Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

trafik kazası

DoubleW

Öne çıkan mesajlar

merhabalar, yaklaşık 30dk önce , transporter a arkadan chevrolet cruze marka arabamla 65-70km hızla giderken vurdum, sanırım artık tutanakları kendimiz tutuyormuşuz ,bilen arkadaşlar burda izliycem adımları yazabilir mi, kasko su falan var aracın full.transpoerterın arka tampon indi aşağı, benimde kaput içeri girdi biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

transporter'da 55-60 km hızla gidiyordu sanırım? ucuz atlatmışsın.. geçmiş olsun.

tutanak kafasında bi değişme olmadıysa, ufak bi kroki çiziyorsunuz. arabaların yönünü, gidiş yolunu.. kazanın olduğu yolu şeritleri de belirterek çiziyorsunuz. şoförler ayrı ayrı kaza hakkında kendi görüşlerini yazıyorlar. kimlik bilgileri vesaire orada istenen herşeyi dolduruyorsun. aslında zor bi olayı yok. kısaca o tutanakta yazan herşeyi eksiksiz doldurmanız gerekli. karşılıklı kimlik fotokopilerini de alın.. sonra aracı doldurduğunuz belgelerle beraber yetkili servise götür. oradaki eleman senden evrakları alıp herşeyiyle halleder. belgeler fotokopide olsa imza ıslak olmalı. buna dikkat et. benim hatırladığım önemli bi detay yok bunun haricinde. geçmiş olsun tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da bugün bir transporter arka sağ kapımın oradan vurdu. Şerit değiştirirken yol vermeme moduna girip dibimden geliyordu, duramadı.

Arka çamurluğa vursa %100 o suçlu çıkıyor diye biliyorum da, arka kapıda durum nedir? Bilen var mı? Adam %100 hatalı çıkmayacaksa kaskoma elletmem cebimden yaptırırım, fazla bir şey olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

3 pertim var :) Resim özellikle pert araçlarda gerekli oluyo. Eksper olay yerini sadece resimlerden inceleyebiliyor. Gerçi araç çekilirken çekiciler resimlerini çekiyolar.

Diğer taraftan artık çokta kim hatalı kim diil pek önemi yok. Zaten hasar çok anormal büyük diilse trafik sigortasından hallediliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Boci said:

Diğer taraftan artık çokta kim hatalı kim diil pek önemi yok. Zaten hasar çok anormal büyük diilse trafik sigortasından hallediliyo.

Gayet önemi var. %100 haklı olan tarafın ne trafik sigortası ne kaskosu bozuluyor, her şeyi karşı tarafınkiler ödüyor. Paylaşılan hatada da masraflar paylaşılıyor. Bu paylaşma/ödememe durumlarıyla gelecek primlerin miktarları belli oluyor, hasarsızlık indirimleri ya da kasko kara listesine girme durumları belirleniyor.

Trafik sigortası hatalı olan tarafın kendi masraflarını ödemez ayrıca, karşı tarafınkini öder, o da belli limitler dahilinde.

Yani mutlaka kazanın nasıl olduğunu yazın, adamın ekstra bir trafik ihlali varsa (kırmızıda geçti, çok hızlıydı, ters yöndü vs. gibi) sürücü yorumlarında belirtin ki bilirkişiler dikkate alsın, gerekirse olay yerinde inceleme falan yapsınlar. Siz ekstra bir mazeret belirtmez ya da sonuca itiraz etmezseniz masa başında fotoğraflarla karar veriyorlar, ters kararlar çıkabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...