GenjuroXXX Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 16 yaşına kadar 8 dalmaçyalı 1 terrier 1 doberman ve 1 alman kurdu besledi ailem genelde en cok yürüyüş vs ile ben ilgilendim sorun yaşım ve aklım küçükken köpeklere iyi bi tuvalet egitimi verememiş olmam.. aradan 10 sene geçti (köpek beslemediğimiz) şimdi 1 tane erkek golden retriever sahiplendik ama biraz tuvalet sorunumuz var geleli 2 hafta oldu.. 3 aylık henüz tuvaletini tutamıyacak kadar küçük ve gençlik/karma aşılarını olmadıgı için dışarı cıkarmıyoruz sorun şu %90 ihtimalle annemin odasına tuvaletini yapıyo.. koridorda kapının önüne gazete serdik her tuvaletini yaptığında oraya götürüyorum ama hep gidip annemin odasına yapıyo çişini kokuyo yok etmek için türlü türlü metodlar denedim gazeteye idrarını sürüp yapmasını istediğimiz yere koydum ama %10 ihtimal oraya yapıyo sebebi belki genelde orada yatmasıdır... yemek kabını annemin odasının yanına koduk yediği yere yapmaz diye (araştırmalarım sonucu bu fikre kapıldım) fakat nafile... naapsam neetsem biraz yardım lütfen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ciftlikte 10 ay oldugu yere yapmaya alismis kopegimi 5 saat dolastirma sonunda kopegin resmen yurumesi yamuluyordu tualetinden dolayi klubeye geldigimiz anda yapiyordu cunku ciftlikteki 10 ay boyunca oldugun yere yapcan zihniyeti kazanmisti nasil cozduk? biraz nahos bir yontem ama bahsettigim kopegi 3 gunde tualet aliskanligi kazandirdi bahce gibi bir yer buluyorsun kopegin canli kalmasini istiyorsan golge olsun, ha farketmez diyorsan gunesin altina da baglayabilirsin surekli kopegi gozlemleyebilmen gerekir ama kopegin seni gormemesi lazim ben kendi odamdaki pencerenin altindan direk onumde olan yan bahcedeki bir agac altini gozume kestirmistim mesela 2 3 saatte bir kopege git once su icir sonra dolastir yaninda kuru mamasindan 2 3 adet olsun senle dolasirken kaka cis yaparken kopege komut verdigin ses tonuyla `kakani yap` `cisini yap` command satirlarini girceksin kopek isini bitirince de - kaka yaparken agzina mama tikmayin aman pek hos bisi olmuo - `aferin` ya da benzer bir sekilde overken mamayi verceksin hem cis hem kaka yaparsan senle dolasirken sizin eve al 30 dk falan oyna sonra tekrar bagla gozlemleyebilecegin yere gozlemlemezsen ne olur? 1 kopek perisan olabilir 2 kopegi calabilirler 3 parental aggro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 kuzenimin gsd de bu sekilde egitildi su an 9 yasinda kapiyi acip kakani cisini yap dediginde kendi kendine gidip 10 dk sonra donuyor tabi bunlar ilgi ve emek basarilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 teşekürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 rica ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Bizim kutup ayısı 5.5 aylık oldu tuvalet problemini nispeten çözdük, balkon kapısını açık bırakınca çıkıp oraya yapıyo kakasını , ama hala biraz çiş kaçırma problemi var yavşak hayvan sonuça binadakiler flan sevmeye kalkınca heyecandan işiyo yan komşuyla sağlam kavga ettim bu nedenle manyak karı... :) neyse şimdiki sorunumuz... saat sabah 8 ile akşam 5 arası aşırı derecede uysal ve beyefendi bi hayvan kendisi sesi cıkmıyo efendi efendi oturuyo kemik kemiriyo,arada sokaga cıkınca yuruyuşe sorun yok herşey normal dünya tatlısı...aksam 5 olupda yiğenim okuldan gelince ortaya hellhound çıkıyo taaa ki saat 9 olup yiğenim yatana kadar.. yiğenimi özetliyim kendisi 7 yaşında ilkokul 1 e gidiyo cok mıymıy ve zayıf karakterli bi çocuk bizim köpek bunu resmen kendine akran görüyo ve zayıf karakterli oldugu için ezmeye çalışıyo..ayağından zorla coraplarını çıkarıp kaçırıyo oyuncaklarını alıp gizliyo.koltukta otururken üstüne atlayıp yerinden kaldırıyo hiçbi türlü rahat vermiyo bi tek akşamları ben işten gelip arasıra odamdan cıktıgımda höööyt dersem kenara çekiliyor... benim her türlü lafımı dinliyo problem yok ama yiğenim evdeyken diğer ev halkına kan kusturuyo hala bi çare bulamadık.. Yiğenime ona patronun kim oldugunu gösterebilmesi için bikaç şey yapmasını söyledim/gösterdi ama dedim ya zayıf karakterli..taşşak geçti resmen köpek.. :) alternatif çözüm yöntemi bilen veya başına aynısı gelen varmıdır acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Dolaylı olarak çocuk açısından konuşursak, 7 yaşında bir çocuk belki mıymıntı, şımarık, ya da ezik, pasif, korkak, ne bileyim mızmız, huysuz, yaramaz, veya aile baskısı fln. nedeniyle sorunlu v.s. olabilir, ama 