Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fifa 11

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

* FIFA 11'deki yeni hareketler için en son giyisi ve özel kamera teknolojileri kullanılıyor.

* Oyundaki her takım için kendi şarkımızı kaydedip gol attığımızda, yendiğimizde veya yenildiğimizde bu şarkıların çalmasını sağlayabileceğiz.

* Oynanış elementleri FIFA 10'a sadık kalarak geliştirilmiş ve oyuncuların geri bildirimleri sayesinde bazı hatalar düzeltilmiş.

* FIFA 10'da "ping pong" olarak adlandırılan ve düşünmeden pas atılmasına imkan veren basit pas sistemi yerini gerçek yaşamdakine benzer bir sisteme bırakacak.

* FIFA World Cup South Africa 2010'dakine benzer bir penaltı sistemi olacak.

Kale Ağları
Çok kolay gözüken fakat bizim için yapımı çok da kolay olmayan bir özellik. Bu sayede kaledeki filelerin gerginliği ve şekli konusunda oynamalar yapabileceksiniz (Gergin-Sarkık, Köşel-Oval gibi)

Oyuncuların kişisel becerileri
Fifa11'deki en belirgin özellik bu olacak. Bu özellik sayesinde oyuncular tamamen kişisel becerilerine göre oyun içinde gerçek oyun tarzlarına yakın bir performans sergileyecekler

Özellikler
* Görseller
o Yeni vücut tipleri
+ Yeni oyuncu modellemeleri
* Animasyonlar
o Tescilli sevinçler
+ A tuşu ile oyunculara varsayılan sevinçlerini yaptırabilme
o Top sürme stilleri
+ Eski varsayılan top sürme tekniklerine yapılan eklentiler
* Özellikler
* Pro Pas mekanizması (Pro pas kısmında açıklanacak)
* Savunma
o Top kapma kapsamı
o Hırçın müdahaleler (Obi-Mikel)
o Alan savunması (Cole)
o Yeni top kesme özellikleri
+ Top kesme alanlarını ve yörüngelerini daha iyi analiz edebilme.

* Top sürme
o Top sürerken ayaktan açma mesafesi (Arshavin)
+ Oyuncuya göre top sürme yetisi. Arshavin bu konuda çok yetenekli ve bu yüzden Arshavin'in top sürerken ayağı ile top arasındaki mesafe diğerlerine göre daha farklı
o Etrafı çevriliyken top sürme (Messi)
- Bu yeni özellik sayesinde Messi gibi oyuncular topu daha zor kaptıracaklar ve top sürerken gerçek hayattaki gibi ayağına yapılan kayarak müdahalelerde dahi topa sahip olmaya devam edebilecekler.
o Iniesta dokunuşları
+ Barça'nın sihirbazına özel yetenekli top sürme tekniği

* Şutlar
o 135 ve 180 derecelik şutlar
+ İyi forvetler ceza sahası içinde dönerek vuruşlarda daha etkili olabilecekler
o CF'lerin gafil avlaması
+ Ruud van Nistelrooy gibi bir anda vuruşlar yapıp kalecileri ve defansı gafil avlayabilecek olan CF mevkiindeki futbolcular 6 pasta serbest kalan toplara daha hızlı hamleler yapabilecekler

* Pozisyonlara girebilme
o Hücum becerisi
+ Hücum becerileri daha gözle görülebilir olacak. Rooney her yere saldırırken, Berbatov daha çok kendini yormadan takılacak.
+ Aynı özellik defans oyuncuları için de geçerli. Örneğin Alves açıktan topu alıp giderken, Clichy forvetten daha çok kalesini korumayı düşünecek
o Defansif beceri (Drogba-Anelka ve Makalele-Ronaldo)
+ Defansif beceriler de gözle görülebilir olacak. Örneğin Drogba, orta sahaya kadar gelip takım arkadaşlarına yardım edebilirken, Anelka kendi bölgelerinde takılacak defansa pek dönmeyecek.
+ Aynı şey Makalele ve Ronaldo gibi orta saha oyuncuları için de geçerli olacak. Makalele rakiplerine müdahaleyi düşünürken Ronaldo ilerilerde kalmayı yeğleyecek.

* Kaleciler
o Kaleciler için çok önemli geliştirmeler yapıldı.
+ Hareket alanı - Kale bölgesinde daha çok hareket edebilme
+ Daha uzak noktalara uçabilme yetisi
+ Tepki süresine bağlı refleks özellikleri
+ Top sürme ve şut mesafelerini, alanlarını daha iyi süzebilme.
+ Değişik top kurtarma teknikleri- Akrobatik ve klasik (Van der Sar - Casillas)
* İlk ve kinci müdahalelerde daha çevik olabilme.
* Elle atılan toplarda yüksek ve normal şekilde opsiyonlara sahip olma

Pro Passing

Pas konusu oldukça dikkat çekiyordu ve bu konuda hala rafine edilecek veya eklenecek bir çok özellik bulunmakta. Fifa 11'de aşağıdakileri sunacak yeni Pro Passing Mekanizması olacak.

o Aşağıdaki konularda pas doğruluğunu hesaplayan bir hata sistemi kullanılacak.
+ Yüksek ve alçak toplar
+ Dönerek verilen toplar
+ Ardışık duvar paslarındaki top yüksekliği ve pas hataları
+ Pas kaynağının etkisi
o Kavisli paslar
+ Bu yeni özellik sayesinde oyuncular bildiğimiz ip gibi giden uzun paslar yerine göze daha hoş gelen kavisli paslar atabilecekler.
o Hedefi rahatlıkla bulan uzun toplar (Scholes)
+ Bu yeni özellik sayesinde uygun gücünüz ve pas yetiniz var ise her yere uzun ve isabetli toplar atabileceksiniz
o Arkası dönük oyuncuya atılan uzun paslar
+ Geliştiricilerle konuştuğumuz yeni bir detay ise defans oyuncularının atak oyuncularına attığı derinlemesine paslardaki yetisi ve atılan topla buluşan oyuncunun topu saklayarak forvet arkası ve forvet oyuncuları ile buluşturabilmesi veya arkası dönükken bu oyuncunun önüne atılan topa doğru hareketlenmesi idi.
+ Cuma günü oynadığımız ikinci sürümde bu özellik tam olarak olmasa da geliştirilmişti ve forvetlerimizin omuzlarından aşağı doğru topu süzülürken görmek çok etkileyici idi.
o Oyuncu tabanlı ara paslar.
+ Bu özellik ile oyuncuların atacağı ara paslar onların yetenekleriyle daha çok bağlantılı olacak yani defansınız ve forvetiniz arasında yapılacak ara paslar artık daha çok dikkat isteyecek.

Electronic Arts, FIFA 11'in çıkış tarihinin yanı sıra yeni özellikleri ile ilgili açıklamayı sonunda yaptı. Creation Centre özelliği eminim çok hoşunuza gidecek.

Yapımcı David Rutter yaptığı açıklamada EA'in FIFA 11'in özelliklerinin sadece %20'sini açıkladığı söylemişti. Şimdi %80'lik kısımdan yeni özellikler ortaya çıktı.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi Creation Centre'da futbolcuların görünümü, aksesuarları (malzemeler) ve öznitelikleri ile ilgili özelleştirmeleri yapacağız. Bunun yanı sıra takımların armaları ve malzemeleri belirgin farklılıklar içerecek şekilde tasarlanabilecek.

Oyuncular takımlarını arkadaşlarıyla online yollardan paylaşabilecekler ve bu takımlar turnuva ve Kick-Off maçlarında kullanılabilecek. Creation Centre özelliğine oyunun çıkışı ile birlikte (yani diskin içinde) sahip olacağız.

Daha önce açıklanan sesleri kişiselleştirme özelliğinin adı da "Custom Audio" olarak açıklandı. Bu sistemde maçlara giriş kısımlarında, devre aralarında ve gol sonrası sevinçlerde müziklerimizi seçebileceğiz. Hard diskinizdeki müzikleri oyunda kullanabileceğinizi de hatırlatalım.

http://www.youtube.com/watch?v=P93vY5ZVJ7w

1 Ekim release tarihi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben fifa 11 in çok iyi olcagını düşünüyorum

ps4 cıkana kadar fifa bu işi goturur bana göre

şu pro ya bide kaleci olma seçeneği koysalar varya mükemmel olcak ya.yıllardır hayalim hakem veya kaleci olarak oynamak

ping pong düzeltilmesi isabetli.böyle ezberlemiş adamlar var bug gibi topla bir adım atmadan pas yapııyor surekli
Sosyal ağlarda paylaş

İnşallah PES'ten iyi olur yine. Tam FIFA'ya alışmaya başlamışken PES'e dönmek zorunda kalmak istemiyorum.

Bir de lütfen PS3'ler artık ntfs hard disk tanıyabilsinler, 1080p film izlenen platform için fat32 çok komik kaçıyor, parça parça bölüyorsun falan.

Bu tepkimin sebebi şu, sırf oyuna nevizade geceleri eklemek için fat32 olarak kullanacağım yeni hard disk almam gerekecek :(

edik: Bi dakka ya başlarken biterke ve gol sonrasında diyo, ben maç sırasında GS ile oynarken nevizade geceleri, ooo milan baroos oleey, rerere rarara gasray gasray cimbombom falan duymak istiyorum. Bu özellik zaten var mı? Yoksa da bunu koymayıp başına sonuna müzik ekleme koydularsa abv diyorum kendilerine. Madem müziğimizi koydurabiliyorsun oraya koydur bilae. Tabi zaten varsa dediğim gibi ignore pls :)
Sosyal ağlarda paylaş

onu eklemek ve oynanabilir kılmak için oyunun genel kalecilik sistemini değiştirmeleri gerekebilir, orada fail olurlarsa tüm oyun güme gider. Umarım öyle bir sorun olmaz. Be a goalkeeper hedesi zaten yıllar içinde sağlam bir seviyeye gelecektir ilk oyunda lmasa da, benim korkum dediğim gibi kalecilik sistemini tamamen değiştirirlerse oyunun saçma bir şeye dönüşeceği
Sosyal ağlarda paylaş

DadashNik0F said:

11vs11 e kafam takıldı benim
millet gidip puyolla forvette falan durursa güzelim mod yalan olacak.

ztn 10 vs 10 oynuyorduk

fifa 09 da rank sistemi olmadıgından dediğin gibi 10 kişi forvette bekliyordu.ama fifa 10 da çok fena 10 v 10 maçlar dönüyor.ayarlasan olmaz yani o derece

mesela pati fc de bir allahın kulu pas atmıyorken elin gavuru verkaça girip boş kaleye sana pas atıyor .)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...