Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

online video yayını fiyatlandırma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
online olarak (canlı) streming video yayınına 150-200 kullanıcının erişebileceği bir sistemin (yazılım-donanım-teknik destek) ortalama maliyeti nedir? (günlük-saatlik)

bu işi yapan firmalara örnekler nelerdir ?
Mesaj tarihi:
Ne kalitede, nereden yayin yapacagina bakar o. Open source bir cozum mu tercih edeceksin yoksa bilindik firmalarin media server'larindan mi kuracaksin kismi da maaliyeti lisans acisindan etkileyecektir.

Eger kendi evinden bir dedicated sunucu araciligi ile yayin yapacaksan -internet baglantin yeterli ise bu is icin- minimum 150 dolar gibi bir maliyetin olur.

Yok profesyonel sekilde ozel yazilimlarla, kurulumlarla ve icerik dagitim aglarini isin icine katacaksan durum biraz degisecektir pek tabi.

edit : araya mesaj girince ust kisim anlamsizlasmis tabi =)
Mesaj tarihi:
streaming için bir kere güzel bir network bağlantısı lazım 100mbit fln gibi birşey gerekli sana, 2. olarak sağlam bir sisteme ihtiyacın olacak, videoyu process edip basmak için. donanımsal olarak 2000TL civarında sıradan bir makina yeterli olur ama profesyonel olarak bu işi yapcam diyorsan, 8000-9000TL civarında shelf makinalardan almak daha iyi. 100mbit bağlantı kaç para bilmiyorum onu öğren. onun dışında da yazılım free olarak vardır mutlaka GPL lisanslı fln, onun dışında işte elektirik, su vs masrafların olcak, aylık sanırım 1000-1200 TL gibi ufak bir masrafın olur
Mesaj tarihi:
bu konuda en başarılı örneği bu bizim gazze'ye yardıma giden mavi marmara içinden yayın yapan sitede görmüştüm, adamların çözümleri harikaydı ama cidden hatırlamıyorum şu an adreslerini.

buldum: http://www.livestream.com/platform/premium_features_and_pricing

mesela seninle ilgili değil ama şöyle bir aletleri var, hayran kalmıştım http://www.livestream.com/platform/livepack
  • Yeni Oluştur...