Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi

Mortis

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Council tax ödemezsin öğrenci iken. Bir ev tutar isen ve evde tek sen kalacak isen o zaman council tax ödememek için öğrenci mektubu alıp oturdugun yerin belediyesine bildiriyorsun.

Aynı evde senin dışında öğrenci olmayan birileri kalıyor ise belediyeyi kandırmaya calısıp tek kaldıgına inandırıp council tax vermemezlik edebilirsin ki yapanlar var. Ha ileride ortaya cıkarsa cezalı bir şekilde ödüyorsun.

Onun dışında kursun bittiğinde temelli dönüş yaparken satın aldığın ürünler ile birlikte VAT refund form aldı isen onu doldurup havaalanında o ürünler için ödenen KDV (VAT) geri alabiliyorsun.

VAT refund sayfasına bakın detaylar için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Selam arkadaşlar

Ben şuan amerikada dil eğitimi alıyorum ama kardeşimin vize başvurusunu reddettiler. Tekrar deneyecek ama muhtemelen olmayacak ben burda olduğum için. Biz de ingiltereye doğru kayalım diyoruz. Vize başvurusunu burdan mı yapsam daha iyi olur yoksa türkiyeden mi ? Bi de abi kardeş başvuru yapmamız bir olumsuzluk yaratır mı ?

teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

oo hayırlı olsun. ben de alacağım bakındım biraz part time için şuan programım da uygun görünüyor.

yalnız acil iş bulmam lazım 1 haftada inanılmaz para harcadım çok mutsuzum nereye gitti bilmiyorum.

Bella sen nereye - hangi bölüme girdin?
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Schengen vizesi basvurusu yapmadan once Ingiltere'ye tekrar donerken sorun yasamayacak bir vizenin olmasi gerekiyor. Sorun cikacak ise kabul edilmez.

Bu baglamda eger tek giris-cikis lik bir vizen var ise evet Schengen alamazsin. Multi entry yaziyor ise vizende o zaman schengen alabilirsin.

Schengen vizesi basvurusu farkli ulkeler icin degisiklik gosterecektir. Bazilari Schengen'e basvururken UK'a geri donus icin minimum 3 aylik vizenin kalmis olmasi sartini ararken bazilarinda bu 6 ay.

Pasaportunun da en az 6 ay gecerli olmasi gerek schengen vize basvurusu icin.

Gidecegin ulkenin ingiltere konsoloslugu web sitesine girip gereken dokumanlara bak. Aklina takilan bir soru var ise email at 1-2 hafta icinde yanitliyorlar.

Edit: bir kac yararli link ekleyim

Kings college schengen vize bilgi sayfasi

Litvanya konsoloslugu vize bilgi sayfasi

not: Ogrenci iken schengen vizesi basvurusu yaptim. Sonradan da EU vatandasi esim ile ayricalikli kategoriden schengne aldim bir kac kere. Ayrica kardesime de cikarttim schengen vizesi (ingiltere'de iken)

dün mesaj attım litvanya konsolosluğuna, alabilirsin dediler vizen 3 aydan fazla ise. istediğim ülkeye başvurabilir miyim shengen için yoksa ülkeden ülkeye değişir mi bu koşullar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Gideceğin ülke konsolosluğuna başvurmalısın. Başvuru sırasında gereken belgeleri konsolosluk sitesinde bulabilirsin.

Ayak basacağın ilk ülke Litvanya ise Litvanya'da kalacağın yerin rezervasyon/ödeme bilgileri ve Litvanya da hangi şehre uçacağının kanıtı gerekiyor yani uçak bileti alman gerekecek.

Bunlara ek olarak daha çok belge var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Gideceğin ülke konsolosluğuna başvurmalısın. Başvuru sırasında gereken belgeleri konsolosluk sitesinde bulabilirsin.

Ayak basacağın ilk ülke Litvanya ise Litvanya'da kalacağın yerin rezervasyon/ödeme bilgileri ve Litvanya da hangi şehre uçacağının kanıtı gerekiyor yani uçak bileti alman gerekecek.

Bunlara ek olarak daha çok belge var tabi.

Dynamick bey şimdi amerikadan vize başvurusu yapmak istiyorum ama 3 çeşit vize var öğrenciler için. Benim amacım 3 aylık bir dil eğitimi, ve eğitimi alırken mba için okul araştırıp sonrasında gitmek. Seviyem advanced, toefl da var 100 olarak. Hangi çeşit vizeye başvurmalıyım sence ?

İnternetten baktım ama biraz karışık kendi siteleri =(

fakir dostu, öğrenci arkadaşı, ulu bir kişi olarak sana soruyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Accolade said:

Selam arkadaşlar

Ben şuan amerikada dil eğitimi alıyorum ama kardeşimin vize başvurusunu reddettiler. Tekrar deneyecek ama muhtemelen olmayacak ben burda olduğum için. Biz de ingiltereye doğru kayalım diyoruz. Vize başvurusunu burdan mı yapsam daha iyi olur yoksa türkiyeden mi ? Bi de abi kardeş başvuru yapmamız bir olumsuzluk yaratır mı ?

teşekkürler

Keşke kardeşin amerikada abisinin (abi ne ya belki de abla? lol) olduğunu söylemeseymiş. Direkt bu adam kalır orda gözüyle bakıyorlar hele dil okuluyla gidiyorsan. Tekrar başvursa bile bir önceki başvurusundaki red nedeni hep karşısına çıkacak.

Başvuruyu tr'den yapman daha iyi olur reddedilme şansın daha az olur. amerika vize için vatandaşı olmadığın ülkelerden vize başvurlarını kabul etmiyordu en son ya da yanılıyor da olabilirim illaki tr'den başvurman gerekiyordu. Belki ingiltere de böyledir her ne kadar EU ülkesi olsa da kendi vize kuralları var. Yine de emin değilim araştır istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

=)

Ev isini halledebildiniz mi ? Nerede ne fiyatla nasil bir evde kaliyorsunuz diye sormak istiyorum.

hallettik hallettik, kuzeyde 2. zone da bi yerde kalıyoruz. Emirates Stadyumuna baya yakınız. 3 oda bi mutfak salon birleşik dairedeyiz, ana cadde üzerinde metroya 10 dakika yürüyüş mesafesinde, 395 pound per week veriyoruz. Ev küçük kutu gibi onu diyim, ama gelen tüm arkadaşlarımız beğeniyo falan sfdhkja. Ve faturalar dahil değil. Henüz hiç fatura ödemedik o yüzden ne kadar olcak bilmiyorum onlar.

Bi de londrada 3 bedroomlu ev bulmak çok zor, büyük bi ihtimalle senin ihtiyacın olmicaktır da söyliyim dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...