BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Ya ben yeni karakter bard açmak istiyorum (eskiden druiddim :) ) ama pek bilgim yok bana biraz bardla ilgili bilgi verebilirmisiniz. ( arama yaptım bulamadım sanırım yok)[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. [Bu mesaj Bellow tarafından 10 Ağustos 2004 10:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 3rd (ya da 3.5) Edition oynuyorsanız Song and Silence adlı bir kitap var. İnternetten indirebilirsin, o kitapta gayet güzel bir anlatım ve oyun sırasında ihtiyacın olacak teknik bilgiler var. Bulması zor ama 2nd edition için hazırlanmış Complete Bards Handbook da işine yarayabilir.[signature][hline] 'Rüzgarıma kapılma sebebim olursun'. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 saol ya benim elimde türkçe seti var arayıp bulmaya çalışcam şimdi netten o dediklerini[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 ya bard ozetle ne oynayacagina karar verememi$ insanlar icin mukemmel bir secimdir. Neden? Buyu yapar, hirsizlik yapar adam provake eder , yer geldigindde dovu$ur babalar gibi eh daha iyisi $amda kayisi. Hmm Phb yi kaynak gostermek yeterli bence gayet iyi bir anlatim var oradada.[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 bende phb var ama tüm özellikleri yazmıyor valla şimdi benim hırsız olmam lazım tek hırsız zayıf oluyor :P yanında birde warrior lazım ee büyücüde istiyom :) işte al sana bard ama daha geniş bilgi lazım[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Sürekli kafiyeli konuş, arada bikaçtane şarkı uydur. Genellikle sanatsal şeyler ilgilen yani bi eve giripte evin dekorundan bahset. Arada elbette bikaç el çabukluğuyla beraber güzel eşyaları cebe at..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hamatula Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 valla bardları bana sorucaktın :)) bardlar bir şeyler çalarlar bazen belki ...yani tamam biraz çılgındırlar be kurallar onları tutmaz..ama kimseden gizli kimsenin eşyasını çalmazlar...Bardlar o kadar etkileyici şeyler yapabilirlerki birinden bi şey istediğinde adam onu "kendi isteğiyle" veriri.Müzikleri bir büyücünün büyülerinden tehlikeli ,konuşmaları bir rouge un kandırmacalarından zehirli,hatta kılıcı bir savaşçının hödö hödö baltasından daha tehlikeli olabilir.Neden mi? çünkü sanat...büyü bir sanattır,hırsızlık bir sanattır,dövüş bir sanattır ama bu sanatlar üzerinde çalışan herkes sanatçı değildir.Ama bardlar...onlar doğuştan sanatçıdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HalbadaR Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Ben de anlatacaktım ama Hamatula anlatmış yerime güzelce ne diim. Ben de bard oynatan biri olarak sana bi kaç şey tavsiye ediim: Çaydığın alet,gerçek hayatta bulunmayan da çalınması çok zor bir alet olsun. Sözlerin anlamlı ve kafiyeli olsun ark.ın dediği gibi. Çok iyi bir tiyatrocu olman da lazım. Mesela kralın şebeği bir ozan olabileceği gibi,yüzlerce insana başından geçen destansı olayları anlatan bir ozan da olabilir. Tabi bu ikisini aynı ozan da yapabilir -tabi şebek olduğu ülke başka olacak. Ayrıca ozanlar ajan olma potansiyelleri yüksektir bunu da belirteyim. Neyse bunlar benim fikirlerim. saygılar sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Yine de unutmaman gereken bir şey var. Bard D&D tarihi boyunca savaşta en az işe yarayan (3rd Edition ile gelen yeni şarkılara hatta iyileştirme büyülerine rağmen) sınıflardan birisi. Er ya da geç konuşmanın bittip, kılıçların konuşmaya başladığı yerde bunun farkına varacaksın. Savaş ağırlıklı bir oyunda, heşe düşük seviyedeysen sık sık yaralacaksın, hatta şanşlı bir kritik vuruşta ölebilirsin bile. Yeni sistemde eskiden on tanesini sıraya dizdiğiniz orc'lar 1d12+3 gibi zararlar verebiliyor, bir de rage'e girdi mi ilk darbede parçalara ayrılabilirsin. İşte bir kaç tavsiye, savaş için elbette: Bir ya da iki seviye fighter olarak devam et. Hem fazladan hit pointler savaşta ayakta kalmanı sağlar hem de +2 fortitude save(artık türkçesinde ne demişler bilmiyorum, ama zehir ve diğer dayanıklılık bazlı saldıralara karşı kullandığın kurtarma atışı işte) simple ve martial weapon prof (böylece sadece rapier, short sword gibi silahlarla sınırlı kalmazsın). Yakın dövüşte iyi bir grup elemanın varsa long bow ya da crossbow alıp uzaktan saldırmayı deneyebilirsin. Bowyer/Fletcher olursan hem kendi yayını hem de kendi oklarını masterwork yapabilirsin. Bu sayede kendi yaptığı silahlarla +2 to hit bonus alacaksın ki Bard için düşük seviyelerde gayet işe yarar. Üstelik zırh giyemediğin için dexterityinde yüksek olacak vurman daha kolay olur. Yok ben illa yakın dövüşte eseceğim dersen (ve fighter almadıysan) weapon finesse (rapier) (hafif bir silahı stregth yerine dexterity ile kullanmanı sağlar, iyidir bard ve rouge gibi sınıflar için) ve weapon focus rapier alabilirsin. Ya da Str bonusun varsa(en az +2) Weapon Focus (scimitar) ve 9. level'e kadar yaşarsan İmproved Critical (scimitar) alabilirsin. Büyüler konusunda söylenecek çok şey yok. Ortalama iyileştirme gücü ve ileri seviyelerde brutalleşen charm, ilizyon gibi büyüler arasında zaten işe yarayan bir kaç tane var. Ama savaşta sana vurmalarını engelleyecek invisibility gibi büyüler işine yarayabilir. Use Magic device yeteneği ile büyücü ve rahiplere ait büyü scrolları kullanabilirsin. Mage Armor, Shield of Faith gibi koruyucu büyüler bulursan kaçırma. Çok da anlatacak bir şey yok Bard hakkında. Ne desem yalan olur bu saatten sonra.[signature][hline] 'Rüzgarıma kapılma sebebim olursun'. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Narsil daha çok agresif bir fighter örneği sunmuş. Dedikleri mantıklı, yapılabilir şeyler ama bunun dışında savaşta agresif olmamayı seçeceksen ranged olayına yoğunlaşman yada defansif feat'ler üzerine yönelmen senin üzerindeki yükü kaldırabilir. Bard, "Jack-of-All Trades" olması için yaratılmış bir class. Kısacası her işten biraz anlar ama hiç bir işi gerçek class'ı kadar iyi beceremez. Her işi biraz becerebilmesi ve karizmasının yüksek olması nedeniyle mükemmel bir lider portresi çizer. Kişilik özellikleri olarak ben bir şeyler verilmesine karşıyım. Yani köyün kavalcısından, kafiyeli konuşan sokak "delisi"ne kadar her türlü seçenek senin hayalgücüne kalmış. "Kafiyeli konuş", "evlere gir adamın aklını karıştırıp resimlerini al" iyi örnekler değil yani.[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 hamuta ve magic güzel birşeyler yazmış. bard daha çok kararsız oyunculardan çok, rp konusunda esnek olmak isteyenlerin seçimi. Mesela bar'da, sevdiğin bir kız var. İçeri iki üç serseri girdi, bar'da olay çıkartacaklar, o sırada onları engelliyorsun, onlarla elindeki rapierle estetik bir şekilde dövüşürken, sevdiğin kızı etkilemek için şiir okuyorsun. Sen böyle hem şavaşıp hem şiir okuyup hem de yara almamaya çalışıyorsun (evet zor bir iş) ama kavga bitip kızın yanına gidince, kafana bir tas suyu boşaltıyor. ehe, işin eğlencesi mesela bu. ya da bir handa oturup insanlara hikaye anlatan, kavga durumlarında felan sakinleştirecek, ve handa sorun çıktığında, kurnaz zekasını hemen işletip hancıya yardım edebilecek bir çözüm bulabilecek birisini de oynatabilirsin. Magic'in dediği gibi, "romantik konuş kızı kap, ağdalı konuş resimi al questi tamamla" tarzında şeylerden öte oynatırsan, dm'in de bunlara dikkat ederse, keyifli bir senaryo çıkabilir ortaya. ama savaşta tabii zorlanırsın. Onun yerine fighterın arkasına saklanıp, gaz bir müzikle onu coşturabilirsin, hatta büyülerinle onu daha da güçlendirebilirsin. Bardla fighter gibi savaşarak veya mage gibi büyü atıp düşmanları yenmek çok zor. Dediğim gibi onun yerine supporter olman çok daha iyi[signature][hline]iyi adam kötü adam çirkin adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Bard diyince aklıma nedense hep Satyr ler geliyo satry miydi neydi yaw :D Eski yunan mitolojisindeki yarı keçi-yarı insan, müziğiyle insanları etkileyebilne ve sanırm şarap ve zevk tanrısı dyoneses (gene yanlış) ın hizmetkarlarıydı sanırm.. :-P[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Bard kullandım tavsiyelerineze uydum gercekten çok zevkli bir oyun oldu Bardla Paladin yan yana maceraya gittik :) hikayeyi özetlemek gerekirse ben kızlar yüzünden başıma bela açtım gece yarısı sokakta müzik çalıyorum diye paladini suçlu buldular paladin beni öldürmek için peşime düştü :) şehirden kaçtık bir pentagramın içinden bir zindana girdik zindanda Par salionla karşılaştık cehennem ağzını kapatmamiz lazimdi par salion paso beni uyuttu benim karizmama uyuz olduğu için cehennem ağzını kapattık zindan üstümüze çöktü par salion taşlar altında kaldı bende boğazını kestim paladinle ayrıldık ama çok güzeldi :P[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 oyun... enteresan olmuş :hmm:[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 said: Grudge, 12 Ağustos 2004 18:02 tarihinde demiş ki: oyun... enteresan olmuş :hmm: hehe bencede.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wulfgar Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 iyi bir bard her insana bir kuş adından lakab takmalıdır :) bkz:haer dalis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paladinin olay epey enteresan olmuş :hmm:[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro :hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 harbiden bayağı enteresan bir oyun olmuş böyle devam edin[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ehehe ne bu yaw paldinin int kaçtı? büyücünün par.s in ne işi vardı lol koptum töbe ya :D[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 bugün gene oynıycaz hikayenin devamını yazarım :) ama önce paladinden kurtulmam lazım uehe paladinin stat pointleri hep 16 idi adam paso 16 attı bir tane de 9 attı[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Demek benden kurtulcan ha.Ben sana gösteririm gününü pis bard.Olm basima paso dert acion ben senden kurtulcam asıl.Neymiş kızlar gelmişmiş ama biraz gürültü yapmışın yanlarında guardlarda gelmiş.Bir daha senle aynı odada kalanın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 itiraf ediyorum bu paladin bakire :) adam kızlardan korktuğu kadar dragondan korkmuyor :) ueheue ben senden kurtulmasını bilirim.Dm e para vercem seni öldürsün diye[signature][hline]Cafede biz : Abi biz masaüstü yapcaktık. Cafe Sahibi: ???!!! Biz : Abi masaüstü yapcaktık yapabilirmiyiz ? Sahibi : De get hede hödö Biz : Abi noluyo AHH vurmasana biz ne dedik. Sahibi : Lahevla sapıklar gidin başka yerde masaüstü masaaltı yapın... Biz : asdasdas kopar.... Bu flimde geçen hikaye ve karakterler hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Sie pis bard.Dooru soluon dragondan korkmam kızlardan korktugum kadar cunku dragon kızlar kadar fazla bela açamaz başımıza:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Lem serfsiz bellow insan dm in ismini duyurur.Hikayeyi biz yazdık ovguyu sen alıon kapı tokmağı...arklar hikaye benim eserim!bu bodrack warya kızlardan bayaa korkuyor ama onu zorla milli yapıom heheheh...bellow para werme olayını bi dusun.ben de........ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Arkadaslar laubalilikte bir yere kadar, birbirinize yapacağınız hakaretleri bundan sonra icq, msn gibi kişisel iletişim programlarından, telefon gibi iletişim araçlarından halledin. Buralarda yormayın beni. Adam gibi devam edecekseniz buyrun burası sonuna kadar açık size.[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar