BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 o hayvanoğlu hayvanmış.. gel seni marmara iibf bünyesine alalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Cidden öyle bir şey yoksa süper olur. Çünkü ilk duyduğumda bütün planlarımı değiştirmek zorunda kalmıştım, bir de marmara üni. devam zorunluluğu var mı yüksek lisansta ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 tezsizde yok.. hoş tezlide de yok da hani hocalar sınav kağıtlarını okurken bir de devam durumuna bakarak değerlendiriyorlar.. devamsızlıktan kalma yok.. en azında iktisat anaiblim dalında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 2.12 koç ekonomi 90 ales 600 toefl var yüksek lisans şansım nedir sizce? koç/sabancı veya ingiltere düşünüyorum work experience da var 2 sene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 @Babacum sizin okul kralmış o zaman, Kou'de devam etmek zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 %79 mülakata bakar. not ortalamasına takılmayın çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 yani zaten mülakatta istekli olduğunuzu gösterirseniz bir de ingilizcenin yanında bir dil daha bilyorsanız garanti diyeilbirim.. benim mülakatımda iki şer kişi girdik ortaya iki soru sordular biri cari açıkla iligliydi bilemedim öteki de "yurt içi ekonomide faiz oranları artarsa ne olur" diye zincirleme cevabı olan bir soru vardı onu anlattım bisürü oldu yani.. zaten 5 kişi alınan bölüme 18 başvuru vardı sadece 3 kişi kabul ettiler.. hani ondan önceki sene hiç kimseyi kabul etmemişler.. bizim proflar da bir garip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Aynen Fede'nin dediği gibi. Başvuracağın yerin kurulunda 2-3 tanıdık öğretim görevlisi de varsa zorlanmadan girersin. Ha bir de mülakatta okuduğun bölümle alakalı-alakasız çok fazla soru gelir hiç heyecan yapma ego balonu yüksek arkadaşlar bazen akıllarına ne gelirse onu soruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 yüksek lisans mülakatında daha sorna tezsiz sınıfnda arakdaş olacğaım elemana "j eğrisi nedir anlat bakalım" demişler mesela ehe bana o gün sorsalar cevaplayamazdım ehrhalde.. tabii sornadan dank etti enjeksiyonlşar-sızıntılar konusundan oldupğu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 direk ortalamadan elerler diye bu sene başvurmadım bile ya =) neyse sordukları sorular zor değilmiş, grafik-chart falan çizdirmiyolar di mi? hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 yok be.. ama hani "şunun la şu değer arsında şunlşarın ortak şeysidir" gibi anlatman gerekiblir.. hatta ben olsam isterim öğrenciden ehe "enjeksiyonlara neler dahildir" diye sorarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 deadwoll said: Ha ama Türkiye'de yl yapanların büyük çoğunluğu ya yüksek lisans yapmayı şart sananlar ya da 2 yıl daha öğrencilik hayatım devam etsin diyenler ne yazıkki. şimdilik kestiremiyorum benden nolur diye ama çok idealist olmak da şart değil ya, hani araya sıkıştırabileceksen niye yapmayasın y.lisans. (hani lisans sonrası işe güce bulaşabileceksem ama iyice işe güce batmadan bir de yl yapabilceksem o durumu düşündüm de) elbette kendini vererek proje kovalayarak bişeyler yaratmaya çalışarak yl yapmak erdemli bişeydir ama olsun sokaktaki düz adam (veya şirketteki düz müdür işte ve hatta düz kaynana :D) için çok farketmez :P yarın bir gün iki adam da ben yüksek yaptıydım diyebilecek hani. mesela smmm stajı yaparken gene mesleğe yakın olabilecek bir konuda yüksek lisans yapmak falan kulağa fena gelmiyor. Yüksek lisans ile bilime, insanlığa bir katkın olmasa bile =p tabi ciddi değilim henüz hiç bişeyde. öyle dediğim gibi kulak dolgunluğu olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 bizim okul mesela (eskişehir osmangazi) %50 ales, %25 ortalama,%25 üds puanıyla alıyor. torpil dönüyor diye mülakatı da kaldırdılar yani hiç bi yer olmazda gene de y.lisans yapmak istersen bizim okula da başvurabilirsin.üds sınırıda 40 bi de y.lisans için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Bu arada egedeki bilmiş proflar demiş giremezsin diye adamcağıza ama egede de yüksek lisans başvurularında not ortalamasının katkısı %25 diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Goering said: direk ortalamadan elerler diye bu sene başvurmadım bile ya =) neyse sordukları sorular zor değilmiş, grafik-chart falan çizdirmiyolar di mi? hehehe 2,5 barajı falan yoksa, bir bilim sınavı gibi bir olaya girmemişlerse zaten neyi nerede eleyecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 diğer arkadaşlar eler diye düşünmüştür okul, sistem vs.'den değil de işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Bana yüksek lisans mülatında önce, "yüksek lisans yapmak isteme sebebin ne? Başka bir başvurun da yok." dediler. Cevapladıktan sonra da "sana sorabileceğimiz başka birşey yok, teşekkür ederiz" dediler. 2.42 ortalamayla 4. girmişim (bir de mülakattaki prof. benim 1 dönemimi uzatan hocaydı sadsaf=; bugün kaçıncı olduğumu da öğrendim. 38 kişi başvurmuştu, ALES'i benden yüksek 5-6 kişi vardı, zaten herkesin ortalaması benden yüksekti otomatik olarak. 2.5 altı 3-4 kişi vardı 38 kişi içinden bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 herkes 2.5 altı degilse sorun olmaz demişte, benim 3 üstü olup ta alınmayan tanıdıklarım var torpil olmadıgı için. hatta ben ortalaması 3üstü olmayıpta torpilsiz alınana da rastlamadım daha. patidekiler şanslıymış biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Hocaları kotu referans verdiği için olmasın o :) Mesela, Bizim bir arkadaş 2.7 ile Yale a kabul edilmişti sağlam referansla Ama öte yandan, 3.5 luk adamın referans mektubuna " akıllı adamdır, ilk iki sene çalıştı sonra yattı " denilmesiyle kendileri istedikleri yere gidememişlerdir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Goering said: 2.12 koç ekonomi 90 ales 600 toefl var yüksek lisans şansım nedir sizce? koç/sabancı veya ingiltere düşünüyorum work experience da var 2 sene KOç ve sabancıya girersin paralı İngilterede de bir sürü universite var o ortalamaya girebileceğin. Mesela koç ekonomiden mezun arkadaş var hatta pati'de nicki Requem, bu eylül Roehamptona management masterına gidecek, 2.0 ortalama ile mezun oldu. Genelde ingiltere sıralamasında 120 okuldan atiorum 80. ve altı okullara girebiliosun haliyle. 2.80 civarı ortalamalı itu mezunu bir arkadaşım da sabancı MBA'e full burslu girdi. GMAT den ii bi score aldı bi de mülakatı ii geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 parasızda gırebılırsın koça, gmattan hayvan gibi skor al, ailenin imkanı olmadıgını goster + uzerıne koc mezunusun %75 e zorlayabilirsin. Öte yandan dışarı için referans lazım, hocalarla aran nasıldı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 la bi dakka kötü referans verilebiliyor mu? kotu vercek hoca hiç vermez diye düşünüyordum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Bu bahsettiğim adam "neyse o" yazan bir adam. Herkez gidip referans isteyebiliyor, bayada sözü geçiyor dışarıda. kötü bişi yazmamış zaten, adam neyse onu yazmış =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 abi 3,5yapan adam yl'ye giremiyorsa ineklik dışında bi fonksiyonu olmadığı için girememiştir. normal bi durum değil o.. keşke benim 3,5ortalamam olsaydı da gavur ellere giderdim doğrudan. ya da notu düşük olanlarda charm çok yüksek geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 o yale a başvurmamıştı tam hatırlamıorm, böle fazla zeki ama çok zorlamayan tiplerden. bizimki de referans mektubuna " kafası çalışır, ilk iki sene çalıştı sonra yattı" yazmış heh. Hakikattende öyleydi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar