Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 doktoraya öyle yap sdf bi de şimdiden uyarayım ilk masterınızı bitirirseniz ikinci master için askerliği erteleyemiyorsunuz tabi doktorada işler biraz farklı. genel olarak vasat veya üstü olan bir üniversite/bölge sizin çalıştığınız spesifik konuda dünyaca ünlü olabiliyor. şansınız ve imkanınız varsa iyi bir üniversitede master yapmanın getirisi ise doktrada iyi bir yere kabul alma ihtimalini arttır. ama tabi yine de ingilteredeki bahsedilen üniversitenin bile yurtdışı tanınırlığı boğaziçi vs gibi türkiyenin iyi üniversitelerinden bile fazla olabilir o da ayrı bir mesele hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 yeri degilde sina boyle diyince aklima geldi turkiyede master yapmis olmanin yurtdisina master'a kabul edilirken bi artisi olur mu? tessiz yalniz bu bahsettigim master. yoksa yapmisin yapmamisin bisi ifade etmez mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 doktora yapacağımı sanmıyorum ya, artık ben master yapmak istiyordum sonuçta 1 sene ingiltere diye dayım da cambridge de gel yanımda kal dedi, cambridge uniye zaten giremem öel bi dünya yok . zaten girsen bile 18K pound civarı ücreti var parasını da veremem. baktım orda başka ne uni var Anglia Ruskin, ok dedim oraya gidiom yoksa çok daha ii unilere kabul aldım da hem pahalı hem de accomodation karşılayamıyorum almanyadaki tanıdıkalrımı aradım vs ingiltereden önce ingilizce program bulamadım, avrupada ucuz memleket yok yaşama olarak, ingilizce eğitim veren unilerin de çoğu özel okul oluyor ve pahalı olyuor. onun araştırmasını baya yaptım . Türkiyede master yapiim dedim boğaziçi koç sabancı, boğaziçi mezunuyum altı kesmez dedim onlar da hep 25 K TL faaln, dedim 1 sene ingiltereye giderim ingitlerede masterım olur deneyim olur , bu mantık. Ha param olsa hem accomodation hem okul için zaten şu an Kings college a falan gidiyor olurdum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 olabilir. şöyle olabilir. almanyada mesela düzenlenen elite master programları var. o okullara mail atarsan master yapmış biri olarak sana "bizde doktoraya başvuracağına önce bu elite master programlarına başvur" derler. bu programlar zor olduğu için bir master sonrası başvurmuş olman bir avantaj olabilir. ama çoğu zaman olmaz. bi de dediğim gibi Türkiyede masterini bitirdiysen en fazla 1 sene erteletebilirsin askerliği. ikinci master için ertelemiyorlar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Mortis said: doktora yapacağımı sanmıyorum ya, artık ben master yapmak istiyordum sonuçta 1 sene ingiltere diye dayım da cambridge de gel yanımda kal dedi, cambridge uniye zaten giremem öel bi dünya yok . zaten girsen bile 18K pound civarı ücreti var parasını da veremem. baktım orda başka ne uni var Anglia Ruskin, ok dedim oraya gidiom yoksa çok daha ii unilere kabul aldım da hem pahalı hem de accomodation karşılayamıyorum almanyadaki tanıdıkalrımı aradım vs ingiltereden önce ingilizce program bulamadım, avrupada ucuz memleket yok yaşama olarak, ingilizce eğitim veren unilerin de çoğu özel okul oluyor ve pahalı olyuor. onun araştırmasını baya yaptım . Türkiyede master yapiim dedim boğaziçi koç sabancı, boğaziçi mezunuyum altı kesmez dedim onlar da hep 25 K TL faaln, dedim 1 sene ingiltereye giderim ingitlerede masterım olur deneyim olur , bu mantık. Ha param olsa hem accomodation hem okul için zaten şu an Kings college a falan gidiyor olurdum . almanyada elite master programları diye programlar oluyor. onlar ingilizce olabiliyor. mesela elite master program in mathematical physics var TUM ve LMUnun ortak ingilizce. ama dediğin gibi şehir hayvan gibi pahalı mesela munich. Avrupada ucuz ülke yok ama ucuz şehir var. Mesela almanya leipzig, saarburken (böyle mi yazılıyodu lan). Ama ucuz şehirlerin sıkıcı olma potansiyeli çok yüksek. Eskişehir bence bu açıdan bir dünya ilki sdf (ucuz ama nispeten eğlenceli bir yer). amacın iş hayatına yönelikse orda bişey demiyorum zaten o sahada pek tecrübem yok. yani Türkiyeye döneceksen zaten ingilterede master yaptım dersen çoğu yer bunu hali hazırda iyi bir referans olarak alır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ya is hayati icin master ne kadar gekekli sorgulamaya basladim ben onu. benim arklar var iste ingilterede 1 yillik master yaptilar fln, simdi is ariyorlar e onlara teklif edilenle ile bizden mastersiz fln is arayanlara teklif edilen ucretler hemen hemen ayni. ha bi ark vardi masterini school of economicste yapti. ona astronomik seyler teklif ediyorlar tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 ya business concepti aldında yapılan masterlar genelde paralı oluyor çünkü akademik potansiyeli yok, hani fizik , sosyal bilimler vs der ki okul bu adam doktora yapara araştırma yapar bi katkısı olur burs verelim indirim verelim, business da yok, bu adam buraya para versin sonra zaten para kazanacak işe girip mantığından ben de marketing masterı yapacağım için, atiorum sosyoloji masterı yapsam belki daha rahat program bulup belki de bedavaya yakın okuyabilecektim ama öle bi isteğim olmadığı için her türlü bi para bayılıyorsun anca çok efsane bir öğrenciysen ortalama olsun vs burstur falan bulursun . almanyada yaşayan annemin kuzeni var kendisi fizik mi ne phdsi yapmış bi adam o araştırdı benim için, ingilizce program bulamadı bulsa bile onlar çok pahalıydı isveçi dene falan dedi de isveç 2012 den itibaren artık paralı olduğu için o da olmadı, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 senko said: ha bi ark vardi masterini school of economicste yapti. ona astronomik seyler teklif ediyorlar tabii... hehe neden acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 LSE den mezun olup aylardir iş bulamayn insanlar da tanıyorum ya çok garip dünyalar ama tabi onlar londrada ario :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Londra'da aylardır iş arıyor olmak demek epey zengin olmak demek sanki. Bu yüzden muhtemelen buldukları işleri de beğenmiyorlardır =p diye teori mıçtım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 LSE mezunu adam iş aramasın be abi..Beğenmiyordur ondandır yani, kaç tane okul var dünyada zaten onun kadar adı bilinen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2011 almanlarin almanca programi B2 mi istiyor C1 mi peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 DynamicK said: Nasil bir yasa cikmis Nisan ayinda? Tier4 GSV ile gelen herkesin calisma hakki var tek degisen calisma hakki haftalik 20 saatten 10 saate dusuruldu. Bunun disinda ogrenci olarak gelenler SVV yada Extended SVV almislar ise onlarin calisma hakki yok. Eskiden de yoktu suan da yok hic de calisma hakki vermediler SVV ile gelenlere. Illegal calisirsan tabiki de adi ustunde yasal olmayan sekilde calismak sorun cikarir tabiki. Bir magazadan urun calmakta sorun yok demek gibi illegal calisirsan sikinti olmaz demek.. Yakalanana kadar sorun yok tabiki. Yakalarlarsa sinirdisi edilirsin, calistigin yere 20k pound ceza ve bir sure kapatma cezasi, tekrar ingiltere'ye vize alamama ve buna ek olarak siciline islenecegi icin ileride pasaportundaki sinirdisi damgasi yuzunden cogu ulkeye vize almakta sorun cekme gibi ufak sikintilar cikarir. Ha danismanin bunlar sorun degil diyor ise risk almak istersen senin bilecegin is tabiki. :) Eger bu olacaklari bilmeden sorun cikmaz diyor ise zaten danismanlik olayina takim elbise giyip business card basarak girilecegini sanan birisi imis. http://www.golondra.com/ogrenci-vizelerinde-buyuk-degisiklik/ burda bahsetmişsin işte. bu yasayla gelen bi değişiklik muhtemelen. benim vizede polis registration yazısının üstünde no works to public funds gibi bişey yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 hahah ne yazdığını bilmiomuş Dyna böle copy / paste :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Yaziyi Mart'ta girmistim. O donem UKBA boyle bir bildiri yayinladi. 4 Temmuz 2011 den sonra tier 4 GSV basvurusu yapanlar icin bazi degisiklikler oldu. Bu tarihten sonra basvuru yapti iseniz calisma konusunda bilgi su sekilde: Kaynak: http://www.ukcisa.org.uk/student/info_sheets/working_during_studies.php#july I made my most recent Tier 4 immigration application on or after 4 July 2011 During term-time you can work for up to 20 hours a week if you are studying at degree level or above at a higher education institution up to 20 hours a week if you are on a study abroad programme at an "overseas higher education institution" in the UK up to 10 hours a week if you are studying a course that is below degree level at a "higher education institution" up to 10 hours a week if you are studying a course at any level at publicly-funded further education college up to 10 hours a week if you have immigration permission as a Tier 4 (Child) Student. The UK Border Agency defines a "higher education institution" as a Recognised Body or as an organisation that receives public funding for specific funding bodies. You should check with your college or university if it meets this definition, or the UK Border Agency's definition of an "overseas higher education institution" if you are on a study abroad programme. If you are not covered by any of these provisions, you will not be able to work in the UK unless you are doing a work placement, you have been elected as a Sabbatical Officer or you are on the Foundation Programme for postgraduate doctors and dentists. This is likely to affect you if you are studying at a college in the private sector. Always check what the sticker in your passport or your biometric residence permit (identity card) says and make sure that you do not work more hours a week than it allows. It should specify whether you are allowed to work 10 hours or 20 hours a week in term-time. It will say if you are not allowed to work. If you have permission to work, you should not work more than the maximum number of hours (20 or 10) in any one week in term-time, even if you sometimes work under the maximum number of hours a week in other weeks. If you have permission to work, you can work full-time during your holidays. Even if you are not allowed to work, you can still do a work placement as part of your course. All Tier 4 students can do full-time work placements, but only if your Tier 4 sponsor has Highly Trusted Sponsor status, or your course is at degree level or above, or you are studying a foundation degree course, or you have immigration permission as a Tier 4 (Child) Student and you are at least 16 years old. If you can do work placements, they must: take up 50% or less of your course, unless the law says that you must spend more than half of your course doing work placements, for example, you are studying a Postgraduate Certificate in Education (PGCE) or, in Scotland, a PGDE course, and be an assessed part of your course The UK Border Agency's definition of "foundation degree" is a course which leads to a qualification at level 5 or above of the National Qualifications Framework (see www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/QualificationsExplained for details), and is awarded by an English higher education institution which has degree awarding powers (see www.bis.gov.uk/policies/higher-education/recognised-uk-degrees for details), or the devolved equivalent, if you are studying in Scotland, Wales or Northern Ireland. Some courses called foundation degrees will not meet this definition, but other courses which are not called foundation degrees, for example some HNDs, do meet this definition. It covers all Scottish HND courses. Check with your Tier 4 sponsor if it has Highly Trusted Sponsor status. If you do not know whether your course is at the right level for doing work placements, ask your Tier 4 sponsor. UK Border Agency information about Highly Trusted Sponsors: www.ukba.homeoffice.gov.uk/employers/points/sponsoringmigrants/highly-trusted Daha cok yeni kalkti bu yuzden de insanlar 4 temmuz 2011 oncesi basvurulari yaptilar. Eylul ayinda gelecek ogrenciler bile calisma hakki almak icin oyle yaptilar. Senin danisman firma belirtmedi mi bunu? Bizim okulda bu sekilde suan kursa baslayan 1 ogrenci var calisma hakki olmadan. Suan calisma hakki kazanmak icin ogrenci olarak en ucuza highly trusted bir okulda business management egitimi almak avantajli. business management alirken bir yandan da business english de goruceksiniz illa ki gelisir ingilizceniz. ha intermediate seviye ingilizce ile zor tabi. tr de az kasip sonra gelmeniz gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Dyna bir soru ile tekrar karşındayım ^^ Şimdi bu danışmanlık firması bana bir pre departure dökümanı göndermiş de, gitmeden önce yanınıza almanız gereken şeyler diye İşte vesikalık alın bir sürü yok işte nerede kalacaksanız adresini alın vs. Bir de Akciğer filmi ve raporu demişler? Bu zorunlu bir şey mi vize kontrolünde girişte ble bi kontrol var mı ya? Ben bodrumdayım çünkü 6 sında dönecem sabah istanbula ve 5 de havalimanında olacam. Eğer çok önemli bişeyse ona göre bodrumda hastaneye falna gidecem yarın, danışmanlık şirketine de mail attım da bayram olduğu için onlardan ses gelmeyebilir bu hafta DAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 ahah akciğer film'i ne ya :D dalga geçmişler senle.. fis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 danışmanlık firması ne ya T_T olm herşeyi de firmaya danışmayın. senede yüzlerce insan bir yere danışmadan yurtdışına yerleşmeye gidiyor eğitim için ve bir sorun çıkmıyor. şöyle garip garip şirketlere para vermeyin allasen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Duymadim hic. M.O 2007 yilinda ben de benzer bir sey okumustum yaninda bunu bunu getir belgeleri icinde de ne bu gune kadar getiren duydum ne kendim getirdim. Kimse de sormadi oyle bir sey. Vesikalik fotograf olsun yaninda da almayacaklar sinirda. Ertesi gunlerde lazim olur sagda solda. Yoksa da sorun degil burda halledersin. Ha biraz daha pahali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Ardeth said: danışmanlık firması ne ya T_T olm herşeyi de firmaya danışmayın. senede yüzlerce insan bir yere danışmadan yurtdışına yerleşmeye gidiyor eğitim için ve bir sorun çıkmıyor. şöyle garip garip şirketlere para vermeyin allasen bedava abi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 dormda kalicaksanla ilgili olabilir akciger filmi, tuberkuloz icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 yok pasaport sırasında soruyorlarmış, danışmanın mail'ı şu şekilde pasteliyorum: said: akciger filmi ve raporu sen pasaporttan gecerken sorulabilri de sorulmayabilri de. rastgele siradan cekip sorabiliyorlar eger sende o an yoksa, havaalani doktoruna sevketme haklari var ve bu sana epey zaman ve paraya malolabilir. ne yapsam bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 hangi şirket bu sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 o gene tuberkulozla ilgilidir de gumrukte sormalari sacmaymis. bana okulda test yapmislardi, sonra rontgenlemislerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 edcon sina abi nefret ediorm bu tarz şeylerden son anda sölenecek şey mi 6 eylülde istanbulda dönecem sabah 5 saat sonra da havaalınada olacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar