Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Glatheros said: bence nvidia daha iyi, benim kisisel gorusum budur. Atiyle daha once ekran karti surucusu konusunda cok problem yasadim. oyunlarin coguda nvidia sponsorlugunda yapiliyor, bazi oyunlar atide daha dusuk performans veriyor. ati raw processing power olarak daha iyi gozukebilir, benim derdim compatibility, istedigi kadar iyi olsun. Bence nvidia daha iyi. FSAA gibi post-process (deniyordu sanırım) efekt işlerinde ve uyumlulukta Nvidia her zaman öndedir, ATI de her zaman raw grafik benchmark'larında yüksek verip göz boyamaya oynar, ben bildim bileli bu böyle. Pixeller merdiveni olmuş grafikte 150 fps alsam ne yazar, zaten monitör 60'ı geçmiyor ki. Kaldı ki günümüzde PhysX var, 3D işlerine de giriyorlar, falan filan. edik: Glath'ın mesajı alıntılamam katılmak anlamındaydı, cevap vermişim gibi olmuş da :p
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 benim için uygun olanı(tabi tamamen bütçeyle alakalı),ikince el 5850 gibi bir kart alip,1 sene sonra aynı performansı veren,yeni çıkmış kartı almak,hem bütçeyi cok sarsmıyor hem de her zaman güncel oyunları very high-ultra detaylarda oynayabiliyorum
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 baggio'nun dediğine ek olarak bazı oyunlarda ati ekran kartımla grafik sorunu yaşıyorum ehu zevkli bişi aslında :P ati şu driver uyumluluk meselesini çözebilse ama olmadı yıllardır.
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 5970 alıcam, araştırdım baya bi.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Glatheros said: bence nvidia daha iyi, benim kisisel gorusum budur. Atiyle daha once ekran karti surucusu konusunda cok problem yasadim. oyunlarin coguda nvidia sponsorlugunda yapiliyor, bazi oyunlar atide daha dusuk performans veriyor. ati raw processing power olarak daha iyi gozukebilir, benim derdim compatibility, istedigi kadar iyi olsun. Bence nvidia daha iyi. benim demek istedigim ust segmenti tartisiyorsak iki firmaninda kartlari belli biri gtx480 digeri hd5970. simdi bunlarin teknik verileri de belli, bakinca gtx480 zayif kaliyor. testlerde benchmarklarda gozukuyor bu. ha nvidia'ya sempati duyabilirsin tabi, genel olarak bakildiginda basarili bulabilirsin, ama gtx480 hd5970den iyi diyemessin, onu anlatmak istemistim.
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 GTX480 çoğu basit testte HD5970'ten çok az farkla aşağıda kalıyor, yüksek FSAA-AF seviyelerinde de dediğim gibi genelde geçiyor bile. Kaldı ki GTX480 tek GPU ile bunları yapıyor ve 200 lira daha ucuz. ATI'nin dillere destan uyumluluk sorunları da cabası. Raw benchmark her şey değil yani, fazla takılmamak lazım. "Şu an en iyi kart kimde kardeşim" gibi yüzeysel bir kıyaslama da yapılamaz, Quadro FX3800 alalım o zaman hepimiz.
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 bide bu var. baggio anlatmis zaten, daha yazmiyim. aralarinda insanin algilayabilecegi bir fark yok kartlarin. kaldiki physics filan var nvidiada. ama bunlarin hic biri onemli degil. uyumsuz bir kart ati. nvidia ise her turlu sorunsuz (mobile kartlar haric, ki onlar konumuz degil). intel ve nvidiadan sasmiyorum, uyum sorunu yasamiyorum, mutluyum.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 birincisi workstation kartlardan bahsetmek bile gulunc. baggio cumle icinde fiyat acisindan v.b. ekstrem ornek olarak vermis lafin gelisi diye tahmin ediyorum, zira asagi yukari grafik kartlari hakkinda basic seviyede bilgisi olanlar gpu olarak ayni nesillerdeki workstation kartlarin benzer mimariler uzerine(hatta cogu zaman ayni tabanda) gleistirildigini bilirler. daha quadro dan firefx den ornek vermek sacma. daha pahali kart daha iyi diye birsey yok ortada. bu kartlar driver, stabilite, parite ramler , malzeme kalitesi ve gelismis musteri destegi yuzunden pahalilar. hatta es kartlarda her zaman consumer markette satilan kart guc olarak daha ustundur. (ornek gtx260 216core vs quadro 3800) ikinci hadise, gtx460 , ve hatta 470 i bi nebze anlayabiliyroum da, 480 e bir turlu mana yukleyemiyorum. kabul tek cekirdek olarak satilan en hizli kart, fakat iki cekirdekli kartlardan dahi %10-%20 daha fazla guc tuketip , ustune elle tutulur bir performans saglayamiyor. ayrica calisma sicakliklari ve kart dizayni olarak genelde tek gpu lu bir karta gore basarisiz bi tablo