'zayıf karakterli' olarak nitelenemez bence. Yanılıyor olabilirim, ama bir olasılık olarak sen veya siz, çocuğu ezici, aşağılayıcı tavırlar içinde iseniz, çocuğa saygı duymuyor iseniz, köpek te bunu hissediyor olabilir. Ailenin çocuğa karşı tutumu değişirse, köpeğinki de değişir gibime geliyor. Çünkü bana kalırsa, o yaşta bir çocuk 'zayıf karakterli' değil ama, ailevi ya da çevresel nedenler yüzünden 'sorunlu' olabilir ancak. Köpek doğal olarak sizin 'zayıf' bulduğunuzu 'zayıf ve ezilesi' görüyor olabilir. Tekrarlıyorum, çocuğu 'zayıf karakterli' olarak nitelemen nedeniyle, tahmini bir olasılık olarak kurdum bu argümanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Zayıf karakterli diye tanımlamamın nedeni kendini sürekli başarısız , hiçbirşeyi yapamıyan ve begenmeyen diye tanımlamasından kaynaklanıyor açıkcası...yoksa ailenin el üstünde tutulan bireylerinden biri kendisi özellikle annanesi tarafından sürekli kollanıp korunan bi birey.. her türlü motive edici desteke karşın yinede yapamıyorum edemiyorum anlamıyorum vs vs diye mızmızlanıp sadece yiyip içip sıçıp cizgifilm izlemekden ibaret oldugunu sanıyor yaşamın şu anda bütün telkinlerimize ragmen...klasik cocuk :) tek sorunu bunca ben şunu yaparım şöyle şöyle ederim demekten cok ben şunu yapamam bunu edemem şeklinde yaklaşması herşeye.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 uzun süre golden retriever büyütmüş biri olarak, hayvanı kontrol etmek pek zor değil aslında. bizim köpeğin sadece 1 kere yanlış yere tuvalet yaptığını gördüm o da hayvanın çaresi kalmamasındandı. bu arada sevinçten altına kaçırma hadisesi çok olacak hazırlıklı olun=) kapının önününü özellikle kolay silinebilir hale getirseniz iyi olur bence=) neyse gelelim zayıf karakter meselesine... köpeklerin benim açımdan anladığı tek şey var. kalın sesle bağırmak. dövmek falan çok işe yaramıyor açıkçası çünkü hayvan neden dayak yediğini anlamıyor. ama olay olduğu anda hayvana bağırmak oldukça etkili bir yöntem. çocuğun çorabını mı çaldı? bağır direkman. yapmaması gerektiğini göster. çocuğun yapacağı birşey yok çünkü köpek muhtemelen onu kendisinden boyut olarak küçük olduğu için "ezilebilir" olarak görüyor. çocuk büyüyünce sorun kalmaz kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 işte tam olarak yakalamışsın olayı burda yiğenimin sesi ince ve tiz oldugundan kızıp veya canı yanıp bağırsada kopege daha oyuncu ve hırslandırıcı geliyor oldu benim iddam ev halkına tek sorun annemin cıglık cıglıga ay yine cocugun üstünde ay yine rahat vermiyo cocuga ay boktu ay püsürdü diye gezinmesi benimde 10 saatlik stressli bi mesai ardından bunu kaldıramıyo olmam.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 ince şok cihazı tarzı şeyler var zarar vermeyen ama rahatsız eden. verin cocuğun eline kullansın. kendi çocukluğumdan biliyorum. çeşmede kuzenimin yazlığında bir sivas kangal vardı, hayvanın önünnnden koşarak geçtiğim anda hayvan zinciri kırıp depara başlıyordu peşimden. annnneeeeaaaaaaa diye bağırarak çok geldiğimi bilirim eve... hatta bir kaç sefer bizim yazlıkta bisikletle giderken kovalandığımı bilirim. ilginçtir kaçardım ama korkmazdım garip bir şekilde... hayvanın oyun yaptığını bildiğimden herhalde=) yani çocuğun ezikliğinden falan değil, boyuna yakın gördüğünden "aha oyun arkadaşı!" moduna giriyor köpek. bazı bizim duymadığımız fakat hayvanları deli eden ses cihazları var deniyor ama sağır ettiklerini duymuştum köpekleri o yüzden deneyin onları diyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 yavru köpek illaki eve kaçırıcak tuvaletini engellemek zor bir süre ancak bol bol dışarda gezdirerek azaltmak mumkun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Red said: yavru köpek illaki eve kaçırıcak tuvaletini engellemek zor bir süre ancak bol bol dışarda gezdirerek azaltmak mumkun eheh evet o mesele var. bol bol gezdirmek... fakat evde olmuyorsun mesela, 3-4 saatliğine biyere gidiyorsun, eve geliyorsun hayvan sıkılmış bütün gün, sevinçten altına kaçırıyor... işin kötü yanı retrieverlar ölene kadar kaçırabiliyor bu şekilde... yavrulukla alakası yok yani=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 6 aydan sonra daha bi kontrollü oluyolar tutabilme açısından diye biliyorum bakalım 1-1.5 aya heralde o heyecandan kaçırmasıda kalmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 hadi bakalım inşallah yanıltırsın beni=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar