Ninja Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 ikaya_219 said: Ne zaman steven seagal filmi izlesem aikido ya başlayasım geliyo aikidou baslamadan once running parkour oneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 ninja-san bu yorumun üzdü. sen ninjasın diye bu güzel sanatı öğrenemesin mi insanlar. yakıştıramadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 çok güzelmiş lan topik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 bak aikido savunucular toplandı hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Black-ice said: ninja-san bu yorumun üzdü. sen ninjasın diye bu güzel sanatı öğrenemesin mi insanlar. yakıştıramadım. running parkour mae[kohou] ukemi roll [kaiten]de sakatlanmayi onlemek icin onerdim https://www.youtube.com/watch?v=22BL4ierNJA cunku her birey en az bir kez boyun incitiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 hahah ama yanlış anlamakta haksız değilim di mi şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 turkce dolayinda oyle oldu eger siz aikido baslayacak iseniz roll iyi calisin cunku her dou nun temeli budou dahil ukemi~Kaiten dir cunku saldiri aninda sizi bu temel kavram korur https://www.youtube.com/watch?v=DYYce-c5QlA&NR=1&feature=fvwp https://www.youtube.com/watch?v=7wV49Q9mpUI https://www.youtube.com/watch?v=YM1Ps9I_ba8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 saygılar ninja san 4 yıldır aikido çalışmalarımı sürdürmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 cok sevindim aikidou guzel bir sanat ukemi konusu sorunundavbana cok yardimi dokunmustu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 abi aikido cidden çok güzel ya.4 ay kadar önce başladım.aslında başlasam mı başlamasam mı diye karar veremiyordum başta.hatta foruma "aikido dede sporu mu?" tarzı saçma bir konu açmıştım sdfs evet aikido diğer dövüş sanatlarına orana fiziksel gelişimi daha az destekliyor ama teknikleri de diğer sanatlara oranla bir o kadar yıkıcı ve güçlü başlarda şu videodaki 1.58-2.22 gibi düşünüyordum;şuanda 41.30-43.10 gibi düşünüyorum 1 saat sonra antremanım var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 yolunuzda aydinlanis dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Gizli said: abi aikido cidden çok güzel ya.4 ay kadar önce başladım.aslında başlasam mı başlamasam mı diye karar veremiyordum başta.hatta foruma "aikido dede sporu mu?" tarzı saçma bir konu açmıştım sdfs evet aikido diğer dövüş sanatlarına orana fiziksel gelişimi daha az destekliyor ama teknikleri de diğer sanatlara oranla bir o kadar yıkıcı ve güçlü başlarda şu videodaki 1.58-2.22 gibi düşünüyordum;şuanda 41.30-43.10 gibi düşünüyorum 1 saat sonra antremanım var güzel iş yapmışsın. sabırla devam et uzun ve sabır isteyen bir yol çünkü. esas aikido dan'dan sonra başlar. dan'ı da minimum 4-5 senede alabildiğini düşünürsen :) umarım çalıştığın yer ve hoca iyidir, güzel öğretiyordur. gerçekten yıllarca hiçbirşey öğrenemeyenler var. kendi gözlerimle sınavlarda böyle insanları çok gördüm. boşa giden aylar, hatta yıllar, paralar. kolay gelsin. birşey olursa sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 sensei ler ilgilenmiyorlar mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 4-5 yıl mı gerekiyor dan için?9 kyu var diye biliyorum 2 yılda alırım diye planlamıştım lol hoca ise gerçekten iyi seminerleri kaçırmıyor,hepsine gidiyor.dojoda zaten toplam 8'e yakın dan sahibi var.hepsi her çalışmada bulunmuyor tabi ama en az 3-4 dan sahibi oluyor salonda.özel ilgileniyorlar.silah çalışmaları da yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 eger vaktiniz oluyor ise budo taijutsu da oneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Black-ice said: ninja-san bu yorumun üzdü. sen ninjasın diye bu güzel sanatı öğrenemesin mi insanlar. yakıştıramadım. ayrica nick ninja secme sebebim Noyzurasama nin ustune rush onlemek ve ninjalar hakkinda dogru bilgi saglamak normalde ninjayim diyerek akil sagliksizligi yasamam. fakat o yuzyilda yasamis olsam yine budou ogrenirdim sadece budou sanati ogrencisiyim ve sifir egoya sahibim. ama bana ninja diyerek ninjalari alcaltmayalim ;] ayrica sizlere saygi duydum aikido ozverinizden dolayi:]onceden belirttigim gibi meslegim ninja performistligi olsada ninjayim demem. bence dunyada iki ninja var Masaaki Hatsumi sensei ve Jinichi Kawakami Sensei lerdir. ayrica nick degistirmek istemistim ama Saeros sama bu nickle kal dedigi icin bununla devam ediyorum. Birsey belirtmek isterim; Ogretilen Bujinkan Taijutsu normalde anlasilan anlamda Hollywood olarak bakilan dusuncede ninjutsu olarak algilansa da normalde Distance Defence Art tir. Yani normalde gercek Ninjalara yada Shinobi yada Rappa lara ait denshou larin buyuk bir bolumu ortada yoktur. Elde kalabilen nesillere aktarildigi kadar derlenip sunulan ve gunumuze uygun hale getirilen bir sanattir Ninpou taijutsu. Vaktim oldukca burada Ninjutsu tarihini anlatmaya baslayacagim. Cunku halen okumakta oldugum okulda bu tarihi okumaktayim ve hobi olarakta arastirmami surdurmekteyim. Bu sebeble gunumuzdeki Taijutsu ile Edo ve oncesi olan donemlerdeki Ninjutsu kavrami arasinda buyuk farklar ve doldurulmasi zor bosluklar vardir. Ayrica Bujinkan Taijutsu disinda bazi durumlar var ama bu iste tam dogrulugu ispat edilmeyen durum ama anlatmak isterim. Jinichi Kawakami San in gelistirdigi akrobasi agirlikli Ashuragi Taijutsu Kouga Ninjutsu egitimi var deniyor ve bunun temsilcilerinden Fred Dux un da oldugu soyleniyor yani Blood Sport filminde konu edilen hayata sahip Martial Art Uzman i Frank Dux. ama en goze ve kulaga duyulan durum Bujinkan Taijutsu bu sebeble Kouga Denshou Taijutsu nun varligi halen ispatlanabilmis degil fakat egitildigi yonunde Youtube da videolara da yer veriliyor. Yani Kouga ya ait te bir Ninpou taijutsu oldugu var sayiliyor ve Ukemileri gercekten videolarda cok farklilik gosteriyor. ilgili kaynak wikipedia.org/wiki/Frank_Dux Ayrica bu yapida da California ve Thailand egitim veren yerler var yani Ninpou taijutsu yu kendi fikrinde yorumlayip gelistiren cell durumlari var. youtube.com/watch?v=DukiBFiEHyE Ben dis gorunus olarak tamamen bir otaku olarak algilanabilirim. Cunku tek giydigim giysi shouzoku ninja tabi ve tshirt tur. ama bu nerdeyse elemantery school dan beri giydigim vazgecilmez outfitim :)ayrica running parkour ve Bujinkan taijutsu dersindeki yaptigim sirada da gercekten buyuk rahatlik sagliyor ve her daima esneklik veriyor ama bu demek degildir ki ben NINJA yim diye dolasiyorum :)Ninja Yashiki ve Restaurant ta calismama ragmen NINJA yim demiyoruz :)Kisaca geleneksel giysilere saygi duyarak giyiyoruz. Oncelikle Bujinkan olmayan bir kac Ninjutsu Dojo su gostermek istiyorum KYOTO youtube.com/watch?v=n4MUG6--MSg AKBAN ACADEMY youtube.com/watch?v=74LM64K7wrQ&feature=c4-overview-vl&list=PL480FCB17FD69A212 KOUGA JUTSU youtube.com/watch?v=4b1p-GpF3Gs SHINBUKAN youtube.com/watch?v=kBJ3GYQn2A0 ve sayamadigim bir cok Asya ulkesinde kendi adlarina acilmis Ninjutsu dojo lari. (Neden Bujinkan i onerdigime gelince. Cunku iclerinde sadece Bujinkan belirtiyor biz Ninjalik ogretmiyoruz diye. Eger ki bir egitimci ben Ninja yetistiriyorum diye ogretiyorsa zaten psikolojik sorunlara sahip demektir. Cunku egitimciye aktarilan da Nin ve Jutsu kanjilerinin birlesimi degil 9 ryu Taijutsu ve Kenjutsu dur. Bunlara aciklik getirmek istedim. Kimse durup Goemon no jutsu yada Kirigakure Saizou no Kage no Gundan Jutsu yada Hattori Hanzou Masanari no Oni no Jutsu ogretmiyor. Varolan geleneksel prensiblere sahip sanat aktariliyor.) Kisaca Ninja konusundan para kazanmak yada ekonomi olarak goren bunyeler gunumuzde cok fazla. Ben cok ulkede tanistigim her martial art uzmani bir donem Ninjutsu ile ugrastigini belirtti. Ama gosterdikleri her Taijutsu Variation lar farklilik gostermisti. Anlatmak istedigim normalde Bujinkan Soke sinin yada Kurucusunun da dedigi gibi var olan bir gelenegi yasatmak icin bu isim secilmis. Yani normalde Ninjutsu yada Ninja yada Shinobi tam olarak aktarilan bir sanata sahip degil gunumuzde eger bu yonde Ninja olmayi ogreniyorum diye giden ve ogrenmeye calisan varsa once Psikolojik tedavi onerceklerini belirtmek isterim. Cunku Bujinkan Taijutsu bir ailedir ve ogrettikleri her temiz kalp icin bir bireysel gelisimden ibarettir. Yoksa kimse full shouzoku giyinip geceleri roof da ninja leap calismaz. Bu Roof Ninja Leap ne yazik ki gunumuz Wakai Mono yani Holywood ile buyumus nesilin paradoksu ve Naruto fashion yada Cosplayer yada Roleplayer anlayistan bir ibarettir. Ben kisaca bir ani paylasayim. Ozel derse basladigim ilk gun bir Amerikali