ciziyor. bu gecis modelleri ancak fermi cekirdek modelinin amd ye karsi cikartacagi dise gelir rakiplere bi basamak niteliginde olur. Bu performansa bu fiyatlariyla ise daha da uzak bile gorunuyor. ati/amd nin uyumsuzlugu tarzinda yorumlar ise gercekten ilginc oluyor. nvidia nin bastirdigi , ozellikle ati cardlarla calismamasi icin bazi sabote olaylari gorulmedik seyler degildi ama son zamanlarda kullanicilar ve gelistiriciler atinin %52-53 u gecen market payini pek goz ardi edemedigi icin bu mevzulara da pek mahal kalmadi. her markanin kendine gore - leri + lari var , herkezin de belli bir markayla tecrubelerine/veya tecrubesizliklerine gore birinden birine karsi sempatisi var buna diyecek soz yok. Yalniz birinin satin alma kararini etkileyebilecek yorumlar yaparken, hele ki bu fiyat araligindaysa daha objektif degerlendirme yaparak yorum yazmaya calismali. Sebepleri bi temele dayandirilamiyorsa yazmanin da bi manasi yok. son olarak hatirlatmak istiyorum, biliyorum buraya yazarken fikirlerinizi test sonuclarina bakarak yaziyorsunuz, favori sitelerinizin reviewlarina bakiyorsunuz, gerek yerli gerek yabanci kaynaklara danisiyorsunuz ama goz ardi ettiginizi dusundum sey turkiye ve yurtdisi fiyatlari. bunlar cercevesinde direk karsilastirmalarda performans olarak yuzde farkini watt/price seklinde goz onune alirsaniz daha dise dokunur sonuclara varirsiniz. gladmir zaten kararini vermis, hatta belki su anda coktan makinesine takmistir o mevzuyu gectik zaten.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 quadro serisi ne alaka bende anlayamadim. benimde savundugum nvidia kotu tezi degil zaten, ama 480 basarisiz bir kart yani kabul etmek lazim bunu, testallation disinda ustunlugu yok 5970e. bi kac oyunda da yuksek aa ve af degerlerinde geciyor, onlarda bariz nvidia optimize oyunlar, (en buyuk farki dirt2 de atiyordu galiba) kahorun'un dedigi gibi birde deli gibi guc tuketiyor, oc zayif, yuksek sicakliklarda calisiyor. uyumsuzluk sorununa gelince, nasil uyumsuz diyebiliyorsunuz ilginc, hani bi 5-6 yil once evet sorunluydu driverlar ama artik nvidia'nin cikarttigindan fazla sorun cikartmiyorlar kullaniciya. birde bu segmentteki kartlari alan adam oc yapmadan rahat duramaz, v-mod yapildiginda ucuyor gidiyor zaten ati. v-mod'suz oc grafigi de 480den daha basarili.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 birde tesellation su anki sinirli dx11 oyunlarda ( ki baya da uzun bir sure boyle kalicak)sabit oranlarda kullaniliyor, sadece sentetik benchmark programlarinda gorebilirsiniz farki. daha fazla tesellation gucu daha fazla tesellation orani manasina gelmiyor yani, geri kalan potansiyel kullanilmiyor demek oluyor bu sadece.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 dayanamadim; http://www.youtube.com/watch?v=2QkyfGJgcwQ watch?v=2QkyfGJgcwQ "I'm pretty sure that house had drugs too, because why else would someone buy Fermi?"
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 sahsen x480 hic kullanmadim, bu konuda bir yorum yapamiycam. bazi kartlarda dizayn hatalari olabiliyor, ne kadar high end olsalarda, bu herhangi bir hardware parcasi icin gecerli olabilir. Zaten en basta da dedigim gibi 480 almanin mantikli olmadigini dusunuyorum, her zaman en ust modelin bir altini almayi tercih ediyorum. ben x470 kullaniyorum gladmir e de soyledigim gibi ultra ultra ultrada oynamasi icin x470 yeterli olacaktir 1k ytl ye gerek yok. bir diger sistemimde ise x260 kullaniyorum, simdi hatirlamadigim special editionlardan biri, bununda sharedla beraber 3579mb memory si var. simdi tabii ki arada fark var, iki kartta herseyi ultra high sorunsuz calistiriyor, fakat aradaki fark, bir kartta olan digerinde olmayan ozellikler. ben 470 tavsiye ediyorum gonul rahatligiyla kullanilabilecek bir kart. fakat kisinin tercihi ati olabilir, o zaman zaten onu alsin. bu playstation ve xbox muhabbeti gibi birsey. birazcikta hangisi hosuna gidiyorsa onu almakta fayda var, cunku aralarinda gercekten bir digerini asiri handikapa dusurecek bir fark yok. ama dedigim gibi atinin uyum sorunlari var, bunlari 1. elden ben yasadim 2 ayri kartta, ister nvidia yaptirsin ister atinin kendi hatasi olsun, burasi cok umurumda degil, var yada yok a bakiyorum. daha oncede dedigim gibi kisisel tercihim, tecrubeyle sabit olan nvidia+intel.
Öne çıkan mesajlar