Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS'ye itiraz için bilgi

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Burada da yerleştirmede hata var diyenler var. Budur yapabileceğiniz:

Kesin bilgim var ne şartlarda yapılabileceği hakkında.

Yakında ÖSYM taban puanlarını açıklayacak. Diyelim ki istediğiniz bölüm 3 puan ile almış, siz 4 puan ile birinci tercihiniz olan o bölüme yerleşemeyip ikinci tercihinize gönderilmişsiniz. İşte ancak bu durumda şikayet edebilirsiniz. Mahkeme, kontenjanlara bakmadan ilk dönem bitmeden okula kayıt yapmanıza izin verir. Ondan sonra isterseniz çapraz gidersiniz, istereniz bir yıl bekler seneye düzgün başlarsınız.

Yeni paragraf yapıp vurguluyorum, sadece yukardaki durumda ve elinizde tercihlerinizi kanıtlayan bir belge varsa itiraz edebilirsiniz. Hala internetten tercihler görünebiliyor, çıktısını alın hemen almadıysanız.

Olay budur, bekleyip taban puanlarına bakacaksınız okul birincilerinin puanlarını dikkate almadan.
Mesaj tarihi:
yerleştirmede hata falan yoktur bence kasmayın
tercih yaparken hata yapmış bircogu.
sıramın altında yazdım diyenler var :)
e üstünü yazsaydın kardeşim, böylelikle sırasının üstünü yazanlara yardımcı olmamış olurdun
Mesaj tarihi:
eldeki veri setinin karmaşıklığı sebebi ile aynı noktalara yönelmiş olmanız muhtemel. dolayısı ile o okullara girememiş olabileceğinizi düşünüyorum ben. bottlenecke gel..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Özellikle tarih gibi, basın-yayın gibi, psikoloji gibi, hukuk gibi sayısalcıların da isteyebileceği yerlerin puanlarının uçması normal bence.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Mühendis olmak istemiyorum, doktor olamadım, kimya ya da fizik yerine Mimar Sinan Tarih'e gideyim bari denebilir pek hala. Ben doktor olamadım diye Hukuk'a gittim; eğer babam hukukçu olmasaydı edebiyata gidiyordum, hatta 384. olmuştum sınavında.
Mesaj tarihi:
okullara sınav sonu tercih ile girme değil de okula başvuranları okulun seçtiği bir sisteme geçebilsek (tamam biliyorum torpil döner, burası türkiye, biz malız hep) en azından iyi okullarda isteyen öğrenciler ilgilendikleri dallarda okuyabileceklerdir.
  • Yeni Oluştur...