ve bir Italyan ogrenci geldi. Duzgun sekilde Kaiten yani taklalari gosterdi Sensei. Ogrencilerin sordugu ise ne zaman kilic sanati ogrenecekleri oldu yada ne zaman giysi giyecekleri. Ama normalde Holywood un aksine tum Japon Ninja dizilerinde bir Shinobi iri yani normal halk goruntusu ve espiyonaj icin giysilerin kullanildigi sceneler mevcuttur. Shinobi no mono serisinde oldugu gibi. Benimde bu foruma uye olma sebebim bu yanlis anlayisi biraz olsun orneklerle onleyebilmek. Cunku Anthony Cummings yada benzeri Gaijinler insanlara anlatirken Ninjalar varmis gibi anlattiklari icin insanlar Roof Ninja Leap varliklar olarak algilayarak gercek Ninja tradition in dan uzaklasiyorlar. O donemde yani bushidou doneminde efsaneye gore Yama no Tengu ninjutsu ogretiyor tabi bu tamamen mitoloji kisim cunku karga kafali insanlar olamaz bu gibi hikayeler cok bu sebeble ninjalar olarak adlandirilan kisiler halki korkutmak icin cok hikayeler uydurmuslardir bunlari tarihi bolumde ileride anlatacagim Ninja nin gunun James Bond dan tek farki farkli donemler olmasi yoksa amac ayni bir amac icin sessiz defans ve atak kisaca her ninja usta diye birsey yoktu kisinin yetenegi ile alakaliydi. Ayrica hic bir shinobi iri yani full shouzoku birey samurai karsisina dikilmez cunku cogu samurai onmitsuken olma olasiligi vardi bu sebeble sessiz halletmek istenirdi eger ki sartlar uygunsa shukou kullanilip samurai korkutulup efsane yayilmasina izin verilir ertesi gece o efsane yayan kisi oldurulurdu. cok anlatim var zamanla aktaricamve tekrar belkide dunyada en cok ugrasan benimdir ama dedigim gibi holywood un belirttigi turde ninja kavrami yok. Ninja kavrami normalde de holywood olarak yok :] eger inanmiyorsaniz izleyiniz Ninja lik Assassin likten cok Masonluga benzetebiliriz cunku her turlu benzesiyorlar.Masonluga benzetmekteki en buyuk sebeb disarida herkesin bir fikri olmasi ama normalde bilenlerin susmasidir. Ayrica Bujinkan T. Sonsuzdur bitmez. youtube.com/watch?v=qmTxrrsBNe0 almanca icin; youtube.com/watch?v=vZy09UhTxb0 tesekkur ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Gizli said: 4-5 yıl mı gerekiyor dan için?9 kyu var diye biliyorum 2 yılda alırım diye planlamıştım lol hoca ise gerçekten iyi seminerleri kaçırmıyor,hepsine gidiyor.dojoda zaten toplam 8'e yakın dan sahibi var.hepsi her çalışmada bulunmuyor tabi ama en az 3-4 dan sahibi oluyor salonda.özel ilgileniyorlar.silah çalışmaları da yapılıyor e iyiymiş o zmn. 6 kyu var bu arada. bizim okulda 4 ayda bir falan sınav oluyor. ama 1. kyudan ve dana geçişten önce 1+1 sene bekleme falan olduğundan 4-5 seneyi buluyor. e zaten daha önemlisi o danı alacak seviyeye gelmek. zaten 2 senede hala pek birşey bilmiyor olacaksın :) sabır dediğim buydu. :) heves kırmak gibi olmasın. 2 sene sonra da çok güzel teknikler falan yapacaksın. ama hala hocan sana godmode gibi gelecek. öyle diyeyim heh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 bugünkü antremana rusyadan sandan bir adam katıldı.öğrendim ki aikido stilleri farklılık gösteriyormuş.onlar nami/naomi .... bir şeye bağlılarmış;bizim hareketler ise ismi k ile başlayan bir adama bağlıymış. şu tam hatırlayamadığım isimlerin doğrularını söyler misiniz araştırayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 vallaha ben onu bilmiyorum. çok genel birşey olduğunu sanmıyorum. geleneksel aikido modern aikido fln diye ayırırlardı. modern daha yetersiz derlerdi falan. hepimiz morihei ueshibaya bağlıyız :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 aikikai, aikibudo vs. filan mı diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Rusyada gosterilen aikido tekniklerinin cogu daha askeri yonde cunku bunun nedeni senseilerinin buyuk bir cogunlugunun gecmisi askeri kokenli. https://www.youtube.com/watch?v=69wdPhI01jU https://www.youtube.com/watch?v=jI4gMbYwoeI https://www.youtube.com/watch?v=P73mcY3g5ZE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 100 wing chun cu 10000 aikidocuyu yok eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 bu kafa yapisi ile dou calisilmaz cunku hersey kisiye baglidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 tamam 200 wtci olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=q-wA8AIluAc bu JP ait olan tarz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar