Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayan değil Kadın

sostizm

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

cemaat'ten de "cumhuriyet düşmanı evil topluluk" olarak bahsedersem bunu diyebilirsin ama benim için anlamı değişmez. :) "cemaat öyle bir şey değil bi kere" denmesinin anlamı olmadığı gibi sokakta ağzından salyalar saçarak etrafa şiddet mesajları veren cüppeli sakallı tipleri "molla" olarak tanımlamam değişmeyecek. Yanlışsa yanlış, pek umrumda değil. Apaçi de Amerika'da bir yerli kbilesi ama sokakta gördüğümüz garip tiplere de apaçi diyoruz. Mesela. Sözlüğe baksam Apaçi'nin karşısında o yazar mı? Yazmaz. O yüzden ayar vermeyi bırak

HEBELE kelimesi corba demekse sen ona pilav diyeceksin ve oyle kabul gorecek oyle mi ? Peki. Ayar verenin bol olsun evladim.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

nileppezdel said:

cemaat'ten de "cumhuriyet düşmanı evil topluluk" olarak bahsedersem bunu diyebilirsin ama benim için anlamı değişmez. :) "cemaat öyle bir şey değil bi kere" denmesinin anlamı olmadığı gibi sokakta ağzından salyalar saçarak etrafa şiddet mesajları veren cüppeli sakallı tipleri "molla" olarak tanımlamam değişmeyecek. Yanlışsa yanlış, pek umrumda değil. Apaçi de Amerika'da bir yerli kbilesi ama sokakta gördüğümüz garip tiplere de apaçi diyoruz. Mesela. Sözlüğe baksam Apaçi'nin karşısında o yazar mı? Yazmaz. O yüzden ayar vermeyi bırak

HEBELE kelimesi corba demekse sen ona pilav diyeceksin ve oyle kabul gorecek oyle mi ? Peki. Ayar verenin bol olsun evladim.

Birileri alakasız tiplere apaçi diyince kabul gördüyse neden olmasın? :) Ayrıca rahat ol, molla diyince ağzından salyalar saçarak şiddet mesajları veren cüppeli çember sakallı yobazlardan bahseden pek çok kişiyle karşılaştım. Cemaat derken aslında "cumhuriyet düşmanı şerefsiz yobazlardan oluşan grup" diyen de pek çok insan var. Sözlük anlamlarına takılmamak lazım pek
Sosyal ağlarda paylaş

Sozcugun oyle bir anlami yok. O sadece senin benim ya da yoldan gecen birinin fikridir/dusuncesidir. Sen gelip olmayan anlami ile kullanarak hem yanlis bilgi vermis oluyorsun hem de gotunden element uyduruyorsun.

edit : Bir de su "neler yasadim neler gordum" tavirlarini birak nolur. Yasin basin gecsin ondan sonra takin bu tavirlari. Ustune konustugun konularin hemen hepsinde fikrin ve deneyimin yok denecek kadar az. Ananin babanin ya da ornek aldigin kisilerin fikrini empoze ediyorsun sadece. Daha fazlasi degilsin su yasinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya günümüzde sözlük anlamı dışında anlamlarda kullanılan pek çok kelime var işte. Molla'nın açıklamasını yazdım demin. Bu forumda molla kelimesini o anlamda kullanan ilk kişi de değilim zaten. Ne değerliymiş dindar kardeşleriniz be

edit: Ayrıca dinciler ve cemaatçi şerefsizlerle ilgili direk aile içinden çok çirkin dneyimlerim var. Anlatamam özeldir sonuçta, ailevi mesele, ama ne kadar çirkin insanlar olduklarını ve hepsi yakılsa hiç üzülmeyeceğimi söyleyebilirim. Onlar hakkında deneyimim var yani. Neyse ban yemeye niyetim yok, hadi savunun Müslüman kardeşciklerinizi
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ya günümüzde sözlük anlamı dışında anlamlarda kullanılan pek çok kelime var işte. Molla'nın açıklamasını yazdım demin. Bu forumda molla kelimesini o anlamda kullanan ilk kişi de değilim zaten. Ne değerliymiş dindar kardeşleriniz be

Yanlisini soyleyince degerli dindar kardeslerimizi koruyoruz yani ? Kafan mi guzeeeel yoksa hakkatten boyle gerzek bi tip misin anlamadim gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Sanki sözlük anlamı dışında kelime kullanan tek ben varım şurada. lol

said:
argo:
1 . Her yerde ve her zaman kullanılmayan veya kullanılmaması gereken çoklukla eğitimsiz kişilerin söylediği söz veya deyim.
2 . mecaz Serserilerin, külhanbeylerinin kullandığı söz veya deyim.

ki bunun bile sözlüğü var ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...