatta düz kaynana :D) için çok farketmez :P

yarın bir gün iki adam da ben yüksek yaptıydım diyebilecek hani.

mesela smmm stajı yaparken gene mesleğe yakın olabilecek bir konuda yüksek lisans yapmak falan kulağa fena gelmiyor. Yüksek lisans ile bilime, insanlığa bir katkın olmasa bile =p

tabi ciddi değilim henüz hiç bişeyde. öyle dediğim gibi kulak dolgunluğu olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Bana yüksek lisans mülatında önce, "yüksek lisans yapmak isteme sebebin ne? Başka bir başvurun da yok." dediler. Cevapladıktan sonra da "sana sorabileceğimiz başka birşey yok, teşekkür ederiz" dediler.

2.42 ortalamayla 4. girmişim (bir de mülakattaki prof. benim 1 dönemimi uzatan hocaydı sadsaf=; bugün kaçıncı olduğumu da öğrendim. 38 kişi başvurmuştu, ALES'i benden yüksek 5-6 kişi vardı, zaten herkesin ortalaması benden yüksekti otomatik olarak. 2.5 altı 3-4 kişi vardı 38 kişi içinden bir de.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocaları kotu referans verdiği için olmasın o :)

Mesela, Bizim bir arkadaş 2.7 ile Yale a kabul edilmişti sağlam referansla

Ama öte yandan,
3.5 luk adamın referans mektubuna " akıllı adamdır, ilk iki sene çalıştı sonra yattı " denilmesiyle kendileri istedikleri yere gidememişlerdir =)
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

2.12 koç ekonomi
90 ales
600 toefl

var
yüksek lisans şansım nedir sizce?

koç/sabancı veya ingiltere düşünüyorum
work experience da var 2 sene

KOç ve sabancıya girersin paralı

İngilterede de bir sürü universite var o ortalamaya girebileceğin. Mesela koç ekonomiden mezun arkadaş var hatta pati'de nicki Requem, bu eylül Roehamptona management masterına gidecek, 2.0 ortalama ile mezun oldu.

Genelde ingiltere sıralamasında 120 okuldan atiorum 80. ve altı okullara girebiliosun haliyle.

2.80 civarı ortalamalı itu mezunu bir arkadaşım da sabancı MBA'e full burslu girdi. GMAT den ii bi score aldı bi de mülakatı ii geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...