raider Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Şimdi şöyle bir durum var. elimde isimler bulunan bir string array var. ben bu arraydeki isimleri database de bulunan bir tablodaki isimler ile karşılaştırıp , tutan isimlerin diğer verilerini yazdırıcam ama sorun şu ki SELECT ....... WHERE name IN ARRAY kısmında direk array de arama yaptıramıyorum. bi şekilde array de bulunan bütün verileri aratmam lazım. çözümü olan varsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 array'i direkt oraya koymuyorsun değil mi? texte çevirip, query'ye gömüyorsun yani? parametrik olarak? select * from users where name in ("hasan", "ahmet", "hüseyin") gönderdiğin query, sonuçta bunun gibi değil mi? edit: smiley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Ben de onu yazıyodum şimdi. İlk önce for döngüsüyle falan kümeyi temsil eden bir string oluştur. Sallıyorum array içinde ahmet ve mehmet var. Sen o array'den {"ahmet", "mehmet"} şeklinde bir string oluşturcaksın. Sonra koyacaksın query'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 arrayden string oluşturduktan sonra direk array ismini yazmam yeterlimi yoksa {"ahmet","mehmet"} şeklinde yazmak problem olum benim için çünkü 100 den fazla isim olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 kullandığın dili bilmiyorum da, en temel olarak; array içinde for döngüsüyle dönerek, daha önceden tanımladığın "string" veri tipinde bir değişkene array itemlarını "ahmet, mehmet, hasan" diye atayacaksın. sonuçta; string items = "ahmet, hasan, mehmet"; gibi olacak. ondan sonra query içine items'ı gömeceksin. yani sen manuel olarak "ahmet, mehmet, hasan" yazmayacaksın tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 bkz : json bkz : serialize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 C# kullanıyorum. dediğini denemiştim malesef boş dönüyor. for döngüsü ile tek tek bütün array elemanlarını sql kontrol etsem mantıklı olurmu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 misal php kullaniyorsan $comma_separated = implode(",", $array); seklinde yaparsan ahmet,mehmet,ali haline getirir. ama eger bu degerler sayi degil de string ise $comma_separated = implode('","', $array); yapman lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 müm'ün dediği (ve yapman gereken) şeyin c# karşılığı; //böyle bir arrayin var sayalım.. string[] itemArray = { "hasan", "ahmet", "mehmet" }; string items = String.Join(",", itemArray); string commandtxt = String.Format("select * from users where name in ({0})", items); sonra commandtxt'yi sqlconnection içinde query olarak kullanacaksın. bu kadar.. json ve serializing ile doğrudan ne alakası var? onu da anlamadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Hallettim sanırsam işe yaradı. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 100 tane ismi sql'de IN ()'in içine gömersen performans sorunu yaşarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 di said: bkz : json bkz : serialize harbi bu ne simdi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 raider said: arrayden string oluşturduktan sonra direk array ismini yazmam yeterlimi yoksa {"ahmet","mehmet"} şeklinde yazmak problem olum benim için çünkü 100 den fazla isim olucak. Su post'a istinaden yazdim. Oyle tek tek yazilmaz bunlar, saklanacaksa bunlarla saklanir gibisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 zaten her seferinde o sorguyu yapmak sacma, varsa imkani bi table da saklasin ordan inner join yapsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar